دوشنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۹
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان: حداقل نیمی از اثر باید حاصل پژوهش‌های مولف باشد/ آسیب مقاله‌نویسی علمی با بازار روبه‌روی دانشگاه تهران!

سعید سهراب‌‌پور، چهره ماندگار مهندسی کشور گفت: کتاب باید به قلم فردی نوشته شود که حداقل نیمی از اثر حاصل پژوهش‌های وی باشد.

دکتر سهراب‌‌پور در گفت‌‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره جایگاه تولید کتاب براساس پژوهش‌های دانشگاهی اظهار کرد: از نظر من پژوهش‌ در هر دو حوزه مرز‌های دانش و کاربردی حائز اهمیت است. هدف از پژوهش‌‌های مرز‌های دانش، عقب نماندن از علم روز دنیاست. پژوهش‌های کاربردی نیز برای پیشرفت‌‌ کشور در زمینه‌های مختلف ضروری است.       
 
وی با اشاره به رویکرد دانشگاه‌‌ها نسبت به انواع پژوهش افزود: همیشه تأکید داشتم عملکرد دانشگاهی مناسب است که به هر دو نوع پژوهش توجه داشته باشد. نتیجه پژوهش‌های مرز‌های دانش، در قالب مقالات در نشریات داخلی و خارجی منتشر می‌شود. پژوهش‌های کاربردی نیز به‌صورت قرار‌داد‌های دانشگاه‌ها با مراکز صنعتی و تجاری عملیاتی می‌‌شود.  
 
سهراب‌پور در ادامه گفت: در جشنواره بین‌المللی‌ خوارزمی نیز هر دو نوع پژوهش وجود دارد، البته در حوزه پژوهش‌های مرز‌های دانش،‌ منتخبان خارجی فعالیت بیشتری دارند.

این عضو پیوسته فرهنگستان علوم درباره لزوم تالیف مقاله پیش از تولید کتاب گفت: وقتی علم را حتی یک قدم به جلو می‌بریم، مانند سایر دانشمندان دنیا باید آن‌را در نشریات دنیا منعکس کنیم. البته متأسفانه، تولید مقاله در کشور با وجود ایجاد نوعی بازار روبه‌روی دانشگاه تهران، دچار آسیب‌شده است. معتقدم و مکرر اعلام کرده‌ام، دانشجوی استادی که سرش به تنش بیارزد، محال است به خرید مقاله اقدام کند.
 
وی در ادامه اظهار کرد: مقاله در رشته‌های فنی و مهندسی نسبت به رشته‌‌های علوم‌انسانی از اهمیت بیشتری برخور‌دار است. البته نباید تصور کرد که در رشته‌های فنی کتاب بی‌‌اهمیت است، اما به دلیل دسترسی آسان به کتاب‌های معتبر بین‌المللی، مراجعه بیشتر دانشگاهیان به این کتاب‌هاست.
 
این چهره ماندگار مهندسی کشور  افزود: کتاب باید به قلم فردی نوشته شود که حداقل نیمی از اثر حاصل پژوهش‌های مؤلف باشد، فرایندی که بیشتر در حوزه‌های علوم‌انسانی وجود دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها