نشست خبری رئیس نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد
خبر حضور مقام معظم رهبری در نمایشگاه کتاب تهران مسرت بخش است/ نقش موثر رهبری در پشتیبانی از جریان فکر و نشر
سیدعباس صالحی، رئیس بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در نشست خبری امروز خود، گفت: خبر حضور مقام معظم رهبری در نمایشگاه کتاب تهران امسال خبر خوب و مسرت بخشی برای اهالی فرهنگ و نشر است.
وی در این نشست اظهار کرد: خوشحالیم نشست امروز ما به خبر حضور پرشکوه مقاممعظم رهبری در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران در روزهای آینده مزین شده است؛ این خبر را در بازدیدی که رییس دفتر مقاممعظم رهبری امروز از نمایشگاه کتاب تهران داشتند اعلام کردند.
صالحی اظهار کرد: حضور مقاممعظم رهبری در نمایشگاه کتاب تهران برای اهالی فرهنگ و نشر خبر بسیار خوب و مسرتبخشی است. نقش ایشان در پشتیبانی و پیشگامی و حمایت از جریان فکر و نشر کشور موثر است. مقام معظم رهبری با حوزه کتاب ارتباط دیرینه داشته و دارند. حضور ایشان در نمایشگاه کتاب نه به عنوان یک رهبر سیاسی در محیط فرهنگی بلکه به عنوان یک چهره فرهنگی محسوب میشود که خود میزبان و همچنین مهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران هستند.
رئیس بیستوهشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران افزود: در سالی که به نام همدلی و همزبانی میان دولت و ملت نامگذاری شده این عنایت مقاممعظم رهبری مبنی بر حضور در نمایشگاه کتاب تهران بسیار خوشحال کننده است. از این جهت مراتب سپاسگذاری خود را اعلام میکنم و امیدوارم حضور ایشان در نمایشگاه کتاب تهران در سالهای آینده ادامه داشته باشد.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به نقاط قوت این دوره از نمایشگاه کتاب تهران گفت: در این مدت کوتاهی که نمایشگاه کتاب برگزار شد، برخی از وعدهها محقق شد و برخی دیگر در حال تحقق است؛ ما امسال در حوزه بینالملل حرکت روبهجلوی خوبی داشتیم. در این دوره شاهد حضور مقامات فرهنگی از بولونیا، پاریس، پکن، آفریقا، آمریکا و غیره بودیم که فرصت مغتنمی برای نشر ایران محسوب میشود؛ حضور این افراد در نمایشگاه کتاب تهران یک حضور و حس قابل توجه است.
صالحی توضیح داد: انصافا دیدن ازدحام جمعیت در نمایشگاه کتاب تهران و نشاط اجتماعی بر مبنای کتاب در این رویداد فرهنگی و همچنین حضور خانوادهها به همراه فرزندانشان در نمایشگاه، تصویرهایی که از ایران به اشتباه در ذهن مهمانان خارجی نمایشگاه ایجاد کرده بود پاک کرد، به گونهای که آنها در مباحث عمومی و جلسات خصوصیشان به صورت مستمر این موضوع را بیان میکنند. در مجموع انسان حس میکند که پایه خوبی در عرصه نشر در حال شکلگیری است.
رئیس بیستو هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با اشاره به کشور عمان به عنوان مهمان ویژه این دوره از نمایشگاه کتاب تهران گفت: انصافا کشور عمان حضور ویژهای در این دوره از نمایشگاه داشت. عمان یک دریچه پایدار برای ورود به جهان عرب است. عمان یک پایگاه خوب برای ارتباطات فرهنگی در خاورمیانه است. رفتار و گفتار لحظهبه لحظه آنها بیانگر علاقه آنها به ایجاد ارتباط فرهنگی با ایران است.
