جمعه ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۲
آسیب‌های روانی باید با کندوکاو در خانواده مورد بررسی قرار بگیرد

احمد برجعلی در نقد کتاب «کانون آرامش: ویژگی‌های خانواده اسلامی» گفت: نویسندگان در این کتاب آسیب‌های روانی را مطرح کرده‌اند اما ارتباط این موضوع با خانواده را برای خوانندگان، مشخص نساخته‌اند، در حالی‌که بحثی مانند آسیب‌های روانی باید با کندوکاو در خانواده مورد بررسی قرار بگیرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، نشست نقد و بررسی کتاب «کانون آرامش: ویژگی‌های خانواده اسلامی» از سوی پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق (ع) با حضور سردار محمدحسین سپهر، معاون هماهنگ‌کننده ولی فقیه در سپاه پاسداران، حجت‌الاسلام محمد شبدینی و غلامرضا ویسی ــ نویسندگان کتاب ــ و دکتر احمد برجعلی ــ منتقد و عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی ــ پیش‌ازظهر امروز 18 اردیبهشت ماه در سرای اهل قلم بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار شد.

مستندات قرآنی و روایی باید در کتاب ارائه شوند
برجعلی، روانشناس و منتقد کتاب «کانون آرامش: ویژگی‌های خانواده اسلامی» در این نشست گفت: کتاب‌هایی که ادعای بررسی خانواده با ویژگی‌های اسلامی دارند باید شرایطی را در کتاب خود فراهم کنند تا مبنای دینی درباره خانواده در کتاب گنجانده شود و در اختیار خوانندگان قرار بگیرد، در حالی‌ که تحلیل‌های این کتاب سطحی و تک‌خطی است.

وی ادامه داد: نویسندگان در این کتاب اصول اسلامی را برای خانواده برشمرده‌اند اما منبع استخراج این اصول ذکر نشده است و نویسندگان باید این موضوع را در چاپ‌های بعدی مد نظر قرار دهند و مستندات قرآنی و یا روایی آن را نیز در فهرست و پاورقی کتاب بگنجانند.

برجعلی با بیان این‌که مباحث تربیتی باید در هم تنیده باشد، افزود: اگر نویسندگان این اثر، بررسی خانواده را بر پایه چند اصل محدود قرار می‌دادند، می‌توانستند از عهده تحلیل‌ آسیب‌ها برآیند و تحلیل‌های عمیقی را ارائه کنند.

این استاد روانشناسی به اصطلاحات به‌کاربرده‌ شده در این کتاب از سوی نویسندگان اشاره کرد و افزود: برخی اصطلاحات این کتاب دارای معنای روشن و شفافی نیستند و در عین حال برخی طبقه‌بندی‌های صورت‌ گرفته نیز چندان علمی به نظر نمی‌آیند که لازم است نویسندگان در چاپ‌های بعدی اختلاط معانی مباحث علمی و غیر‌علمی را اصلاح کنند.

برجعلی در بخش دیگری از سخنانش گفت: نویسندگان در این کتاب آسیب‌های روانی را مطرح کرده‌اند اما ارتباط این موضوع با خانواده را برای خوانندگان، مشخص نساخته‌اند، در حالی‌که بحثی مانند آسیب‌های روانی باید با کندوکاو در خانواده مورد بررسی قرار بگیرد.

این عضو هیات علمی دانشگاه علامه‌طباطبایی با بیان این‌که گردآوری این کتاب به‌خوبی صورت پذیرفته است، گفت: تألیف کتاب به صورت گروهی کاری در خور توجه است زیرا در کشور ما انجام کار گروهی چندان مورد توجه نیست.

وی در ادامه نشست به عنوان‌بندی و چاپ چشم‌نواز کتاب حاضر اشاره کرد و افزود: جای خوشحالی است که نویسندگان این کتاب ابعاد وجودی انسان را مورد توجه قرار داده‌اند.

کتابی برای مخاطبان عام
حجت‌الاسلام محمدحسین شبدینی ــ یکی از نویسندگان کتاب «کانون آرامش: ویژگی‌های خانواده اسلامی» ــ درباره موضوع و ویژگی‌‌های این کتاب گفت: عنوان این کتاب از آیه قرآن اخذ شده و این اثر با همکاری گروهی تألیف شده است. در این کتاب موضوع‌هایی مانند جایگاه زن در نظرگاه امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری، نهاد خانواده در اندیشه اسلامی، حقوق متقابل اعضای خانواده و ملاک‌های عمومی در ازدواج مورد بررسی قرار گرفته است.

غلامرضا ویسی، دیگر نویسنده این کتاب در ادامه این نشست گفت: ما این کتاب را برای مخاطبان عادی و عمومی نوشتیم و در آن از اصطلاحات پیچیده و علمی کمتر استفاده کردیم.

وی ادامه داد: اندیشه تألیف این کتاب را از کتاب «انسان مطلوب» اخذ کردیم که از سوی پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق (ع) منتشر شده بود.

در پایان نشست نقد و بررسی «کانون آرامش: ویژگی‌های خانواده اسلامی» از سه عنوان کتاب جدید انتشارات پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق (ع) با عناوین «تکلیف‌گرایی و سیره امام خمینی و امام خامنه‌ای» نوشته محمود پاکیزه، «مدیریت جهادی» اثر محمدحسین سپهر و «اسلام در آسیای مرکزی» به قلم حبیب زمانی محجوب رونمایی شد.

نشست نقد و بررسی «کانون آرامش: ویژگی‌های خانواده اسلامی» پیش‌ازظهر امروز 18 اردیبهشت 1394 در محل سرای اهل قلم برگزار شد.

عنوان کتاب در جدول برنامه‌های سرای اهل قلم به اشتباه «خانواده کانون آرامش» آمده بود. همچنین دکتر غلامعلی افروز به‌ عنوان سخنران و منتقد کتاب اعلام شده بود که در این نشست حضور نداشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها