سه‌شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۰
با آغاز نمایشگاه، بن‌کارت‌های مراکز علمی و پژوهشی تحویل داده می‌شود/شلوغی نمایشگاه لذت‌بخش است

مدیر کمیته ناشران بین‌الملل نمایشگاه کتاب تهران از تحویل بن‌کارت‌های مراکز علمی و پژوهشی همزمان با نخستین روز نمایشگاه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از ستاد خبری بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، حامد میرزابابایی اظهار کرد: بن‌کارت‌های خرید کتاب‌های خارجی با هدف تسهیل آموزش عالی و تجهیز کتابخانه‌ها و مراکز علمی و پژوهشی کشور، در بخش بین‌الملل نمایشگاه کتاب تهران عرضه می‌شود.
 
وی ادامه داد: حمایت از آثار بخش بین‌الملل نمایشگاه کتاب تهران برای نخستین‌بار در قالب طرح اعطای بن‌کارت‌های ویژه در بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب تهران صورت گرفته است.
 
میرزابابایی عنوان کرد: این بن‌ها تنها به مراکز دانشگاهی، علمی، تحقیقات و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعلق می‌گیرد.
 
 
روز مکزیک در نمایشگاه  کتاب و اجرای دو نشست فرهنگی و ادبی
 
هر روز از ایام برپایی بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب تهران به یک کشور شامل ایتالیا، عمان، مکزیک، فرانسه، آفریقا، تاجیکستان، افغانستان، لهستان و گرجستان اختصاص یافته است.
 
شنبه 19 اردیبهشت‌ماه (برابر با 9 می) از سوی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به عنوان روز مکزیک نامگذاری شده است. به همین مناسبت برنامه‌هایی از سوی این کشور در  نمایشگاه برگزار می‌شود.
 
«تعاملات فرهنگی ایران و مکزیک» عنوان نشستی است که با حضور امیرمسعود شهرام‌نیا، قائم مقام و معاون اجرایی نمایشگاه بیست و هشتم و «اولیسف کانتولا»، سفیر مکزیک در ایران از ساعت 10:30 تا 10:50 در سرای اهل قلم نمایشگاه برپا می‌شود.
 
در این روز نشست دیگری با موضوع «فرهنگ و ادب ایران و مکزیک» از ساعت 10:50 تا 12:30 به میزبانی سرای اهل قلم برگزار می‌شود که «اورلیو آسیاین»، افشین یدالهی، اسدالله امرایی و علی‌اکبر فلاحی به بیان دیدگاه‌های خود می‌پردازند.
 
پذیرایی و بازدید از غرفه مکزیک نیز از ساعت 12:30 تا 13 اجرا خواهد شد.
 

مهدی پاکدل:شلوغی نمایشگاه لذت‌بخش است

مهدی پاکدل،بازیگر سینما و تئاتر گفت: از نمایشگاه کتاب تهران خاطرات خوبی دارم و بارها به واسطه همین نمایشگاه، کتاب تهیه کردم اما این‌که چقدر این نمایشگاه بر سرانه مطالعه تاثیرگذار است نیاز به بررسی دارد.
 
وی ادامه داد: نباید از نمایشگاه کتاب انتظار معجزه داشته باشیم چرا که آموزش فرهنگ کتابخوانی به روش کپسولی امکان‌پذیر نیست. درباره شلوغی نمایشگاه هم باید بگویم که فضای کتاب و کتابخوانی کسی را اذیت نمی‌کند و حتی شلوغی نمایشگاه هم لذت‌بخش است.
 
بازیگر سریال «ستایش» با اشاره به تغییرات مشهود نمایشگاه کتاب تهران گفت: نمایشگاه هر ساله از نظر کمیت  پیشرفت داشته و بزرگ‌تر شده است اما از نظر کیفیتی نیاز است تا کارشناسان نظر بدهند زیرا من در این حوزه تخصصی ندارم.
 
وی یادآور شد: برای نتیجه گرفتن در نمایشگاه باید هزینه کرد اما این هزینه همیشه مالی نیست و گاهی نیاز به هزینه‌های فکری و زمانی است تا برنامه‌ای پایه‌ریزی شود که در آن کتاب و کتابخوانی مختص به این 10 روز نباشد.
 
پاکدل در پایان اظهار کرد: بیشتر مطالعات من در حوزه سینما و ادبیات است اما متاسفانه در سال‌های گذشته از کیفیت کتاب‌های این حوزه کاسته شده و بیشتر در حال حرکت به سمت کتابسازی هستیم، البته برخی ناشران بسیار قوی عمل کردند اما تا رسیدن به نقطه ایده‌آل فاصله زیادی داریم و باید همه دست به دست هم دهیم تا بتوانیم این فاصله را کم‌تر کنیم.
 
50% غرفه‌های کودک و نوجوان تکمیل شد/ تحویل دستگاه‌های کارتخوان به غرفه‌های کودک
 
برزو سریزدی، مسئول سالن ناشران کودک و نوجوان گفت: تا امروز 50% غرفه‌های بخش کودک و نوجوان، تکمیل شده‌اند و تنها کار بخشی از غرفه‌های کوچکتر باقی مانده است.
 
وی افزود: در حال تحویل غرفه‌ها با ناشران هستیم و انتشاراتی‌هایی که غرفه خود را تحویل گرفته‌اند در  حال غرفه‌آرایی آنها هستند. دستگاه‌های کارتخوان نیز به ناشران این بخش تحویل شده است.
 
سریزدی با اشاره به تغییر شرایط در چند روز گذشته گفت: با توجه به اینکه مصلی تهران در فضای باز قرار دارد، تغییرات شرایط جوی و بروز باد و گرد و غبار که چند روز گذشته اتفاق افتاد، برخی از ایراد‌های چادرهای نمایشگاه را برطرف کردیم.
 
مسئول سالن ناشران کودک و نوجوان بیست و هشتمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اظهار کرد: در کنار بخش کودک و نوجوان نیز سالن جنبی در انتهای سالن 24 قرار گرفته که به مساحت 210 مترمربع، فضایی برای برپایی برنامه‌هایی چون قصه‌خوانی و اجرای برنامه‌های سرگرم‌کننده برای کودکان به‌شمار می‌آید.
 

ساجدی: جدیدترین پژوهش‌های علمی خارجی در نمایشگاه کتاب عرضه شود
 
طهمورث ساجدی، عضو هیات علمی گروه زبان فرانسه دانشگاه تهران گفت: لازم است کتاب‌های خارجی جدید که پیشرفت‌های  تازه علمی را منعکس کرده‌اند به نمایشگاه کتاب آورده شوند. البته باید رمان‌های جدید ترجمه و منتشر می‌شوند، اما تحقیقات جدید اهمیت بسیار دارد و متاسفانه دسترسی به این پژوهش‌ها سخت است.
 
وی افزود: گرانی کتاب نیز دلیل دیگری برای دشواری دسترسی است. امیدوارم نمایشگاه بین‌المللی کتاب محلی باشد تا جدیدترین دستاوردهای دیگر کشورها در قالب کتاب در اختیار پژوهشگران قرار بگیرد.
 
ساجدی صبا یادآور شد: ایرانشناسی از اهمیت بسیاری برای ما برخوردار است، اما از سوی دیگر برای شناخت علل و مسائل دیگر کشورها و برای ارتباط بهتر، نیاز به کتاب، ترجمه و مقایسه آثار دیگر زبان‌ها داریم و همان‌طور که ایرانشناسی اهمیت دارد، فرانسه‌شناسی، انگلیسی‌شناسی، آلمان‌شناسی، اتریش‌شناسی نیز از اهمیت بسیاری برخوردارند و باید راهی برای شناخت آنها یافت.
 