صالحی با بیان اینکه در حوزه کتابهای خارجی واقعا اتفاق خوبی در این دوره افتاده است گفت: از خبرنگاران میخواهم با کارشناسان حوزه کیفی کتاب مانند آقای جعفریان، مهدویراد و مختاری بیشتر گفتوگو کنند چرا که آنها در حوزه کتابشناسی عرب بسیار شناختهشده هستند و اظهار نظر آنها بیشتر در ما ایجاد انگیزه میکند؛ واژههایی که آنها در اغلب مصاحبههایشان به کار بردهاند نشان میدهد که ما در حوزه انتخاب آثار خارجی باکیفیت دقتعمل داشتهایم.
وی با بیان اینکه اگر کتابها روزآمد وارد شوند فکر بیشتر و بهتری ایجاد میشود گفت: بحث استانهای نمایشگاه کتاب تهران نسبت به پارسال ده برابر افزایش پیدا کرده است بهگونهای که هر روز به نام یک استان نامگذاری شده و در آن روز ویژه هر استان برنامه مخصوص به خود را اجرا میکند. همچنین شاهد برگزاری نشستهای علمی با موضوعات مختلف دانش هستیم.
صالحی با بیان اینکه اقتصاد نشر یکی از رویدادهای اصلی نمایشگاه کتاب تهران است گفت: میزان فروش در پنج روز نخست برپایی بیستوهشتمین نمایشگاه کتاب تهران، نسبت به پنجروز نخست نمایشگاه کتاب تهران سال گذشته پنجاه درصد رشد داشته است. همچنین رشد 55 درصدی تراکنش را در چهار روز نخست برپایی بیستوهشتمین نمایشگاه کتاب تهران شاهد بودیم به گونهای که شاهد تحقق یکی از اهداف نمایشگاه کتاب تهران یعنی گردش اقتصادی نشر هستیم. در حوزه رضایتمندی افکار عمومی از نمایشگاه، بررسیها نشان میدهد که عموم بازدیدکنندگان از نوع برگزاری نمایشگاه امسال رضایت کامل داشتند اما با توجه به محدودیت امکاناتی که در اختیار داریم همچنان شرمنده دوستان خود هستیم. در مجموع تلاش میکنیم هر سالمان بهتر از سال پیش باشد تا مردم حس کنند که قدمهای روبهجلویی در نمایشگاه برداشته میشود.
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در حوزه خدمات رفاهی نمایشگاه نسبت به سال گذشته 35 درصد افزایش رضایت نسبی را شاهد بودیم. همچنین در حوزه امنیت داخلی نمایشگاه رضایت 85 درصدی را شاهد بودیم. در حوزه دستگاههای خودپرداز و کارتخوانها رضایت 69 درصدی داشتیم که نسبت به پارسال 55 درصد افزایش پیدا کرده است.
صالحی بیان کرد: در حوزه برخورد مسوولان با بازدیدکنندگان رشد چشمگیری داشتیم همچنین در حوزه تنوع کتابها رضایت 65 درصدی را شاهد بودیم. که نسبت به سال گذشته 18 درصد رشد داشته است. امیدواریم وقتی در سال آینده حضور پیدا میکنیم با رقمهای بالاتری روبهرو شویم.
روزهای خوبی را پشت سر گذاشته ایم
امیرمسعود شهرامنیا قائممقام معاون اجرایی بیستوهشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از دیگر سخنرانان این نشست بود. وی اظهار کرد: خوشبختانه نمایشگاه امسال تاکنون با برنامه انجام شده و توانسته روزهای خوبی را پشتسر بگذارد. بخش بینالملل این دوره از نمایشگاه نسبت به سال گذشته پررنگتر برپا شده است به گونهای که در ذیل شعار خواندن، گفتوگو با جهان هر روز از نمایشگاه به یک کشور اختصاص یافت و در آن روز خاص شاهد حضور مقامات فرهنگی و سیاسی خارجی در نمایشگاه کتاب تهران هستیم که فرصت گفتوگو با موضوع نشر را فراهم میکند.
