یکشنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۷
طباطبایی مجد: مردان تنها مقصر عقب رانده شدن زنان درطول تاریخ نیستند/ کتابخوانی به ناچار کمرنگ شده است

غلامرضا طباطبایی‌مجد از نویسندگان آذری کشور که کتاب «نام‌آوران آذربایجان در سده 14» را نوشته معتقد است اگر زنان در طول تاریخ به عقب رانده شده‌اند به دلیل پایین آمدن از مواضع خودشان بوده‌ است و گناه این را نمی‌توان تنها متوجه مردان دانست.

غلامرضا طباطبایی‌مجد، نویسنده کتاب «نام‌آوران آذربایجان در سده 14» به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) گفت: علاوه بر مردان تاثیرگذار در کشور، شخصیت‌های برجسته زن بعد از انقلاب رشد بسیاری کرده و توانستند خود را مطرح کنند. معتقدم تعداد زنان فاخر نسبت به پیش از پیروزی انقلاب اسلامی رشد چشمگیری داشته است.

تعداد زنان موفق پس از انقلاب بیشتر از دوران پهلوی است

وی بیان کرد: زنان در دوران قاجار در حرمسرا حکومت می‌کردند. فخرالملوک یکی از دختران ناصرالدین‌شاه، چهره‌ای باسواد و شاعر بوده است. وی شب‌هایی که نقال‌باشی پدرش به داستان‌سرایی می‌پرداخت، پشت در نیمه باز اتاق خواجه سرایان می‌نشست و داستان‌ها را با دقت مکتوب می‌کرد و برای آنها نقاشی می‌کشید که از جمله این آثار می‌توان به داستان‌های امیرارسلان اشاره کرد که توسط فخرالملوک مکتوب و مصور شده است.

طباطبایی مجد که در حال حاضر تالیف دو کتاب به نام‌های «والیان آذربایجان بین دو انقلاب» و «مجد السلطنه در تبریز» را در دست تالیف دارد، به شخصیت‌ برجسته زن در طول تاریخ کشور اشاره کرد و گفت: اگر زنان در طول تاریخ به عقب رانده شده‌اند به دلیل پایین آمدن از مواضع خودشان بوده‌ است و گناه این را نمی‌توان متوجه مردان دانست.
 
مصحح کتاب «تاریخ و جغرافیای دارالسلطنه تبریز» افزود: چهره‌هایی همچون «سیمین دانشور»، «سیمین بهبهانی» و «پروین اعتصامی» افراد موفقی بودند که خواستند تا در عرصه جامعه مطرح شوند و موفق هم شدند.

کتابخوانی به ناچار در کشور کمرنگ شده است

طباطبایی مجد در پاسخ به این پرسش که آیا   کتاب‌های تاریخی در میان مخاطبان با استقبال کمی مواجه شده است؟ گفت: مشتاقان به خواندن تاریخ در کشور زیاد هستند اما گرانی کتاب و اوضاع معیشت، علاقه‌مندان را از خرید و مطالعه دور نگه داشته است.
 
وی ادامه داد: ما نمی‌توانیم مردم را به بی‌علاقگی به مطالعه متهم کنیم که اگر چنین قضاوتی داشته باشیم از انصاف به دور شده‌ایم. در حال حاضر کتابخوانی به ناچار کمرنگ شده است.
 
از تازه‌ترین آثار طباطبایی مجد می‌توان به تصحیح کتاب «تاریخ و جغرافی دارالسلطنه تبریز» اثر نادرمیرزا، از شاهزادگان قاجاری اشاره کرد. این کتاب بخشی از تاریخ، جغرافیا، آداب و رسوم و مسایل مربوط به تبریز را شرح می‌دهد.
 
به گفته طباطبایی مجد، این کتاب مجموعه‌ای از مطالعات، مشاهده‌ها و شنیده‌های نادرمیرزا است که در طول 35 سال با دقت تحقیق و از افراد مطلع گردآوری کرده است. نادر میرزا از شاهزادگان فرهیخته عصر قاجار، به دلیل دسترسی به کتابخانه مفصل و ارزشمند میرزا کاظم وکیل الرعایا و نیز همکاری نزدیک با کتابدار مظفرالدین میرزا ولیعهد، توانسته بود بیش از یک صد فرمان و احکام تاریخی از جانب شاهان افشار، زند و قاجار به فرمانده‌ها، حکام و علمای آذربایجان را گردآوری کند که مطالعه این اسناد برای پژوهش درباره اوضاع سیاسی و اجتماعی 200 سال اخیر آذربایجان، به ویژه تبریز اهمیت بسیاری دارد.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • لیلا عدل ۰۶:۱۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۲
    با سلام و تشکر از مقالات اموزنده وخوب شما۰ خیلی ممنون میشم اگر راه تماس با کدبان غلامرضا طباطبایی مجد را از ترهق ایمیل راهنمایی کنید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها