آرش سلطانعلی، مدیر انتشارات ایده معتقد است، چالش اصلی حوزه نشر موزعان کتاب هستند که تنها منتفعان این حوزه بهشمار میآیند. وی همچنین نگاه تشریفاتی و اقدامات سمبلیک را دو آفت مهم فعالیتهای ارگانهای دولتی میداند.
نبود مانع بهترین مژده به ناشران
این ناشر با اشاره به اینکه، نبود مانع و مانعتراشی از سوی برخی ارگانها در امر تولید کتاب بهترین مژده به ناشران است ابراز کرد: کتاب نقش مهمی در فرهنگسازی جامعه دارد، اما تنها موارد معدودی از فعالیتها برای سیاستگذاران مهم و در اولویت است که متاسفانه سیاستهای فرهنگ کتابخوانی در آن فهرست دیده نمیشود.
سلطانعلی به ظهور رسانههای مجازی و شبکههای اجتماعی نیز پرداخت و اظهار کرد: تخریب فرهنگ در تمام سطوح و لایهها دیده میشود که برای مثال میتوان به دانشگاهها اشاره کرد؛ دانشگاهها در سالهای اخیر از دانشجویان افراد مصرفکننده تربیت کرده است که با جزوه و پژوهشهای سطحی در حال گذران ترمهای تحصیلی خود هستند.
نگاه تشریفاتی؛ اقدامات سمبلیک
وی در ادامه گفتوگو به نگاه تشریفاتی برخی مدیران ارگانهای دولتی به کتاب اشاره کرد و افزود: متاسفانه نگاه برخی مدیران دولتی به کتاب تنها در اقدامات سمبلیک خلاصه میشود و ناشران با وجود نبود هیچگونه تسهیلاتی در ارائه کاغذ با ضرر و زیان در حال تولید کتاب هستند.
سلطانعلی به قواعد دستوپا گیر نشر نیز پرداخت و افزود: یکی از قوانین حضور در نمایشگاه بینالمللی کتاب انتشار 30 عنوان کتاب است در حالیکه برخی ناشران با وجود مسائل و معضلات نشر نمیتوانند این تعداد کتاب را منتشر کنند.
کتابخانههای مطرح و مخزنهایی پُر
مدیر انتشارات ایده ادامه داد: مدیران برای کمک به ناشران میتوانند به کتابخانههای کتابهای منتشر شده را توصیه کنند، متاسفانه در برابر خرید کم و ناچیز به ارسال کتاب بهصورت هدیه به کتابخانههای مطرحی مانند کتابخانه مجلس مبادرت کردیم که با واکنش مناسبی مواجه نشدیم و متولیان این کتابخانه اذعان کردند که کتابخانه و مخزنشان پر است و مجبور هستند کتاب ارسالی را به ناشر برگردانند.
سلطانعلی با تاکید بر این که نگرش درست و صحیحی از سوی برخی مسئولان وجود ندارد گفت: به نظر من قیمت کتاب اساساً پایین است و با وجود این هم بیشتر کتابهای متتشر شده را بهصورت هدیه به دیگران و سازمانها ارسال میکنیم.
نظر شما