این مقام مسوول اظهار کرد: حضور میلیونها نفر به بهانه کتاب در مصلای امامخمینی(ره) و تحمل سختیها برای تهیه کتاب موردنظر برای ما خیلی باارزش است، به این منظور باید آن را ارج نهاد چراکه فرصت خوبی برای ترویج فرهنگ کتابخوانی است.
شهرامنیا ادامه داد: امسال به جای یک یا دو سرای اهلقلم شاهد برپایی شش سرای اهلقلم بودیم که خوشبختانه با استقبال خوبی مواجه شدند؛ تشکلهای نشر هرکدام سالنی را برای برپایی نشستهای تخصصی خود اختصاص دادند. حجم برنامههای فرهنگی نمایشگاه امسال قابل توجه بود. همچنین امسال نشستهای خوبی با حضور مقامات کشوری برگزار شد. در حوزه جنبی نیز سالن استانها برنامههای مختلفی برگزار کردند و نشستهای خوبی در سالن اقوام و اقلیتها تاکنون برگزار شده است.
شهرامنیا افزود: سالن کارنامه نشر بیستوهشتمین نمایشگاه کتاب تهران امسال با سروشکل حرفهایتری عرضه شده است. این سالن فرصتی را در اختیار افراد قرار میدهد تا بهصورت یکجا منشورات یکساله کشور را مشاهده کنند.
وی افزود: سال گذشته امکان رفاهی و استراحتگاهها کم بود اما امسال بهکمک شهرداری به تعداد این فضاها افزوده شد. همچنین رستورانهایی با رعایت شرایط قیمتی و کنترل کیفیت غذاهای آنها راهاندازی شد. در این دوره شاهد افزایش تعداد اتوبوسها، افزایش فضای پارکینگ بودیم؛ همه این عوامل سبب شد تا نمایشگاه گامهایی به سمت جلو بردارد اما شخصا معتقدم جایگاه نمایشگاه خیلی بیشتر از این مسائل است و باید بیش از پیش در راستای کیفیسازی نمایشگاه گام برداشت.
سرانه مطالعه در مکزیک بیشتر از ایران است
بخش دیگر این نشست به سخنرانی محمود آموزگار سخنگوی شورای سیاستگذاری بیستوهشتمین نمایشگاه کتاب تهران اختصاص یافت.
وی اظهار کرد: اتفاق خوبی در این شش روز افتاده استبه گونهای که ناشران داخلی در حوزهای که تحت اداره تشکلهای نشر بود، احساس رضایت بیشتری نسبت به سالهای قبل داشتند.
آموزگار با اشاره به کمیته بینالمللی نمایشگاه تهران گفت: من سفیر مکزیک را در نمایشگاه کتاب تهران دیدم، ایشان خیلی جدی گفتند که سال دیگر هم حتما در نمایشگاه کتاب تهران با کتابهای بیشتری شرکت میکنیم و من از سرانه مطالعه در مکزیک پرسیدم، ایشان گفتند که به ازای هر نفر سه کتاب در سال منتشر میشود. بنابراین میبینیم که سرانه مطالعه در مکزیک بیشتر از ایران است.
وی با اشاره به کمیته اطلاعرسانی نمایشگاه کتاب تهران گفت: تاکنون 130 هزار مراجعه به ایستگاههای اطلاعرسانی اتفاق افتاده و همچنین بیش از 200 هزار سرچ موضوعی مشاهده شده است و 48 درصد مراجعات ایستگاههای اطلاعرسانی درباره بخش عمومی نمایشگاه کتاب تهران بوده است.
آموزگار عنوان کرد: نرمافزار اطلاعرسانی نمایشگاه در سایت اطلاعرسانی نمایشگاه قابل دسترسی است. با توجه به نظرخواهی که در اخبار شما خبرنگاران مشاهده شده است، میزان رضایت از اطلاعرسانی این دوره از نمایشگاه کتاب تهران حدود 70 درصد است.
نظر شما