انتشارات بهتا پژوهش کتاب «تناسب اندام» را در پنج بخش به بازار نشر عرضه کرده است.
کتاب در پنج بخش اصلی با عنوانهای «چگونه جوان بمانیم»، «چگوه لاغر شوید»، «روشهای کوچک کردن شکم»، «غذاهای ضد چاقی»، «مکملها» تدوین شده است.
نکاتی درباره میزان چربی مورد نیاز بدن
به چه مقدار چربی برای بدن لازم است؟ نظریه طب قدیم درباره لاغر شدن، عواملی که سبب چاقی میشوند، عوامل درونی و بیرونی مؤثر در انتخاب غذا، یک رژیم غذایی خوب چه میکند؟،دستورات مختلف برای داشتن یک شکم صاف، ورزش، کلید حل مشکل، به چند کالری نیاز داریم؟ و نکات مهم در خرید مکمل، از جمله مهمترین مباحث مطرح شده در این کتاب است.
نویسندگان در نخستین بخش کتاب درباره نیاز بدن به چربیها آوردهاند: «درصد معینی از چربی برای اعمال حیاتی و حفظ سلامت ضروری است. کمترین میزان چربی لازم برای مردان، حدود سه درصد و برای زنان حدود 13 درصد گزارش شده است. بالا بودن درصد چربی در زنان به لحاظ ساختمان خاص فیزیولوژیکی آنها و شیر داده به بچه است. پژوهشگران میزان متوسط نیاز بدن به چربی را برای مردان در 20 سالگی 15 تا 18 درصد و برای زنان در این سن 28 تا 25 درصد میدانند.»
عوامل مؤثر در بروز چاقی
در دومین بخش کتاب، آب و هوا، عوامل فرهنگی، هیجانهای عاطفی، کربوهیدرات اضافی در رژیم غذایی، چربی اضافه در غذا، خستگی، ورزش کردن، الگوی غذا و کمبودهای تغذیهای به عنوان برخی عوامل مؤثر در بروز چاقی بررسی شدهاند.
در بخش سوم کتاب در مطلبی با عنوان «یک رژیم غذایی خوب چه میکند؟» میخوانیم: «یک رژیم غذایی «خوب» نه تنها کالریهای اضافی را در حد تعدل کاهش میدهد، بلکه فهرست غذای مناسبی را برای رژیم گیرنده فراهم میسازد. این چنین رژیمی شامل حرکات ورزشی و تغییراتی در نحوه زندگی افراد است.»
تاثیر ورزش در کاهش وزن
نویسندگان در چهارمین بخش کتاب درباره تاثیر ورزش در کاهش وزن اشاره کردهاند که مشکلی که در مورد کاهش وزن وجود دارد، تصورات غلط بسیاری است که در این زمینه وجود دارد. پژوهشهای اخیر، بسیاری از افسانههای رایج و دیرپایی را که در مورد رژیم غذایی، ورزش و کاهش وزن وجود داشت، زیر و رو کرده است. اثری که ورزشهای شدید بر بدن دارد، آن است که واقعا اشتها را تا چند ساعت پس از ورزش فرد مینشاند، افزون بر این، ورزش کردن با یک روش دیگری نیز به کاهش وزن کمک میکند، به این معنا که تنش و اضطراب را از بین میبرد و این تنش و اضطراب خود از عوامل شایع پرخوری است.
در بخش پایانی کتاب درباره خرید مکملها میخوانیم: «زمانی که درصدد تهیه پودرهای پروتئینی برمیآیید به جای آن که تمامی هوش و حواس خود را معطوف به وزن و مقرون به صرفه بودن آن بکنید و به جای آنکه در همان برخورد اول، مکملهای اوزان بالا که به نسبت مکملهای اوزان پایین مقرون به صرفهتر به نظر میرسند را انتخاب کرده و یا همواره درصد پروتئینی را ملاک برتری مکملها بدانید، کمی به باقی مسائل از جمله نوع پروتئین موجود در مکمل، سرعت جذب پروتئین موجود در بدنه مکمل نیز باید دقت کنید.»
نخستین چاپ کتاب «تناسب اندام» با شمارگان یکهزار و 500 نسخه در 260 صفحه، به بهای 14 هزار تومان از سوی انتشارات بهتا پژوهش به بازار نشر عرضه شده است.
نظر شما