در اين ديدار كه در محل آکادمی فرهنگ، هنر و میراث ملی مالزی صورت گرفت، رئیس اين مركز فرهنگي - هنري برگزاري سمینار «سنتها؛ پلی میان دنیای ایرانی و دنیای مالایی» را زمینهساز توسعه هرچه بیشتر روابط دو جانبه ايران و مالزي نام برد.
وي يادآور شد: با توجه به تواناییهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ترجمه و انتشار آثار مختلف کتابی به صورت مشترک با موضوع «ایران و مالزی» و تألیف محققان ایرانی و مالایی منتشر شود؛ همچنین شرایط برگزاری دوره زبان فارسی در این مرکز فرهنگي فراهم شود.
بهارالدین احمد، از استادان آکادمی فرهنگ، هنر و میراث ملی مالزی با تأكيد بر احياي تألیف دائرةالمعارف مالایی، اظهار كرد: در صورت حمایت رايزني فرهنگي ايران از آکادمی فرهنگ، هنر و میراث ملی مالزی و استفاده از تجربیات استادان ایرانی میتوان تألیف دائرةالمعارف مالایی را احیاء كرد.
وي در ادامه افزود: اميد است با همكاري رايزني فرهنگي ايران زمینه آغاز به کار اين رويداد فرهنگي در مالزي را ایجاد كرد.
ايران جزو 10 کشور برتر منتشر کننده کتاب
معاون آموزشی و پژوهشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به فعاليتهاي فرهنگي كشورمان اشاره و عنوانكرد: جشنواره فیلم فجر و رشد سینمای ایران در سالهای بعد از انقلاب اسلامی، نمایشگاههای بينالمللي قرآن كريم و کتاب در تهران از جمله فعالیتهای فرهنگی و هنري در ايران اسلامي به شمار ميرود.
وي ضمن تشريح ساختار فرهنگی کشورمان، بيان كرد: ایران با انتشار نزدیک به 65 هزار جلد کتاب در طول سال توانسته جزو 10 کشور برتر منتشر کننده کتاب معرفی شود.
سليماني افزود: نمایشگاه کتاب تهران، بزرگترین فروشگاه کتاب در جهان است كه تجربه حضور در آن میتواند تجربهای غنی برای هر بازدیدکننده باشد.
وي با اشاره به نهضت دانش نامه نویسی، اظهار كرد: وجود بنیاد و مراکز دائرةالمعارف از زُمره دستاوردهاي ماندگار جمهوري اسلامي ايران به شمار ميرود كه در صورت وجود زمینههاي لازم در کشور مالزی، میتوان به انتقال این تجارب ارزشمند پرداخت.
سليماني تأكيد كرد: در صورت هماهنگیهای انجام شده طي سفر هیاتی از آکادمی فرهنگ، هنر و میراث ملی مالزی در اردیبهشتماه سال آينده، زمینه انعقاد تفاهمنامهای در این زمینه ایجاد شود.
در ادامه، علیاکبر ضیائی، رایزن فرهنگی ایران در مالزی با تأكيد بر ايجاد زمينه ترجمه مدخلهای مختلف دائرةالمعارف به زبان مالایی، گفت: در پي انجام اين كار ميتوان از پژوهشگران مالایی در حوزههای منطقه جنوب شرق آسیا استفاده كرد.
نظر شما