محسن لاسمی، مؤلف کتاب «برنامهریزی استراتژیک و مدیریت عملکرد اورایس» ضمن تشریح کتابش بهعنوان نخستین کتاب تألیفی در حوزه ارزیابی و تحلیل عملکرد فرد، تیم و سازمان (روش اورایس) گفت: اورایس میتواند بستری مناسب برای تحقق سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی باشد.
وی افزود: این کتاب شرح یک رویکرد جدید مدیریتی در حوزه ارزیابی، تحلیل و مهندسی عملکرد کارکنان در سازمان است. استفاده از روشهای سنتی ارزیابی موجب ایجاد چالشهای اساسی در دستیابی سازمانها به بهرهوری مطلوب میشود.
اورایس، بستری مناسب برای تحقق سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی
لاسمی در ادامه عنوان کرد: ORISE شیوهای است که ابتدا با ترسیم اهداف در قالب مدل توزیع آبشاری، سازمانهای مورد نظر را به برنامهریزی استراتژیک و نظاممند بهبود دعوت میکند؛ بهعبارتی دیگر بر لزوم ترسیم یک چشمانداز از سوی مدیر سازمان تأکید دارد. سیاستهای کلی و اسناد ترسیم شده مانند اسناد بالادستی از این دست هستند که سازمان را با توجه به اهداف کلی ترسیم شده، به طرحریزی و تنظیم برنامههای اجرایی خود دعوت میکنند. اورایس همچنین، میتواند بستری مناسب را برای تحقق سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی و یا برنامه تحول اداری مورد نظر مقام معظم رهبری در دستگاههای اجرایی و مجموعههای صنعتی کشور فراهم کند.
مؤلف کتاب «توانمندسازهای سازمانی و الگوی توسعه» گفت: مطابق روش اورایس، برنامهها به سه شکل کوتاه، میان و بلندمدت ترسیم شده و با رویکرد استراتژیک به حوزه مدیریت عملکرد فرد، تیم و سازمان میپردازد.
اثری پیشتاز در زمینه مدیریت برنامهریزی استراتژیک
وی ادامه داد: کتاب «برنامهریزی استراتژیک و مدیریت عملکرد ORISE» که بر پایه جدیدترین مفاهیم مدیریتی روز تهیه و تنظیم شده، سعی بر ارائه مفاهیمی جدید از برقراری روابط بین مدلهای نوین برنامهریزی استراتژیک با برنامه مدیریت عملکرد ORISE داشته است. با توجه به همین رویکرد میتوان اشاره کرد که این اثر در بین سایر منابع موجود در این زمینه از جمله آثار پیشتاز است.
لاسمی در ادامه اظهار کرد: بهرهگیری از این روش در مراکز پژوهشی ایالات متحده آمریکا سابقه طولانی دارد، در حالیکه در دیگر نقاط دنیا استفاده از این روش به بیش از دو دهه نمیرسد. بنابراین نظام مدیریتی کشورمان با بهرهبرداری از این شیوه میتواند به علوم روزآمد شده در حوزه برنامهریزی استراتژیک و مدیریت عملکرد فرد، تیم و سازمان (شیوه اورایس) دست یابد. این شیوه که از جمله جدیدترین شیوههای ارزیابی، تحلیل و مهندسی عملکرد در سازمان است، با رویکرد برنامهریزی استراتژیک و مدیریت عملکرد متدولوژی ORISE نخستینبار در کشور در این کتاب به جامعه مخاطبان عرضه شده است. شیوهای که حاصل تحقیقات کاربردی و مطالعه و بررسی جدیدترین شیوههای کاربردی در سطح مجموعههای موفق بهرهبردار از این شیوه در سطح جامعه جهانی است.
اورایس، مادر 11 مدل توانمندساز سازمانی
مؤلف کتاب «ارزیابی و پرورش رهبران آینده در سازمان» در تشریح ابعاد مختلف روش اورایس افزود: اورایس دارای هفت لایه مستقل شامل تعیین ماموریت و اهداف استرتژیک عملکرد (طراحی مدل آبشاری اهداف برنامههای سازمان)، برنامهریزی عملکرد، ارزیابی عملکرد، تحلیل، پردازش و برنامهریزی توسعه بهبود عملکرد در سازمان است.
وی ادامه داد: اوارایس، مادر 11 مدل توانمندساز سازمانی، مانند مهندسی خلاقیت، سیستمهای نوین توزیع پاداش انگیزش، طراحی مسیر رشد شغلی کارکنان، مدیریت دانش و اطلاعات کلینیکهای حل مسأله در سازمان است. بهعبارتی دیگر اگر مدل اورایس به درستی اجرا شود، به معنای ایجاد بستری مناسب برای پیادهسازی سایر مدلهای توانمندساز سازمان است.
این پژوهشگر حوزه مدیریت اظهار کرد: از سال 1375 تاکنون ضمن مطالعه و پژوهش درباره مدلهای مختلف توانمندسازی و کسب تجربیات ارزشمند اجرایی در زمینه استقرار سیستمهای مدیریت کیفیت، به نتایجی دست یافتهام که در قالب کتاب به مخاطبان و پژوهشگران عرضه کردم. ارتقاء سطح آگاهی جامعه نسبت به اورایس بهعنوان روشی نوین در توانمندسازی و در عین حال جامع در مقایسه با روشهای سنتی، هدف اصلی تألیف کتاب «برنامه ریزی استراتژیک و مدیریت عملکرد اورایس» بود.
نخستین چاپ کتاب «برنامهریزی استراتژیک و مدیریت عملکرد اورایس» با شمارگان یکهزار نسخه در 352 صفحه، به بهای 14 هزار تومان از سوی انتشارات نظری به بازار کتاب عرضه شده است.
نظر شما