رئیس باغ کتاب و رئیس پیشین کتابخانه ملی ایران در بازدید از غرفه ایبنا با تاکید بر اینکه نظام پرداخت یارانه باید تغییر کند گفت: در این حالت دریافت یارانه تنها برای نویسندگان کتابهای فاخر خواهد بود.
وی ادامه داد: اعتبارات دولتی آن قدر اجازه نمیدهد که در این حوزه کار اساسی انجام دهیم. بنابراین همین مقدار اختصاص بن کتاب به نویسندگان در نمایشگاه کتاب به اهالی قلم و نویسندگان نشان میدهد که حداقل کسی به فکر آنهاست و در واقع این یک تقدیر حداقلی است و گرنه این میزان بن مسلماً نمیتواند، مشکل خرید نویسندگان کتاب را حل کند، بنابراین این میزانی که به نویسندگان بن کتاب اختصاص مییابد، میتواند مصداقی برای ارزشگذاری به فکر و قلم آنها باشد.
وی با بیان اینکه وزارت ارشاد باید نظام پرداخت یارانه را تغییر دهد افزود: ضرورتی ندارد به همه کتابهایی که منتشر میشوند یارانه اختصاص یابد و از آنها حمایت شود، چون بسیاری از این کتابها مشکل سرقت ادبی، عدم رعایت کپی رایت و ... دارد. بنابراین درصد کمی کتاب واقعی و فاخر در کشور تولید میشود که باید یارانه به این کتابها اختصاص یابد.
به گفته اشعری، این میزان یارانهای که در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است متعلق به کسانی است که قرار است این وزارتخانه را در رسیدن به اهداف فرهنگیاش کمک کنند. نویسندگان نیز در این باره نقش بسیار مهمی دارند.
وی تاکید کرد: بنابراین این فرمول باید به گونهای تغییر داده شود که نویسنده در کانون اصلی حمایت قرار بگیرد. کسانی هستند در این حوزه که کار فاخر تولید میکنند و گاهی یک یا دو سال خود را صرف نگارش کتابی میکنند که تنها صد صفحه دارد. این کتاب صد صفحهای با شمارگان هزار نسخه منتشر میشود و تنها 10 درصد آن به نویسنده تعلق میگیرد. آیا این میزان برای گذراندن دو سال از زندگی یک نویسنده کافی است؟
رئیس باغ کتاب در پایان سخنانش با تاکید بر اینکه نظام پرداخت یارانه باید تغییر کند گفت: در این حالت دریافت یارانه تنها برای نویسندگان کتابهای فاخر خواهد بود.
وی درباره اعطای بن کتاب به همه نویسندگان نیز اظهار کرد: پیش از این به برخی از نویسندگان بن کتاب داده نمیشد اما در حال حاضر به همه نویسندگان کتاب تعلق میگیرد. تنها در این میان باید تعریف نویسنده مشخص شود که برای آن نیز ساز و کاری تعریف شده است.
نظر شما