مولف کتاب «از ادبیات تطبیقی تا نقد ادبی» با اشاره به کمبود کتاب در حوزه‌های مردم‌شناسی و فولکلور اظهار کرد: این حوزه‌ها نیازمند تولید کتاب‌های پژوهشی بیشترند.

ساجدی صبا با اشاره به فعالیت‌های انجام شده از سوی سرای اهل قلم در نمایشگاه کتاب تهران، گفت: حضور پژوهشگران و اندیشمندان در این سراها باعث تبادل افکار خواهد شد که از اهمیت بسیاری برخوردار است.
 
طهمورث ساجدی صبا، استادیار گروه زبان فرانسه دانشگاه تهران، دارای دکترای ادبیات تطبیقی از دانشگاه پل والری مون‌پلیه است. تالیف «تاریخ ایرانشناسی در فرانسه تحلیل از دستاوردهای پژوهشی تا سال‌های اخیر» و ترجمه «ایو شورل ادبیات تطبیقی»  از جمله آثار اوست.
 
مدیر کمیته رفاهی نمایشگاه: 50 هزار نفر بن کارت دریافت کردند
 
نیکنام حسین‌پور، مدیر کمیته رفاهی و هماهنگی نهادها و سازمان‌های همکار اظهار کرد: تا ساعت 18 روز گذشته (دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه) 50 هزار نفر از ثبت‌نام‌کنندگان بن کارت خرید کتاب نمایشگاه  کتاب، با مراجعه به شعب بانک صادرات بن کارت‌های خود را دریافت کردند.
 
وی افزود: تحویل این بن کارت‌ها از 13 اردیبهشت‌ماه توسط بانک صادرات آغاز شده است و این روند تا پایان نمایشگاه ادامه دارد.
 
گفتنی است، بن کارت‌های نمایشگاه کتاب تنها تا پایان زمان برگزاری آن قابل استفاده است.
 
معرفی استان قزوین به بازدیدکنندگان در روز نخست نمایشگاه

علی‌اکبر لالوئیان، مسئول برپایی روز قزوین در بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب تهران، گفت: روز استان قزوین، 16 اردیبهشت ماه برابر با نخستین روز برپایی نمایشگاه کتاب است. اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین کوشیده است تا برنامه‌های متعددی برای معرفی اقدامات فرهنگی و ظرفیت‌های قزوین دارد.
 
وی ادامه داد: مهدی احمدی، مدیرکل اداره ارشاد استان قزوین در این روز درباره شعار این دوره از نمایشگاه کتاب تهران و رئیس دانشگاه بین‌المللی قزوین  در مورد کتاب و کتابخوانی در دانشگاه‌ها سخنرانی می‌کنند.
 
مسئول برپایی روز قزوین تصریح کرد: تجلیل از فعالان فرنگی – هنری، پژوهشگران و هنرمندان استان قزوین از جمله برنامه‌های این اداره  کل در روز قزوین است که در رواق شرقی نمایشگاه کتاب تهران برگزار می­شود.
 
وی افزود: قنبرلو، یکی از شاعران قزوین در این غرفه شعرخوانی می­کند و از کتاب‌هایی مرتبط با فرهنگ این شهر رونمایی خواهیم کرد.
 
برنامه‌های روز عمان در نمایشگاه کتاب اعلام شد
 
در  این نمایشگاه، هر روز به یک کشور شامل ایتالیا، عمان، مکزیک، فرانسه، آفریقا، تاجیکستان، افغانستان، لهستان و گرجستان اختصاص یافته است. بر این اساس جمعه 18 اردیبهشت‌ماه (برابر با 8 می) روز عمان اعلام شده است. عمان که در بیست و هشتمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران مهمان ویژه است برنامه‌های گسترده‌ای را در این روز برگزار می‌کند. چنانچه تالار گفت‌وگو در نیم‌طبقه شبستان مصلی، از ساعت 10:30 تا 12:30میزبان نشست «بررسی ادبیات کشورهای منطقه اکو» با حضور پروفسور «افتخار عارف» و دیگر کارشناسان خواهد بود.
 
