شنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۰
ابوالحسن‌تنهایی: برخی ناشران قانون را دور می‌زنند/ تجدید چاپ کتاب بدون اطلاع مؤلف

دکتر حسین ابوالحسن‌تنهایی، جامعه‌شناس و مولف بیش از ده کتاب دانشگاهی اعتقاد دارد، برخی ناشران قانون انتشار کتاب را دور می‌زنند و بدون قرارداد تجدید چاپ با مؤلف به انتشار کتاب اقدام می‌کنند.

دکتر حسین ابوالحسن‌تنهایی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره چالش‌های پیش‌روی نشر از نگاه پدیدآورندگان عنوان کرد: کتاب‌های علوم انسانی به‌ویژه جامعه‌شناسی از اقبال عمومی چندانی برخوردار نیستند و بیشترین مخاطبان آنها را دانشجویان و متخصصان تشکیل می دهند اما ناشران نیز در این بین قانون را دور می‌زنند و بدون اطلاع مؤلف و  تجدید قرارداد کتاب را تجدید چاپ می‌کنند و در صفحه نخستین( چاپ و سال) آن تغییر ایجاد نمی‌کنند.

طیف سه‌گانه در انتشار کتاب

صاحب کتاب «جامعه‌شناسی در ادیان» در ادامه گفت‌وگو با ایبنا چرخه تولید کتاب و مطالعه آن را در سه طیف بررسی کرد و گفت: سه طیف  مسئولان دولتی، ناشران و مخاطبان چرخه تولید کتاب را تشکیل می‌دهند.

وی توضیح داد: مسئولان اغلب دارای دیدگاه‌های سیاسی هستند و از کتاب‌هایی استقبال می کنند که به سیاست روز نزدیک باشد و از کتاب‌هایی با دیدگاه و رویکرد انتقادی پرهیز می‌کنند و طبیعتا به ناشرانی کمک مالی بیشتری می‌رسانند که در جهت آن سیاست‌ها در حرکت باشند.

تبدیل داشته به پول؛ علاقه‌مندی ناشران

این جامعه‌شناس در بیان طیف دوم چرخه تولید کتاب نیز اظهار کرد:‌ ناشران علاقه‌مند هستند تا داشته خود را به پول تبدیل کنند و در این میان از کتابی استقبال می کنند که خریدار بهتری داشته باشد، البته باید گفت، حقوق مؤلفان نیز در برخی موارد رعایت نمی‌شود.

وی زمان مطالعه در کشور را شرم‌آور توصیف کرد و گفت: گروهی با عنوان تفسیر‌گرایی تشکیل دادیم که در آن کتاب‌های تخصصی را  ساده می‌کنیم تا همه بتوانند از مفاهیم آن استفاده کنند شاید راهی برای جبران زمان کم مطالعه باشد.

تنهایی ابراز کرد: بیش از این به  مخاطبان کتاب‌های تخصصی اشاره کردم، باید بگویم، دانشجویان نیز تنبل شده‌اند و الزامی برای تهیه کتاب و مطالعه احساس نمی‌کنند و تنها چند کتاب مورد نیاز را از کتابفروشی دانشگاه می‌خرند و در کل انگیزه‌ای نیز برای آنها باقی نمانده است.

دکتر حسین ابوالحسن تنهایی، جامعه‌شناس و متخصص روانشناسی اجتماعی است. وی دارای توصیه‌نامه علمی و حرفه‌ای از پروفسورجرج هربرت بلومر بنیانگذار مکتب کنش متقابل نمادی است.

دکتر تنهایی بیش از ده کتاب دانشگاهی را تالیف کرده است که از آن میان می‌توان به «جامعه‌شناسی عرفانی در اندیشه عرفای مسلمان»، «جامعه‌شناسی پیشقراول در غرب جدید: مدرنیته آغازین»و «جامعه‌شناسی نظری اسلام» اشاره کرد.




 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها