مدیر دفتر طنز حوزه هنری معتقد است كه مسئولان فرهنگی كشور باید با محدود كردن محافل نمایشی شعر و تملق گویی هایی كه جز گمراه كردن هنرمند چیزی را در بر ندارد فرصت گسترش تبدیل این مجالس را به محافل نقد بدهند.
وی ادامه داد: این جشنواره به عنوان بستری برای نشان دادن استعداد جوان هایی كه به نوعی در سایر مكان ها كمتر فضایی برای نشان دادن خود دارند می تواند مفید باشد.
وی حضور حرفهایها و اساتید را در جشنواره سبب ایجاد انگیزه در جوان ترها دانست و خاطرنشان كرد: البته این موضوع نیازمند فراهم آوردن بسترهای لازم از طرف برگزار كنندگان جشنواره است. وجود بخشی جنبی برای حضور هنرمندان حرفه ای جدا از ایجاد انگیزه برای جوان ها، اعتبار آن را نیز دوچندان می كند.
فیض برگزاری برنامه هایی در طول سال را برای ارتقای دانش هنرمندان لازم دانست و گفت: جشنواره ها در ایران پس از برگزاری تا دورۀ بعد خاموش می شوند و دوباره نزدیك به زمان شروع به تكاپو می افتند كه این موضوع آفت جشنواره ها به شمار می رود. اگر جشنواره شعر و داستان جوان سوره بخواهد اسم خود را درمیان جشنواره های ادبی مطرح كند باید پس از برگزاری آن بیكار ننشیند و شروع به برنامه ریزی برای دوره بعد كند.
این شاعر كشورمان به كمبود نقد در فضای ادبی اشاره كرد و متذكر شد: یكی از دلایلی كه در شعر كشور در مقایسه با داستان نویسی كمتر نقد وجود دارد به علت وجود مخاطبان فراوان این حوزه است كه با تشویق های مكرر و اغوا كننده خود باعث تكبر شاعران می شوند تا كمتر به نقد توجهی كنند.
وی افزود: در داستان نویسی به دلیل كمتر بودن تشویق های كاذب و فریبنده، نقد از جایگاه مطلوب تری برخوردار است و در میان نویسندگان بیشتر از شاعران استقبال می شود.
وی بیان داشت: باید مسئولان فرهنگی كشور با محدود كردن محافل نمایشی شعر و تملق گویی هایی كه جز گمراه كردن هنرمند چیزی را در بر ندارد فرصت گسترش تبدیل این مجالس را به محافل نقد بدهند.
سیزدهمین جشنواره سراسری شعر و داستان جوان «سوره» در بخش های كوتاه بزرگسال، داستان كوتاه كودك و نوجوان، شعر كودك و نوجوان، شعرنو (نیمایی و آزاد)، شعر كلاسیك، ترانه و سرود، اردیبهشت 1394 در استان قزوین برگزار می شود.
نظر شما