نشست «تسامح دینی» نیز از ساعت 11:30 تا 12:20 در سرای اهل قلم با سخنرانی «محمد بن سعید المعمری»، مشاور علمی وزارت اوقاف و امور دینی عمان و نماینده‌ای از دانشگاه ادیان و مذاهب برپا می‌شود.
 
سرای اهل قلم در روز عمان یک نشست تخصصی با عنوان «ادبیات عرب» را نیز میزبانی خواهد کرد. در این نشست که از ساعت 12:30 تا 13:20 برپاست، «محسن بن حنود الکندی»، استاد ادبیات دانشگاه سلطان قابوس و بتول مشکین‌فام، دانشیار گروه ادبیات دانشگاه الزهرا  به ارائه نظریات خود می‌پردازند.
 
در روز عمان برنامه شعرخوانی شاعران ایرانی و عمانی نیز اجرا می‌شود که در آن «محمد بن مسلم»، «فاطمه بنت الشیدیه»، «موسی بیدج» و «گروس عبدالملکیان» شاعران مطرح دو کشور به خواندن آثار خود می‌پردازند. این برنامه از ساعت 13:30 تا 14:20 در سرای اهل قلم اجرا خواهد شد.
 
همچنین «عزان بن قاسم بوسعیدی»، مدیرکل پژوهش‌های سازمان ترویج بهره‌وری و گسترش صادرات، همراه با عادل پیغامی، معاون پژوهشی دانشگاه امام صادق (ع) به نمایندگی از ایران نشست «روابط اقتصادی بین ایران و عمان» را جمعه 18 اردیبهشت‌ماه در سرای اهل قلم از ساعت 14:30 تا 15:15 برگزار می‌کنند.
 
در این روز از ساعت 15:15 تا 15:30 مراسم پذیرایی و بازدید از غرفه عمان نیز در سرای اهل قلم برپا می‌شود.
 
قاره سیاه در نمایشگاه کتاب تهران  برنامه برگزار می‌کند
 
در روز دوشنبه (21 اردیبهشت‌ماه) کشورهای آفریقایی حاضر در نمایشگاه کتاب به اجرای برنامه‌هایی می‌پردازند.
 
در روز آفریقا، نشست «تعاملات فرهنگی در حوزه کشورهای آفریقایی» با همکاری انجمن دوستی ایران و نیجریه، تونس، اوگاندا، سنگال، ساحل عاج و کومور از ساعت 15:30 تا 16:30 در سرای اهل قلم برگزار خواهد شد.
 
همچنین از کتاب‌های یک ناشر الجزایری رونمایی خواهد شد که در آن «فراس الجهمانی» و غلامرضا نوعی حضور دارند. این مراسم از ساعت 16:30 تا 17 در سرای اهل قلم برپا می‌شود.
 
تمام نیروهای امدادی برای برگزاری نمایشگاه آماده هستند

دومین مانور نیروهای امدادی با موفقیت به عصر روز دوشنبه 14 اردیبهشت ماه سال جاری آخرین مانور ستاد بحران و نیروهای امدادی بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزار شد.
 
غلامرضا احمدی، سرپرست معاونت آمادگی و عملیات ستاد بحران شهر تهران در توضیح این مانور اظهار کرد: این مانور آخرین مانور نیروهای امدادی بود که یک روز قبل از افتتاح نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد و مانند مانور قبلی نیروهای اورژانس، آتش‌نشانی، آبفا، اداره برق، ستاد مدیریت بحران منطقه 7، سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شرق تهران، نیروی انتظامی، پلیس راهور و جمعیت حلال احمر  در آن حضور داشتند.
 
احمدی ادامه داد: در مجموع این مانورها به منظور محک نیروهای امدادی برگزار می‌شود تا نقاط ضعف و قوت شناسایی شود و مانور  روز دوشنبه نشان داد که نیروهای امدادی برای برگزاری نمایشگاه کتاب تهران در آمادگی کامل به سر می‌برند.
 
