«جهان زندگان» تازه ترین اثر داستانی محمد محمدعلی بعد چهار سال به چاپ رسید. این کتاب دستمایه ای اجتماعی و عاطفی دارد و با نوعی نگاهی موازی به جهان، راوی آن از دو جهان «ع» و «ز» عبور می کند.
در این رمان نوعی نگاهي موازي به جهان زندگان وجود دارد و از زاويه ديد شخصی نوشته شده كه در اين دنيا نيست.
محمدعلی در گفتوگویی که سال 89 با «ایبنا» داشت، هنوز نگارش این رمان را به پایان نرسانده بود و درباره موضوع آن این گونه توضیح داد: «جهان زندگان» رماني 150 صفحهاي و داستان حديث نفس يك راوي است كه از دو جهان «ع» و «ز» مي گذرد و تمي اجتماعي، عاطفي دارد. شخصيت اصلي اين داستان يك مادر و پسر هستند. اين كتاب نيز مانند رمانهاي قبلي من، به شيوه چند روايتي پيش ميرود و بحث عدم قطعيت در روايت نيز از اختصاصات ديگر اين داستان است.
در بخشی از این کتاب می خوانیم: «ما وارث سرنوشت درگذشتگان خويشيم، اما اين به آن معنا نيست كه گوشهاى بنشينيم، و دست روى دست بگذاريم، و چون وارث درگذشتگان خويشيم، در پى تغيير سرنوشت خود و اطرافيان خود نباشيم. يا حتى ندانيم چه بر سرمان آمده كه نتيجه گرفتهايم، ما وارث سرنوشت درگذشتگان خويشيم»
«جهان زندگان» با قیمت 12 هزار تومان در 216 صفحه از سوی انتشارات کتابسرای تندیس راهی بازار داستان شد.
محمد محمدعلی، متولد 7 ارديبهشت 1327 و داستاننويس است. وي برگزيده جوایز ادبی متعدد است و تنها نویسنده ایرانی است که برای شرکت در جشنواره ادبی برلین در سال 2001، در کنار 49 نویسنده دیگر دعوت شد که بسیاری از آنها، برندگان جوایز ادبی نوبل بودند. او دیپلم افتخار بیست سال داستاننویسی ایران را نيز در سال 1378 از آن خود كرد و همچنين در سال 1382 برگزيده جايزه بهترين رمان سال «يلدا» براي رمان «برهنه در باد» شد.
محمدعلي اغلب رمان مينويسد. اولين آثار او مجموعه داستانهاي «دره هندآباد گرگ داره»، «از ما بهتران» و «بازنشستگی»اند سالها پیش منتشر شدهاند. رعد و برق بیباران (1370، نشر مرکز)، نقش پنهان (1370، انتشارات کاروان)، باورهای خیس یک مرده (۱۳۷۶، نشر علم)، برهنه در باد(1379، نشر مرکز)، قصه تهمینه(1381، انتشارات افق) و سهگانه «آدم و حوا1372، انتشارات کاروان)، جمشید و جمک( ۱۳۸۳، انتشارات کاروان) و مشی و مشیانه(1386، انتشارات کاروان) از آثار او در زمينه رمان به شمار ميآيند.
نظر شما