جمعه ۱۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۸:۲۰
سفیر ایتالیا در ایران: بیست عنوان کتاب با موضوع فرش شرقی در ایتالیا منتشر شده است/ سعیدآبادی: حفظ تنوع فرهنگی منوط به زیبا دیدن جهان است

مائورو کنچاتوری، سفیر کبیر ایتالیا در ایران در مراسم رونمایی از کتاب «قالین» گفت: سیدطاهر صباحی، نویسنده کتاب «قالین» بیش از بیست عنوان کتاب با موضوع فرش شرقی را در ایتالیا به چاپ رسانده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) شامگاه دیروز چهاردهم اسفند ماه کتاب «قالین» چکیده‌ای  از تاریخ و هنر قالی‌بافی مشرق زمین نوشته دکتر سید طاهر صباحی با حضور چهره‌های هنری و فرهنگی در کانون زبان فارسی رونمایی شد.

کنچاتوری در این مراسم با اشاره به تالیف این کتاب از سوی صباحی به زبان ایتالیایی گفت: صباحی نماد دوستی و پیوند تنگاتنگ بین ایران و ایتالیا است. وی در سال 1961 برای اقامتی چند روزه راهی تورینو در ایتالیا می‌شود اما مجذوب این شهر و کشور شده و برای ادامه تحصیلات خود ایتالیا را انتخاب می‌کند.

صباحی؛ سفیر فرهنگی

سفیر ایتالیا در ایران، صباحی را چهر‌ه‌ای عاشق ایتالیا و دلسوز فرهنگ ایران معرفی کرد و اظهار کرد: گالری فرش صباحی نمایشگاهی از این هنر دستی است. وی در سال‌های اقامت خود در ایتالیا بیش از بیست عنوان کتاب با موضوع فرش شرقی تالیف و منتشر کرد. وی( صباحی) در کتاب‌های خود مبدا فرش را در ریسندگی می‌داند و از فرم سخن ‌می‌گوید.

وی در ادامه سخنان خود فرش را عنصر روایتی داستانی در کتاب‌های صباحی اعلام کرد و افزود: فرش از دو نظر قابل بررسی است؛ ابتدا نقشه و سپس اقدام صباحی در تالیف که در نهایت به فکر و هیجانات انسانی در فرش‌بافی می‌رسد.

 «قالین» ؛مظهر تنوع فرهنگی

در ادامه مراسم رونمایی از «قالین» محمدرضا سعیدآبادی، دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران  گفت: با افتخار با درج نشان یونسکو در این کتاب موافقت کردم تا  نشان این نهاد فرهنگی در کنار نام سایر نهادها در این کتاب سترگ جای بگیرد.



سعیدآبادی ادامه داد: این کتاب ارج نهادن به زیبایی و دانایی و نیکویی است. وی یک ایرانی جهان دوست و ایتالیا دوست است که خود معنای تنوع فرهنگی را می‌رساند، زیرا هنگامی می‌توان این تنوع فرهنگی را زنده نگهداشت که جهان را زیبا دید. البته این کار با شعار دادن قابل انجام نیست بلکه باید لوزام این کار تهیه شود اما آنچه در این کتاب دیده می‌شود تنوع فرهنگی است.

بهمن نامور مطلق، معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنیگ صنایع دستی و گردشگری نیز در مراسم رونمایی از این کتاب در سخنان کوتاهی به رابطه فرش و اسطوره اشاره کرد و گفت: در کشور نمادها به اسطوره تبدیل شده است و فرش مانند بومی است که اسطوره‌ها را نمایش می‌دهد.

نامور مطلق، تالیف این کتاب دوجلدی از سوی صباحی را  یک اقدام جهانی دانست.

فرش؛ رسانه‌ای برای معرفی هنر ایران

مراسم رونمایی از کتاب «قالین» با سخنرانی محمود اسعدی، کارشناس مدیریت رسانه ادامه یافت. اسعدی فرش را رسانه‌ای برای معرفی هنر دستی ایران معرفی کرد و گفت: رسانه تنها شبکه‌های اجتماعی و روزنامه نیست بلکه هنری مانند قالی بهترین رسانه برای معرفی هنر ایرانی در جای جای دنیا است.

وی ادامه داد: طبیعت در این کتاب که حاصل پنجاه سال پژوهش نویسنده آن است موج می‌زند باید به این موضوع توجه جدی کنیم.



عبدالمجید شریف زاده در سخنان کوتاهی از اهمیت این کتاب و هنر ایرانی سخن گفتند. شریف‌زاده این کتاب را بهترین منبع معرفی هنر مشرق زمین اعلام کرد.

مراسم رونمایی از کتاب «قالین» نوشته سیدطاهر صباحی با همکاری بنیاد موقوفات دکتر افشار، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، خانه فرهنگ گویا، فرهنگستان هنر و مجله بخارا شامگاه چهاردهم اسفندماه در کانون زبان فارسی برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها