دوشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۶:۲۷
برگزاری نخستین جشنواره انتخاب برترین کتاب استادان/ اهداء کتاب به دانشگاه‌های مرزی

مسعود کوثری، مدیر انتشارات علمی و فرهنگی در نشست خبری مشترک با وزارت علوم در زمینه اهدا کتاب به 36 دانشگاه کم‌‌برخوردار کشور، ضمن تشریح مفاد این تفاهم‌نامه گفت: نخستین جشنواره انتخاب برترین کتاب دانشگاهی با محوریت آثار مدرسان دانشگاه، شهریور یا مهر‌ماه 94،با همکاری انتشارات علمی و فرهنگی و وزارت علوم برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نشست خبری اهداء کتاب به 36 دانشگاه در حال توسعه کشور، ظهر امروز (20 بهمن‌ماه) در مؤسسه انتشارات علمی و فرهنگی با حضور دکتر مسعود کوثری، مدیر عامل انتشارات علمی و فرهنگی و دکتر حسن میرزایی،‌ مدیر کل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد.
 
کوثری در این نشست با اشاره به امضاء تفام‌نامه مشترک بین انتشارات علمی و فرهنگی و وزارت علوم تحقیقات و فناوری گفت: انتشارات علمی و فرهنگی، سازمان تخصصی در حوزه نشر دانشگاهی نیست، اما آثار تولیدی این نهاد به‌عنوان پشتوانه منابع دانشگاهی محسوب شده و توانسته مخاطبان را جذب کند.
 
افزایش همکاری با وزارت علوم
وی افزود: با هدف افزایش میزان مطالعه در جمعیت دانشجوی کشور، انتشارات علمی و فرهنگی در دوره جدید مدیریت، به دنبال افزایش همکاری با وزارت علوم تحقیقات و فناوری است، بنابراین تفاهم‌نامه‌ای بین این دو نهاد به امضا رسید.  
 
مدیر عامل انتشارات علمی و فرهنگی، در ادامه درباره مفاد این تفاهم‌نامه اظهار کرد: برگزاری جلسات مشترک نقد و بررسی کتاب با تمرکز بر آثار تولیدی انشارات علمی و فرهنگی و برگزاری نمایشگاه و فروشگاه مشترک کتاب دانشگاهی و محصولات علمی و فرهنگی با هدف دسترسی آسان دانشجویان شهرستانی به منابع مختلف، از مفاد این تفاهم‌نامه است، چراکه بسیاری از دانشجویان برای تهیه منابع مورد نیاز خود، مجبورند به نمایشگاه بین‌‌المللی کتاب تهران مراجعه کنند.
 
کوثری با اشاره به دیگر مفاد این تفاهم‌نامه گفت: چاپ مشترک کتاب در حوزه‌‌های مختلف که به دلیل هزینه‌های بالا از عهده صاحبان اثر خارج است و برگزاری کارگاه‌های آموزشی در زمینه تهیه، تدوین و ویرایش کتاب برای مدرسان دانشگاه و دانشجویان، از بندهای دیگر این تفاهم‌نامه مشترک است.

تمرکز بر بازار های بالقوه کتاب‌های ایرانی
استادیار رشته ارتباطات اجتماعی دانشگاه تهران، درباره رویکرد انتشارات علمی و فرهنگی و وزارت علوم در تقویت روابط با سایر کشور‌ها ادامه داد: مشارکت در عرصه بین‌المللی، یکی دیگر از ابعاد این تفاهم‌نامه مشترک است. برگزاری نمایشگاه کتاب در کشور‌های همزبان تاجیکستان و افغانستان با همکاری بخش معاونت بین‌‌المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، از برنامه‌های انتشارات علمی و فرهنگی است. اجرایی شدن این برنامه، علاوه بر معرفی کتاب‌های ایرانی، بازاری بالقوه برای نشر کشورمان به حساب می‌آید.

اهداء 5 میلیارد ریال کتاب به دانشگاه‌های کم‌برخوردار
وی افزود: اهداء کتاب به 36 کتابخانه‌ دانشگاهی به مناسبت سی‌‌وششمین سالگرد پیرزوی انقلاب اسلامی، برنامه‌ای است که به‌زودی عملیاتی خواهد شد. براساس این بند از تفاهم‌نامه، انتشارات علمی و فرهنگی درنظر دارد پنج‌ میلیارد ریال کتاب به دانشگاه‌های کم‌برخوردار کشور اهداء کند.
 
کوثری در ادامه اظهار کرد: برگزاری جشنواره انتخاب برترین کتاب دانشگاهی در شهریور یا مهر‌ماه سال آینده، با محوریت آثار استادان دانشگاهی نیز در این تفاهم‌نامه قید شده است.
 
مدیرعامل انتشارات علمی و فرهنگی در این نشست خبری در پاسخ به پرسش خبرنگار (ایبنا) درباره کیفیت و اهمیت برگزاری جشنواره انتخاب برترین کتاب دانشگاهی از سوی استادان گفت: هرساله شاهد برگزاری جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران هستیم و از سوی دیگر جشنواره کتاب سال دانشجویی نیز به همت جهاد دانشگاهی برگزار می‌شود، اما جشنواره‌ای مستقل برای آثار مدرسان دانشگاه وجود ندارد. انتشارات عملی و فرهنگی، نخستین جشنواره این حوزه را در زمان مقرر برگزار خواهد کرد.

اهداء کتاب به دانشگاه‌های شهر‌های مرزی 
در ادامه این نشست، حسن میرزایی،‌ مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز تصریح کرد: تفاهم‌نامه مشترک بین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و انتشارات عملی و فرهنگی، از معدود برنامه‌‌هایی است که در فاصله‌ زمانی اندکی بعد از امضا، به اجرا درآمده است. ظرفیت‌های این دو نهاد در عرصه فرهنگی بسیار بالاست.      
 
وی با اشاره به بند اهدا کتاب به دانشگاه‌های کم‌‌برخوردار کشور ادامه داد: در اهداء کتاب، دانشگاه‌های مرزی کشور در اولویت قرار گرفته‌اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها