پنجشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۸
موسس کتابخانه «فاطمه‌‌ها»: روستاییان برای راه‌اندازی کتابخانه منتظر اقدامات مسئولان نمانند/ قشنگ‌ترین روز زندگی یک کتابدار

موسس کتابخانه «فاطمه‌ها» در گفت‌وگو با ایبنا از ماجرای تأسیس اولین کتابخانه روستای دهکهان در خانه پدری‌اش گفت و روزهایی که این کتابخانه فقط سه عضو با نام فاطمه داشت و با رواج طعم شیرین آگاهی و خواندن توانست تعداد اعضایش را به 200 نفر برساند. دریافت جایزه در نخستین جشنواره روستاهای دوستدار کتاب، قشنگ‌ترین روز زندگی میرشکاری را رقم زده است.

فرزاد میرشکاری، موسس کتابخانه «فاطمه‌ها»، به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: تیرماه 1389 بود که به تأسیس این کتابخانه در روستای دهکهان در نزدیکی کهنوج اقدام کردم. افتتاح این کتابخانه در روستایی که هیچ کتابخانه‌ای نداشت و هیچ فعالیت کتابخوانی در آن صورت نمی‌گرفت، دریچه‌ای از امید را در برابر دیدگان کودکان و نوجوانان این روستا گشود. آنها با طعم واقعی خواندن و آگاهی آشنا شدند.
 
کارشناس اداره آموزش و پرورش کهنوج درباره ماجرای تأسیس این کتابخانه گفت: کتابخانه «فاطمه‌ها» را در تیرماه 1389 با 40 عنوان کتاب در محوطه خانه پدری‌ام راه‌اندازی کردم. چون نام سه عضو اولیه این کتابخانه فاطمه بود، نام آن را کتابخانه «فاطمه‌ها» گذاشتم. فاطمه‌ها آن زمان 9 ساله بودند و امروز در دبیرستان تحصیل می‌کنند. من همچنان بابت افتتاح این کتابخانه بسیار خوشحالم.
 
وی درباره جایزه‌ای که در جشنواره روستای دوستدار کتاب دریافت کرده است، گفت: دریافت این جایزه قشنگ‌ترین روز زندگی مرا رقم زد زیرا زین پس، همه روستای دهکهان را به عنوان روستای دوستدار کتاب می‌شناسند. روستایی که اعضای کتابخانه‌اش از سه‌نفر، امروز به 200 نفر افزایش یافته است.
 
میرشکاری درباره فعالیت‌های جنبی کتابخانه «فاطمه‌ها» گفت: برنامه‌های متعددی برای آموزش دادن به کودکان و نوجوانان در این کتابخانه در نظر گرفته‌ایم. تولید صنایع دستی، انجام بازی‌های محلی، داستان‌نویسی و آموزش مهارت‌های مختلف کامپیوتری از جمله برنامه‌هایی است که موجب دوستی و آشنایی بیشتر بچه‌های روستای دهکهان با کتاب و کتابخوانی می‌شود.
 
وی افزود: کتابخانه «فاطمه‌ها» کتابخانه‌ای 100 درصد مستقل و خودجوش است که می‌تواند به عنوان یک الگو و مدل فرهنگی در امر ترویج کتابخوانی در تمام روستاهای کشور اجرا شود تا هیچ‌گاه ساکنان روستاهای مختلف منتظر اقدام مسئولان برای راه‌اندازی کتاب نباشند. در کتابخانه «فاطمه‌ها» تمام کارها توسط کودکان و نوجوانان همین روستا انجام می‌شود. از طرح‌ها و ایده‌های مختلف برای کتابخوانی و دوره‌های آموزشی گرفته تا قانون‌گذاری‌ها برای بهتر شدن وضعیت. امیدوارم کتابخانه «فاطمه‌ها» همیشه مستقل بماند.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها