دوشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۶
برپایی سه‌نشست در سرای اهل قلم/ رونمایی از فصلنامه نقد کتاب «کودک و نوجوان» و نشست «خاطره‌نگاری انقلاب»

فصلنامه نقد کتاب «کودک و نوجوان» سه‌شنبه (21 بهمن‌ماه) در سرای اهل قلم رونمایی می‌شود. همچنین در این روز نشست‌های «خاطره نگاری انقلاب با نگاهی به آثار محسن کاظمی» و نقد و بررسی کتاب «گفتمان نجات‌بخشی در ایران عصر صفوی» برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) فصلنامه نقد کتاب «کودک و نوجوان» سه‌شنبه (21 بهمن‌ماه) با حضور مجید غلامی‌جلیسه، مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب، سیدعلی کاشفی‌خوانساری، سردبیر فصلنامه و نویسنده کودک و نوجوان رونمایی می‌شود.
 
شماره 1و 2 فصلنامه نقد کتاب «کودک و نوجوان» با سردبیری سیدعلی کاشفی‌خوانساری ویژه فصل‌های بهار و تابستان 1393 منتشر شده است.

محمدعلی بنی اسدی، مصطفی رحماندوست، حجت‌الاسلام محمدرضا زائری، سپیده خلیلی، حسین شیخ رضایی و علیرضا کرمانی، هیأت علمی فصلنامه نقد کتاب کودک و نوجوان را تشکیل می‌دهند.

مراسم رونمایی از فصلنامه نقد کتاب «کودک و نوجوان» ساعت 10 سه‌شنبه (21 بهمن‌ماه) در سرای اهل قلم به نشانی خیابان انقلاب، خیابان فلسطین جنوبی، کوچه خواجه نصیر، سرای اهل قلم، شماره 2، برگزار خواهد شد.
 
«خاطره‌نگاری انقلاب با نگاهی به آثار محسن کاظمی» در سرای اهل قلم
نشست «خاطره نگاری انقلاب با نگاهی به آثار محسن کاظمی» سه‌شنبه (21 بهمن‌ماه) با حضور محسن کاظمی، سعید علامیان و علی‌اله سلیمی از ساعت 14 در سرای اهل قلم برگزار خواهد شد.

محسن کاظمی، نویسنده و پژوهشگر تاریخ معاصر ایران از فعالان عرصه خاطره‌نگاری و تاریخ شفاهی به شمار می‌رود. کاظمی به سال ۱۳۴۸ در تهران زاده شد. پس از اخذ دیپلم در رشته اقتصاد در دانشگاه علامه طباطبائی پذیرفته شد و درجه کارشناسی اش را اخذ کرد.

وی در سال ۱۳۷۴ به‌عنوان وقایع‌نگار به هیأت معارف جنگ ارتش پیوست و تا سال ۱۳۷۷ در آنجا فعالیت داشت و سلسله گزارش‌هایی از سفرهای میدانی آن تهیه کرد. قسمتی از این گزارش‌ها تحت عنوان یادداشت‌های سفر شهید صیاد شیرازی در سال ۱۳۷۸ انتشار یافت.

او از سال ۱۳۷۴ با دفتر ادبیات انقلاب اسلامی به همکاری پرداخت و گفتگوها و مصاحبه‌هایی بدیع با شخصیت‌های سیاسی و مبارز انجام داد. از وی گزارش‌ها و مقالات بسیاری در جراید و نشریات منتشر شده است. برخی نوشته‌ها و مقالات تحقیقی وی در همایش‌ها و نشست‌های تخصصی ارائه شده است. از ویژگی‌های آثار وی می‌توان به نثر ساده و روان و محققانه اشاره کرد.

کتاب‌های «سال‌های بیقرار»، «احمد احمد»، «خاطرات مرضیه حدیدچی دباغ»، «خاطرات عزت شاهی» و «یادداشت‌های سفر شهید صیاد شیرازی»از کتاب‌های این نویسنده پژوهشگر است.

نقد و بررسی «گفتمان نجات‌بخشی در ایران عصر صفوی»
بیست و هفتمین نشست از سلسله نشست‌های خانه نقد کتاب ایران به نقد و بررسی کتاب «گفتمان نجات‌بخشی در ایران عصر صفوی» اختصاص دارد.

 این نشست با حضور نسیم خلیلی (نویسنده)، محمد کاظم رحمتی، سیدسعید میرمحمد صادق و حسین زرینی ‌سه‌شنبه (21 بهمن‌ماه) از ساعت 16 در سرای اهل قلم برگزار می‌شود.

این اثر نگاهی نو به تاریخ اجتماعی و فکری عصر صفوی است. تاریخ‌نگاری مرسوم و متعارف بیشتر با رویکردی سیاسی ـ مذهبی رخدادهای این دورۀ تأثیرگذار را بررسی کرده و در این میان عرصه‌های اجتماعی و اندیشگی آن مغفول باقی مانده است. نویسنده که سال‌هاست در حوزۀ تاریخ ایران قلم می‌زند با رویکردی تازه از چارچوب‌های خشک و غیرمتعارف تاریخ‌نگاری فراتر رفته و تلاش کرده است سه مضمون قهرمانجویی، موعودباوری و هزارگرایی را در تاریخ‌نگاری و ادبیات دورۀ صفوی، تحت عنوان «گفتمان نجات بخشی» با روشی تحلیلی دنبال و بررسی کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها