پنجشنبه ۲۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۰
از احاطه دكتر شفيعی كدكنی به منابع زبان‌های فارسی و عربی و انگليسی حيرت كردم/ آماده‌سازی آخرين دفتر مجموعه  نقد ادبی پارسی‌نژاد

نويسنده «تاريخ نقد ادبي در ايران» گفت: در مطالعه آثار دکتر شفیعی کدکنی از احاطه و اشراف ایشان به منابع و ماخذ مختلف در زبان‌های فارسی و عربی و انگلیسی حیرت کرده‌ام. ایشان در حوزه تحلیل آثار ادبی، احاطه فراوان خود را در تمام کتاب‌هایشان نشان داده‌اند، به خصوص در کتاب «صور خیال در شعر فارسی»‌ که اولین کتاب ایشان و در واقع رساله دکتری‌شان بوده است.

ایرج پارسی‌نژاد به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: اکنون در حال نوشتن و آماده‌سازی آخرین کتاب از مجموعه دفترهای نقد ادبی هستم كه درباره دكتر محمدرضا شفيعي كدكني است. دکتر شفیعی در حوزه پژوهش، نقد ادبی و تصحیح متون انتقادی صاحب نظر و تجربه است.
 
اين پژوهشگر درباره توانايي‌هاي دكتر شفيعي كدكني افزود: در مطالعه آثار دکتر شفیعی کدکنی از احاطه و اشراف ایشان به منابع و ماخذ مختلف در زبان‌های فارسی و عربی و انگلیسی حیرت کرده‌ام. ایشان در حوزه تحلیل آثار ادبی، احاطه فراوان خود را در تمام کتاب‌هایشان نشان داده‌اند، به خصوص در کتاب «صور خیال در شعر فارسی»‌ که اولین کتاب ایشان و در واقع رساله دکتری‌شان بوده است. این مساله در کتاب‌های بسیار دیگری که در زمینه تصحیح متون از خود به جا گذاشته‌اند نيز به وضوح ديده مي‌شود. بیان توانایی‌های ایشان را نمی‌توان در چند کلمه خلاصه کرد.
 
مولف کتاب «احسان طبری و نقد ادبی» در پايان گفت: من در ادامه مجموعه دفترهای نقد که از کتاب «روشنگران ایرانی و نقد ادبی» آغاز كردم و درباره میرزا فتحعلی آخوندزاده، میرزا آقاخان کرمانی، زین‌العابدین مراغه‌ای، طالبوف، کسروی و هدایت تحقيق کردم، در دفترهای بعدی به علی دشتی، مرحوم خانلری، احسان طبری و دیگران پرداختم. دکتر شفیعی کدکنی آخرین دفتر این مجموعه است.


دكتر ايرج پارسي‌نژاد متولد 1317، مدرك دكتراي ادبيات تطبيقي خود را از دانشگاه آكسفورد انگليس دريافت كرده است. او مدت 17 سال در دانشگاه مطالعات خارجي توكيو مشغول تدريس بوده و سخنراني‌هاي متعددي در مراكز گسترش زبان و ادبيات فارسي در خارج از ايران داشته است. پارسي‌نژاد نيمي از سال را در امريكا به سر مي‌برد و نيمي را در ايران و همواره مشغول تحقيقات و پژوهش‌هاي خود خصوصا در حوزه نقد ادبي است. «روشنگران ایرانی و نقد ادبی»، «تاریخ نقد ادبی در ایران»، «خانلري و نقد ادبي»، «احسان طبري و نقد ادبي»، «زرين‌كوب و نقد ادبي» و «علي دشتي و نقد ادبي» از جمله آثار اوست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها