نمایشنامه کمدی «دیدهبانان» نوشته پییر روبر لوکلرک، داستان و نمایشنامهنویس معاصر فرانسوی، با ترجمه محمدرضا خاکی از سوی انتشارات مروارید منتشر شد. «دیدهبانان» نخستین اثر منتشر شده از لوکلرک در ایران است.
«دیدهبانان» نمایشنامهای کمدی دو پردهای است و هفت شخصیت دارد. نویسنده این اثر متولد سال 1931 در شهر لیموژ فرانسه است. لوکلرک در سال 1996 جایزه کمیته انتخاب آثار برتر انجمن اهل قلم و در سال 1998 جایزه انجمن نمایشنامه نویسان و آهنگسازان نمایش کشور فرانسه را به خود اختصاص داد.
به قلم لوکلرک تاکنون بیش از 40 عنوان کتاب در زمینههای رمان، داستان کوتاه، نمایشنامه و شعر منتشر شده که مشهورترین آنها نمایشنامه «دیدهبانان» است. این نمایشنامه همراه با تصویرسازیهای گرافیکی منتشر شده که اثر نقاش و کارتونیست معاصر فرانسوی ژان کابو است.
نمایشنامه «دیدهبانان» برای نخستین بار در ماه مارس 1998 در تئاتر «لو لوسِرِنر» در پاریس به کارگردانی ویرژیل تاناس به روی صحنه رفت. همچنین در ایران نیز این نمایشنامه با کارگردانی مترجم در آذر و دی امسال (1393) با بازی بازیگرانی چون وحید نفر، محمد روشنی، بیژن محرمی، سارا افشار، علیرضا مدنی، بهنام شرفی و علیرضا ناصحی در تالار چهارسوی مجموعه تئاترشهر اجرا شد.
نمایشنامه «دیدهبانان» نوشته پییر روبر لوکلرک و ترجمه محمدرضا خاکی با شمارگان هزار و 100 نسخه، 106 صفحه و بهای 6 هزار و 500 تومان از سوی انتشارات مروارید روانه کتابفروشیها شده است.
درباره مترجم
محمدرضا خاکی، متولد 1329 در کرمانشاه، دارای مدرک دکترای تخصصی تئاتر از دانشگاه سوربن فرانسه است. وی هماکنون به عنوان عضو هیات علمی در دانشکده هنر و معماری دانشگاه تربیت مدرس به تدریس اشتغال دارد.
از میان دیگر ترجمههای منتشر شده خاکی میتوان به این کتابها اشاره کرد: نمایشنامههای «یک کمی خوشی» اثر فلیکس لوکرک، «کسب و کار آقای فابریزی» اثر آلبر هوسون، «مفیستو برای همیشه» اثر تم لانوی، «پرتره» و «شهادت پیوتر اوهه» هر دو اثر اسلاومیر مروژک، «شهادت یا یک کم آسایشی که داریم» و «فهرست» هر دو از جمله آثار تادئوش روژهویچ و «ابلوموف» اثر مارسل کوولیه و کتابهای تئوریک «آموزش و آفرينش تئاتری؛ بدن شاعرانه» نوشته ژاک لوکوک و «افزار کُرِگرافی» نوشته کارین واهنر.
همچنین در ابتدای زمستان امسال (1393) مجموعه مقالات «دراماتورژی چیست؟ دراماتورژ کیست؟» با گردآوری و ترجمه محمدرضا خاکی و منصور براهیمی از سوی نشر بیدگل منتشر شده بود.
نظر شما