چهارشنبه ۲۶ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۱
کتابخانه های حوزوی باید به کارگاه و خط تولید دانش تبدیل شود

رئیس مرکز اسناد حوزه های علمیه با تأکید بر این‌که باید کتابخانه ها را به کارگاه و خط تولید دانش تغییر دهیم، گفت: داشتن برنامه های جدید و نو می تواند گامی مؤثر در این زمینه باشد از این‌رو از مسئولان تقاضا داریم پیشنهادهای خود را به ما ارائه کنند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) از قم، حجت الاسلام عماد روز گذشته(25 فروردین) در نشستی با تولیت کتابخانه آیت الله العظمی بروجردی که به مناسبت سالروز تأسیس آن برگزارشد، بیان کرد: با مصوبه شورای عالی حوزه های علمیه، دو کتابخانه مدرسه فیضیه و کتابخانه حضرت آیت الله بروجردی به عنوان کتابخانه های مرکزی حوزه انتخاب شده و کارهای گسترده ای در آن صورت پذیرفته است.

حجت الاسلام عماد با اشاره به عوامل مؤثر در رشد و پیشرفت کتابخانه های حوزه های علمیه، بیان کرد: از عوامل مؤثر در این پیشرفت، نگاه تازه شورای عالی حوزه های علمیه، مخصوصا آیت الله استادی، آیت الله حسینی بوشهری، آیت الله علوی بروجردی، شورای سیاست گذاری حوزه های علمیه، مدیران و مسئولان معاونت پژوهش، اداره امور کتابخانه ها و ... بوده است.

معاون پژوهش حوزه های علمیه با اشاره به تهیه پیش نویسی برای این پیشرفت، ابراز کرد: امروز در زمینه عملی مهارتی کتابخانه ها تحول خوبی داشته‌ایم ولی با وضع مطلوب فاصله داریم.

وی ادامه داد: باید برای نیروی انسانی موجود، ترتیبی اتخاذ کنیم تا با ارتقای سطح علمی و خدماتی، شاهد تحولات بیشتری باشیم.

حجت الاسلام عماد با تأکید بر این‌که باید کتابخانه ها را به کارگاه و خط تولید دانش تغییر دهیم، یادآور شد: داشتن برنامه های جدید و نو می تواند گامی مؤثر در این زمینه باشد که در این راستا از مسئولان تقاضا داریم پیشنهادهای خود را به ما ارائه کنند.

وی افزود: یکی از برنامه های ما در سال 1393، تجلیل از برخی مراجعه کنندگان کتابخانه های حوزوی بوده که با تعجب این عزیزان همراه بوده است؛ چراکه تاکنون چنین حرکتی در هیچ کجا انجام نشده است.

معاون پژوهش حوزه های علمیه بیان کرد: باید نیازسنجی های پژوهشی به مراجعه کنندگان کتابخانه وصل شود تا تولید دانش جدید صورت بگیرد.

در ادامه این نشست، آیت الله علوی بروجردی گفت: نزدیک به 50 سال از تاسیس این کتابخانه گذشته و در طول این سال ها حوادث بسیار زیادی را تجربه کرده است.

وی افزود: حضرت آیت الله بروجردی(ره) علاقه خاصی به کتاب داشته اند؛ به نحوی که در کتابخانه شخصی ایشان به کتاب هایی برخورد کرده ایم که معظم له نسخه را از کتابخانه های دیگر تهیه و از روی آن استنساخ داشته و در آن اظهار نظر نیز کرده اند.

تولیت کتابخانه آیت الله العظمی بروجردی یادآور شد: حضرت آیت الله بروجردی(ره) به غیر از حوزویان، با دانشگاهیان نیز ارتباط داشته که می توان از انیشتین و دکتر حسابی نام برد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع تحقیق و پژوهش پرداخت و گفت:  کتابخانه می تواند نقش بسیار عمده ای در تحقیق و پژوهش داشته باشد؛ پس باید برای آن سرمایه گذاری کرد و وقت گذاشت.

آیت الله علوی بروجردی با بیان این مطلب که امروز حوزه علمیه قم، بزرگترین مرکز علمی دنیای اسلام است، تاکید کرد: دانشگاه الازهر و دانشگاه مدینه در حد حوزه علمیه قم نبوده و تنوع فرهنگی که امروز در این حوزه وجود دارد، در هیچ زمانی وجود نداشته است.

این استاد حوزه با اشاره به عظمت و موقعیت حوزه علمیه قم در جهان، یادآور شد: انقلاب اسلامی ایران سبب شد تا نام شیعه و حوزه علمیه قم به تمام اقصی نقاط جهان نفوذ کند؛ پس باید برای رفع نیازهای علمی اسلام کوشا بوده و جوابگو باشیم.

وی همچنین به تعامل با کتابخانه های روز دنیا نیز اشاره ای داشت و گفت: یکی از معضلاتی که امروز ما دچار آن هستیم، تهیه نسخه از کتابخانه های بزرگ داخل کشور است؛ چراکه هزینه های بالایی را دریافت می کنند که با سیاست فرهنگی آنان مغایر بوده و عملی کاسبانه است.

آیت الله علوی بروجردی در پایان اظهار کرد: اگر قصد داریم با تفکر اسلام با دنیا صحبت کنیم، نیاز به پشتوانه غنی علمی در کنار تحقیق و پژوهش داریم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها