رضا اسماعیلی گفت: بسیاری از علمای دینی که شعر میسرودند تمایلی به چاپ آثارشان نداشتند و شاگردان آنها دیوان و اشعارشان را جمعآوری میکردند. تا سالها پیش نیز کسی فکر نمیکرد که امام خمینی(ره) با وجود همه مشغلههایشان شعر هم بسرایند و علاقهای خاص به شعر کلاسیک فارسی داشته باشند.
شاعر مجموعه شعر «بر آستان جانان» توضیح داد: پس از ارتحال حضرت امام(ره) شاعران حقیقتاً دلبسته به انقلاب و امام خمینی(ره) درباره ایشان با خود انگیختگی و شور و شیدایی شعر میسرودند و این طور بود که گونهای ادبی و ماندگار در عرصه گسترده شعر معاصر به نام «امامیه» شکل گرفت. شاعران تا اربعین امام(ره) شعرهایشان را در نشریات و مطبوعات آن زمان چاپ میکردند و همه آنها را میخواندند.
وی ادامه داد: شاعران در این شعرها به توصیف شخصیت روحانی و سیاسی امام(ره) میپرداختند و اگر امروز قرار باشد این شعرها را گردآوری و چاپ کرد مشتمل بر صدها جلد کتاب میشود. این سرودهها را که از سر علقه و انس و الفت با انقلاب اسلامی و رهبر کبیر انقلاب و در رثای حضرت امام(ره) سروده شده میتوان به عنوان بخشی درخشان و قابل پژوهش و تأمل از ادبیات انقلاب اسلامی محسوب کرد. این شعرها در واقع فراز و فرودهای انقلاب را روایت میکنند و به این ترتیب چهره و سیمای رهبر کبیر انقلاب امام خمینی(ره) در قالب شعر هم برای نسلهای آینده به یادگار میماند.
اسماعیلی اضافه کرد: جشنواره یار و یادگار توانسته در این زمینه بسیار راهگشا و مؤثر باشد. به عنوان یک شاعر امیدوارم که این جشنواره هر سال هم بتواند قدم مؤثرتر و بلندتری در جهت معرفی سیمای امام(ره) و تبیین اهداف انقلاب اسلامی بردارد و این مسیر را هر ساله هموارتر کند.
رضا اسماعیلی، شاعر و متولد سال 1339 تهران و کارشناس رشته علوم اجتماعی از دانشگاه علامه طباطبایی تهران است.
«حنجره سرخ عشق»، «نی نامه»، «گزیده ادبیات معاصر»(شماره 6)، «بر آستان جانان»، «آسمانیها»، «عاشقانههای شرقی»، «از جنس باران»، «عاشقانههای سرخ»، «بوی گل در میزند»، «این مریم همیشه»، «ملکوت کلمات»، «آب، بابا... آزادی»، «لهجه شرقی عشق»، مجموعه شعر عاشورایی «ناگهان دریا» و مجموعه شعر رضوی «کبوترانه بخوان آسمان هشتم را» نام برخی از مجموعه شعرهای وی به شمار میآیند.
نظر شما