وی گفت: بدون شک امکان بروز مشکل در حین امداد رسانی وجود دارد اما تمام تلاش ما این است که مشکلات و نواقص را به صفر برسانیم تا در حین برگزاری نمایشگاه شاهد ضعفی در   کار نیروهای امدادی نباشیم.
 
احمدی ادامه داد: مانورها با هدف بررسی ایرادات و کاستی‌ها برگزار می‌شوند و ما نیز پس از مانور اول جلسه‌ای را برگزار کردیم و سازمان‌های مربوطه متوجه کاستی‌های خود شدند و خوشبختانه ایرادات موجود در مانور روز دوشنبه مشاهده نشد.
 
سرپرست معاونت آمادگی و عملیات ستاد بحران شهر تهران در پایان اظهار کرد: معمولاً فضای داخل مصلی در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب شلوغ است اما با جلساتی که با مسئولان پلیس راهور برگزار کردیم این قول را به ما دادند تا درصورت بروز مشکل به سرعت مسیر را برای نیروهای امدادی باز کنند.
 
9 خط ویژه شرکت اتوبوسرانی در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب تهران
 
بر اساس اعلام اتوبوسرانی  تهران، این شرکت قصد دارد خدمات ویژه‌ای را برای رفت و آمد بازدیدکنندگان بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران فراهم کند.

به همین منظور این شرکت در کنار تقویت خطوط منتهی به ایستگاه های مترو و خطوط منتهی به پایانه شهید بهشتی واقع در ضلع جنوبی مصلی و خطوط عبوری از ضلع شمالی و جنوبی محل برگزاری نمایشگاه به بازدید کنندگان محترم سرویس رسانی خواهد کرد.

خط پایانه آزادی-سیدخندان، خط میدان امام حسین(ع)-پایانه شهید بهشتی، خط بیمارستان امام خمینی(ره)-پایانه شهید بهشتی، خط انتهای بلوار ارتش-پایانه شهید بهشتی، خط میدان انقلاب اسلامی-پایانه بیهقی، خط چهار راه خاقانی-پایانه شهید بهشتی، خط میدان رسالت-میدان ونک، خط میدان رسالت-میدان صنعت، خط رسالت-مطهری، خط فلکه سوم تهرانپارس-شهیدمطهری و سامانه تندرو پنج(BRT) پایانه علم و صنعت-پایانه بیهقی خطوطی است که در ایام نمایشگاه به بازدیدکنندگان خدمات ارائه می‌دهد.

بر همین اساس بازدیدکنندگان می‌توانند با استفاده از اتوبوس‌های خطوط عمومی و خصوصی شرکت اتوبوسرانی در مسیرهای اعلام شده به پایانه شهید بهشتی واقع در ضلع جنوب مصلی حضرت امام (ره)  و ایستگاه‌های ضلع شمال و جنوب مصلی جهت مراجعه به نمایشگاه اقدام کنند.
 
ارائه 22 هزار عنوان کتاب چاپ نخست در سالن کارنامه نشر
 
امسال سالن «کارنامه نشر» با ارایه 22 هزار عنوان کتاب چاپ نخست در سال 93 پذیرای علاقه‌مندان حوزه کتاب است.
 
همچنین سالن «جوایز وجشنواره‌های کتاب» نیز به معرفی آثار 16 جشنواره مرتبط با کتاب می‌پردازد که در طول برگزاری به حوزه کتاب پرداخته‌اند.
 
را‌ه‌اندازی سالن «کتاب و رسانه» نیز از دیگر برنامه‌های کمیته جنبی است که در آن به 30 رسانه‌ای که حضور فعال در حوزه کتاب دارند غرفه اختصاص داده شده تا بتوانند به فعالیت‌های خود بپردازند.

بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از 16تا 26 اردیبهشت‌ماه در مصلی امام خمینی(ره) با شعار «خواندن، گفت‌وگو با جهان» برپا می‌شود.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها