جمعه ۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۰
شاعران جوانان محفل شعر فجر را گرم کردند/ بهمني به یاد مشفق: هم مهرباني با زمينت بود، هم مهربان آسمان بودی

مهدي قزلي رئيس بنياد شعر و ادبيات داستاني ايرانيان در نهمين نشست شعرخواني جشنواره بين‌المللي شعر فجر گفت: امروز صداي شاعران جوان ما چنان پخته‌شده كه نمي‌توان آن را به‌سادگی از صداي شاعران پيشكسوتمان تشخيص داد. اين شكوفايي ريشه در همت ريش‌سفيدان شعر و ادبيات اين سرزمين دارد و همچنين به بركت انقلاب اسلامي در زمينه شعر شاهد رشد چشم‌گيري بوده‌ايم.

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) رئيس بنياد شعر و ادبيات داستاني ايرانيان گفت: اين‌كه اسم اين برنامه محفل شعر جوانان است به آن معنا كه در ورزش به آن اطلاق مي‌شود و مي‌گويند تيم ملي جوانان، تيم اصلي نیست معنا نمی‌شود. در حال حاضر استادان ما اينجا نشسته‌اند و اميدوارم حرف مرا تأييد كنند. در حال حاضر صداي شعر جوانان ما به‌قدری پخته است كه به‌سختی مي‌شود از صداي شعر پيشكسوتانمان آن را تشخيص داد و متمايز كرد.
 
وي ادامه داد: پختگي صداي شعر جوانان به بركت فعاليت استادان و پيشكسوتان و به‌اصطلاح ریش‌سفیدانمان مانند آقاي بهمني است. البته از شعرهاي آقاي بهمني جواني مي‌بارد. البته به بركت انقلاب اسلامي نيز كه زمينه رشد شعر را فراهم آورده بسياري از جوانان ما با صدايي پخته شعر مي‌خوانند.
 
رئيس بنياد شعر و ادبيات داستاني ايرانيان افزود: در ادوار شعري ما شعر پس از انقلاب حركت روبه‌جلو و پيشرفت جدي داشته و جوانان هم از اين حركت بي‌نصيب نماندند و بدون اين‌كه جايگاه صاحب كسوتان ما را تهديد كنند كاملاً هم‌پایه آن‌ها حركت كرده‌اند و مي‌كنند. خوشحاليم كه در جشنواره شعر فجر حضور جوانان را به‌طورجدی در تمام محافل در كنار همه شاعران پيشكسوت داشته‌ايم. البته اين موضوع چه در محافل داخلي مدنظر ماست و چه در محافل خارجي. هم در جمهوري آذربايجان و باكو و هم در كابل و نيز در بصره در محافل شعرخواني نهمين جشنواره بین‌المللی شعر فجر جوانانمان مورد توجه بودند و همين‌طور كه اهالي آن خطه‌ها از شعر بزرگان ما استفاده كردند و بهره بردند از شعرهاي جونان ما نيز بهره بردند و توجهشان نسبت به آن‌ها جلب شد.
 
قزلي توضيح داد: جناب آقاي اميني، دبير علمي نهمين جشنواره بين‌المللي شعر فجر گفتند که در باكو شعر رضا شيباني و عسگري كه خودشان در كابل حضور داشتند بسيار مورد توجه علاقه‌مندان به شعر و شاعري قرار گرفت. محفل امشب درواقع عرض ادبي به اين جوانان است و فرصتی محسوب مي‌شد كه به انديشه‌هاي جوان توجه جدی نشان بدهيم.
 
وي اضافه كرد: دو مجلس از سلسله نشست‌هاي نهمين جشنواره شعر فجر باقی‌مانده است. يكي شنبه محفل شعر طنزمان است كه ساعت 16 تا 18 در حوزه هنري با همكاري دفتر طنز حوزه برگزار مي‌شود و سه‌شنبه هم آخرين محفل شعرخواني جشنواره شعر فجر است و اميد به ديدارتان در شنبه 16 اسفندماه در تالار وحدت هستیم تا قدم آخر را در اين جشن شعر بزرگي كه از حدود 20 روز پيش شروع‌شده برداريم.
 
قزلي يادآور شد: اميدوارم تغييراتي كه در اين دوره جشنواره شعر فجر به وجود آمد نظر شاعران را جلب كرده باشد. با توجه به بازخوردي كه تاكنون داشته‌ايم به گمانم همين‌طور بوده و در اختتاميه با حضور و استقبال شما متوجه شويم كه واقعاً چنين بوده تا راهمان را در سال آينده پرشتاب‌تر و باشكوه‌تر ادامه دهيم.
 
يادي از مشفق در چهلمين روز درگذشت استاد
 
محمدعلي بهمني نيز در اين نشست به‌عنوان نخستين شعرخوان در اين جلسه حضور داشت و سه شعر خواند كه يكي از آن‌ها به ياد مشفق كاشاني سروده شده بود. وي افزود: امشب مي‌خواهم يادي كنم از چهلمين روز درگذشت استاد مشفق كاشاني. آن‌هايي كه با مشفق زيسته باشند مي‌دانند كه اين انسان در پیر سالی نيز نسبت به بسياري از ما به‌ویژه من معاصرتر بود. او روح شادابي داشت درحالی‌که از دردي رنج مي‌برد.
 
وي نخستين شعر خود را چنين خواند:
«درك زمانت را زبان بودي
تفسيري از فهم زمان بودي
شرحي معاصر داشتي اما
از نادران داستان بودي
پيرانگي در صورتت پيدا
در سيرتي پنهان جوان بودي
كاشان اگرچه با تو كوچك نيست
اما تو ايران جهان بودي
هم مهرباني با زمينت بود
هم مهربان آسمان بودي
هم مي‌توان گفتن چنين بودي
هم مي‌توان گفتن چنان بودي
هم دوستدارت شاعران بودند
هم دوستدارت شاعران بوديم
يادت نبودند این‌وآن گاهي
دائم به فكر این‌وآن بودي
شعرت جنون عقل را دانست
شرح مگوي عاقلان بودي
در شعر من وصفت نمي‌گنجد
آني كه مي‌گفتي همان بودي»
 
محمدعلي بهمني شعري ديگر خواند كه چنين بود:
«دستي از پينه و پايي همه تاول با اوست
آخريني كه همه همت اول با اوست
به گمانم پوست نه سمباده ولي بی‌تردید
طاقه طاقه دلي از مخمل و ململ با اوست
صورتش بوم تَرك‌هاي كويري اما
راز سبزينگي سيرت جنگل با اوست
حرف شب‌نامه چشمش را تکثیرکنید
كه خبرهايي از آن تب‌زده مشعل با اوست
رنگ از چهره زنگار پريده است كه نور
از محاق آمده و صافي و صيقل با اوست
من كه در آينه كاويدم و باور دارم
حل لاينحل اين گمشده جدول با اوست»
 
در محفل شعرخواني جوانان نهمين جشنواره بين‌المللي شعر فجر كه عصر ديروز 7 اسفند  با همكاري بنياد شعر و ادبيات داستاني ايرانيان در سالن فردوسي باشگاه انديشمندان علوم انساني برگزار شد حامد عسگري به‌عنوان دبير جلسه حضور داشت و پس از محمدعلي بهمني عليرضا قنبري، حسين زحمتكش، غلامرضا طريقي، پانته‌آ صفايي و محمد سهرابي نيز شعرخواني كردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها