داستان فیلم درباره مردی است که برای تعیین تکلیف ارثیه ای خانوادگی از آلمان به ایران میآید و هنگام فروش وسایل خانه و دیگر اموال به جا مانده از پدرش، دچار مشکلاتی میشود. نقش این مرد را پرویز پرستویی ایفاء میکند. بخشی از ارث به جا مانده «کتاب» است. پرستویی در بخشی از فیلم، برخی کتابها را دسته بندی کرده و به سمسار میفروشد و چند کتاب خاص را نیز به داخل حمام میبرد و به همراه مقداری سند و مدرک به آتش میکشد. نحوه فیلمبرداری به گونه ای است که نام این کتابها و حتی نام انتشاراتی آن نیز مشخص نیست اما با توجه به حضور وسایلی قدیمی همچون «ماشین تحریر المپیا در داخل خانه»، میتوان نتیجه گرفت احتمالاً متوفی نویسنده و شخصیتی فرهنگی بوده که کتابهایی که طعمه آتش میشوند هم آثاری بودهاند که یا قابلیت فروش نداشتهاند یا اینکه فروش آنها میتوانسته دردسرساز باشد!
پنجشنبه فیلم دیگری با نام «بهمن» نیز نمایش داده شد. این فیلم دومین ساخته مرتضی فرشباف، فیلمساز جوان است که با حضور فاطمه معتمد آریا و احمد حامد ساخته شده است. داستان فیلم درباره پرستاری به نام هما ـ با بازی فاطمه معتمدآریا ـ است که به همراه همسرش در یکی از شهرکهای کوهستانی اطراف تهران زندگی میکند. هما مأمور مراقبت از بیماری است که مادر یکی از دکترهای بیمارستان است. بارش سنگین برف باعث میشود طی کردن مسیر بیمارستان تا منزل، برای این پرستار سختکوش به کاری سخت و طاقت فرسا تبدیل شود. هما و شوهرش آدمهایی فرهنگی و علاقهمند به مطالعه هستند.
در صحنه ای از فیلم هما از لای کتابهای موجود در کتابخانه چیزی برمی دارد. در این صحنه یکی از کتابها که مربوط به «نشر شادان» است و رمانی عامه پسند محسوب میشود دیده میشود. در جایی دیگر از فیلم، همسر هما به او تلفن میکند و میگوید دیوار نَم داده و او برای اینکه به کتابها آسیبی نرسد، کتابها را جمع میکند تا خیس نشوند. هما پس از ورود به خانه، با انبوه کتابهایی مواجه میشود که کف زمین روی هم چیده شدهاند.
خبرنگار ایبنا که در جشنواره فیلم فجر حضور دارد، در روزهای آینده اخبار دیگری از حضور کتاب در فیلمها را منتشر خواهد کرد.
نظر شما