جمعه ۴ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۱
برگزیدگان جشنواره علامه حلی استان قم تقدیر شدند

دومین جشنواره علامه حلی استان قم با تقدیر از آثار برتر پژوهشی طلاب جوان امروز (سوم اردیبهشت) در مدرسه عالی دارالشفا برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) از قم، مراسم اختتامیه دومین جشنواره علامه حلی استان قم سوم اردیبهشت با حضور آیت‌الله سیدمحمد غروی دبیر دوم شورای عالی حوزه‌های علمیه و جمعی از مدیران نهادها و پژوهشگران حوزوی در سالن اجتماعات مدرسه عالی دارالشفا قم برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، حجت الاسلام حجامی دبیر اجرایی این جشنواره با بیان اینکه تعداد شرکت کنندگان در این همایش نسبت به تازگی آن بسیار مطلوب بوده است، اظهار کرد: در حوزه علمیه برادران شاهد جهش مثبتی بودیم، 1300 نفر از برادران ثبت نام کرده بودند و 1042 اثر از برادران ارسال شد، همچنین تعداد آثار واصله به این همایش از سوی خواهران طلبه 292 اثر بود که نسبت به سال گذشته 17درصد رشد داشته است.

وی با بیان اینکه در میان گروه‌های پژوهشی این جشنواره گروه کلام بیشترین رتبه‌های قابل تقدیر را به خود اختصاص داده است، بیان کرد : بر اساس آمارهای موجود میزان آثار خواهران طلبه ۱۷ درصد و میزان آثار برادران طلبه ۷۵ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته که این برای ما بسیار ارزشمند است.
وی گفت: در این دوره از برادران 9 نفر برگزیده شدند و  28 نفر رتبه سوم را به دست آوردند؛ از آنجایی که این جشنواره ترویجی و پژوهشی است 32 نفر را شایسته تقدیر اعلام کردیم.

دبیر دومین جشنواره علامه حلی استان قم گفت: در بخش خواهران سه اثر به عنوان شایسته تقدیر انتخاب شده و در بخش آثار برگزیده مدارس خواهران جشنواره علامه حلی استان قم از ۲۴ اثر تقدیر می‌شود.
حجت‌الاسلام حجامی تصریح کرد: طلاب مدرسه علمیه کرمانی‌ها حضور فعالی در این جشنواره داشتند و ۴۴ درصد از طلاب این مدرسه در دومین جشنواره علامه حلی استان قم شرکت کردند که شایسته تقدیر است.

حجت‌الاسلام جواد اسماعیل نیا مدیر حوزه‌های علمیه خواهران استان قم سخنران دیگر این مراسم بود که پژوهش را یکی از عناصر اصلی حوزه‌های علمیه دانست.
وی افزود: در حال حاضر دشمنان تمام تلاش خود را برای ایجاد شبهات در اعتقادات متمرکز کرده اند و حوزه علمیه وظیفه دارد با استفاده از ظرفیت‌های خود به این شبهات پاسخ دهد.

حجت‌الاسلام اسماعیل نیا با اشاره به اقدامات حوزه علمیه خواهران در راستای پاسخ گویی به شبهات، ادامه داد: برگزاری و مشارکت موفق در جشنواره‌های علامه حلی استانی و مدرسه‌ای، برگزاری جشنواره بانوی کرامت و برگزاری مسابقه پژوهشی سالانه رشد از جمله فعالیت های حوزه علمیه خواهران است.

وی ادامه داد: ۱۲۰ کانون پژوهشی با عضویت سه هزار و ۶۰۰ پژوهشگر سطح دو و ۳۵ انجمن پژوهشی با عضویت ۳۰۰ پژوهشگر در استان قم فعالیت دارند.
مدیر حوزه‌های علمیه خواهران قم با بیان اینکه استان قم دارای ۷ هزار پژوهشگر حوزوی خواهر است، خاطرنشان کرد: شورای پژوهشی این استان بر این فعالیت‌های پژوهشی نظارت دارد و به همین علت تاکنون حوزه علمیه خواهران استان قم توانسته به دستاوردهای پژوهشی و علمی مناسبی برسد.

حجت‌الاسلام احمد فرخ‌فال مدیر حوزه‌های علمیه استان قم از دیگر سخنرانان این مراسم بود که با تاکید بر لزوم تقویت روحیه پژوهشگری در بین طلاب علوم دینی گفت: پژوهش های صورت گرفته در دو حوزه علمیه خواهران و برادران استان قم بیش از 100 درصده بوده است.
رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره علامه حلی استان قم گفت: تلاش های فعالان عرصه پژوهش حوزه در این عرصه قابل تقدیر است ولی انتظاری که از حوزه علمیه قم به عنوان قطب علمی جهان تشیع می رود بسیار بالاست.
وی ادامه داد: رسیدن به این جایگاه بسیار سخت است، زیرا حوزه علمیه قم باید تولیداتی داشته باشد که مثل روندی که مراجع عظام ایجاد کردند مسیر علمی در جهان تشیع را متحول کند.
حجت الاسلام فرخ فال افزود: طلاب و مدیران علمی و آموزشی حوزه باید با درک این شرایط و برای رسیدن به الگو و جایگاه اصلی قم در جهان اسلام تلاش خود را روز افزون کنند.

در پایان نیز آیت الله غروی در سخنانی ابراز کرد: یک پژوهش و سخن عالمانه آن است که شک مخاطبان را به یقین تبدیل کند نه اینکه او را به ورطه شبهات و وهمیات جدید ببرد.
وی گفت: اگر در یک پژوهش به مسایل فقهی و کلامی و اجتماعی و رجالی توجه نداشته باشیم این تحقیق با مشکلات و خلا جدی مواجه می شود و موجبات حتی گمراه کردن مخاطب و خود محقق را فراهم می کند.
استاد حوزه علمیه خاطرنشان کرد:در حوزه علمیه کارهای بسیار فاخری انجام شده است و فعالیت انجمن های علمی حوزه و جشنواره های علمی و پژوهشی حوزه نیز خود گواه این واقعیت است.
در پایان این مراسم از 40 نفر به عنوان نفرات برگزیده و 32 نفر به عنوان شایسته تقدیر، تجلیل شد.

در پایان این مراسم از ۴۰ پژوهشگر حوزوی جوان به عنوان نفرات برگزیده و ۳۲ پژوهشگر به عنوان شایسته تقدیر تجلیل شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها