شنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۹:۴۰
نکوداشت ناشران پیشکسوت برگزار شد

مراسم بزرگداشت ناشران پیشکسوت «محمود آقاجان‌زاده کاشی‌چی، محسن باقر زاده بیوکی، رسول دادمهر، احمد سیاح» عصر امروز شنبه 19 اردیبهشت ماه با حضور سید عباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سالن سرای اهل قلم بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) سید عباس صالحی در ابتدای این نشست طی سخنانی گفت: شما عزیزان می‌دانید که چگونه ورق بر ورق گذاشته شد تا کتاب پدید آمد و فرهنگ گسترش پیدا کرد‌. این چهار عزیز (باقر زاده، احمد سیاح، رسول دادمهر و کاشی‌چی) در پویایی و انتقال فرهنگ اسلامی ما‌ نقش ویژه‌ای داشتند. به عبارتی آنها در خاطر ما عجین هستند‌.

وی ادامه داد: انتشارات طوس برای من که خراسانی‌ام‌ یک نوستالژی و خاطره است‌. باقر‌زاده پس از آنکه به تهران آمد‌ و نشر طوس را بنیان نهاد‌، نشر او به عنوان یک نشر متلالو و درخشان ظاهر شد‌. او برای کارش ارزش بسیار قائل بود‌ و تا پای از دست‌دادن‌ سلامتی‌اش پیش رفت.

معاون فرهنگی وزیر ارشاد‌ اظهار کرد: روزی با دوستم رسول جعفریان‌ به دیدن او رفتم‌. او از حضور ما در خانه‌اش بسیار شاد بود‌ به‌طوری که با بیان خاطرات بسیار این شادی را ابراز می‌کرد‌ و چنان در بیان خاطراتش شوق و ذوق داشت که با اینکه درد می‌کشید اما مهمان‌نوازی و بازگویی خاطراتش باعث می‌شد‌ دردش را از یاد ببرد.

صالحی افزود: این خاطره برای من بسیار عزیز است‌ که در یک ساعتی که با او بودیم‌، مهربانی و تواضع داشت‌ در حالی که میزبان یک مسئول دولتی بود و این نشان‌دهنده این است که اهالی فرهنگ به چیزهای کوچک راضی هستند‌.

وی عنوان کرد: اما درباره انتشارات گوتنبرگ، باید بگویم ما کاری به این نداریم‌ که افرادی در یک دوره‌هایی سلایقی داشتند‌، کاشی‌چی در یک دوره‌ای نشر ایران را پاسداری و پاسبانی کرد‌ و روش‌هایی مانند کتاب ارزان را پایه‌گذاری و گسترش داد‌. این دو عزیز فرصت‌هایی را برای نشر فراهم کردند که از خاطر نشر ایران‌ گسستنی نیست.

معاون فرهنگی وزیر ارشاد‌ درباره رسول داد‌مهر‌، مدیر انتشارات‌ چاپ‌پخش‌ توضیحاتی داد و افزود: ما وی را با نشر آثار شریعتی می‌شناختیم‌. او با شریعتی پیوندی عمیق داشت و کسانی که با نثر پرشور شریعتی به انقلاب پیوستند‌ یقینا‌ً سهمی از پیوستن آنها به انقلاب مدیون‌ کتاب‌هایی است که داد‌مهر از شریعتی‌ منتشر کرد‌.

صالحی با اشاره به فعالیت‌های زنده‌یاد سیاح‌ نیز عنوان کرد: ویژگی نشر ما این است که پیش از آنکه عده‌ای در نشر تنها عنوان ناشر را داشته باشند افراد عالم و محققی بوده‌اند‌. این ویژگی‌ نشر ما بوده‌ که امیدوارم‌ در نشر ما بماند.

وی در پایان سخنانش یادآور شد: نشر ما، از گذشته‌ تا دوران کنونی، ناشرانی محقق و عالم داشته که پا به پای استادان دانشگاه و حوزه‌ علمیه بوده‌اند‌ و از آنها کم نیاوردند‌، سیاح یکی از این افراد بود که شاگرد امام(ره) و بزرگان دیگر بود‌. وی واجد ویژگی‌ محقق عالم در صنعت نشر بود‌ و کتاب‌های محققانه‌ای در نشر خود برای گسترش فرهنگ ایرانی اسلامی  منتشر کرد.
در این نکوداشت، حسن کیائیان، مدیر اسبق اتحادیه ناشران، احمد بشیری، سردبیر پیشین تهران مصور و حجت‌الاسلام مهدوی‌راد، مدیر نشریه آیینه پژوهش نیز یاد پیشکسوتان صنعت نشر را گرامی داشتند.
.
گزارش تکمیلی این مراسم به‌زودی منتشر می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها