دوشنبه ۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۹:۲۰
هفتمین انتشار کتاب مذاکرات و مکاتبات هانری کربن با علامه طباطبایی

هفتمین چاپ کتاب «شیعه» شامل مذاکرات و مکاتبات پروفسور هانری کربن با علامه سید محمدحسین طباطبایی از سوی انتشارات موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران منتشر شد. این کتاب نخستین بار در سال 1339 منتشر شده بود.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)ـ کتاب «شیعه» شامل مجموعه مذاکرات و مکاتبات پروفسور هانری کربن با علامه سید محمدحسین طباطبایی در سال 1338 است. این کتاب برای نخستین بار در سال 1339 منتشر شد. ادامه مذاکرات این دو متفکر بزرگ در سال 1340 انجام شد که این بخش نیز برای اولین بار در سال 1370 به زیور طبع آراسته شد.

مباحثات این دو متفکر در سه فصل کلی «مکتب تشیع»، «بیانات ائمه شیعه و اندیشه فلسفی» و «رسالت تشیع در دنیای امروز» تنظیم و تدوین شده است. مهم‌ترین مباحث مطرح شده در فصل نخست به این شرح است: «شیعه چگونه به‌وجود آمد؟»، «نظرات مخالفین درباره پیدایش شیعه»، «معرفی واقعی شیعه و مذهب تشیع»، «روش شیعه در علوم»، «حدیث از نظر شیعه»، «موفقیت شیعه در پیشرفت دادن به علوم» و «اختلاف نظر علمی در میان شیعه».



«شناخت خدا»، «طرز تفکر فلسفی در بیانات پیشوایان شیعه»، «مساله قضا و قدر»، «مساله ولایت» و «ارتباط نبوت و ولایت» از مهم‌ترین مباحث طرح شده در فصل دوم کتاب و در نهایت «بشارت مذهب تشیع برای بشریت چیست؟»، «راه‌های ارشاد انسان»، «طریق ارشاد مولوی»، «طریق استدلال منطقی»، «نتایج مستقیم و غیر مستقیم اعتبار طریق تعقل در اسلام»، «مسیر خلافت پس از پیامبر»، «معادشناسی از نظر شیعه»، «پیدایش سیر معنوی و عرفان»، «منشا پیدایش سیر معنوی»، «ظهور روش معنوی و سیر و سلوک باطنی» و «دعوت اسلام به سوی حیات معنوی و نوید ظهور آن» نیز از مهم‌ترین مباحث طرح شده در فصل سوم و انتهایی کتاب است.

مقدمه دکتر غلامرضا اعوانی، استاد پیشکسوت فلسفه و رییس سابق موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، افتتاحیه این کتاب است. وی در بخشی از این مقدمه نوشته است: «کتابی که پیش‌ رو دارید، نمودار یکی از مهم‌ترین رویدادهای فرهنگی جهان اسلام در قرن حاضر، یعنی گفت‌وگوی دو فیلسوف، یکی از جهان غرب و دیگری از جهان اسلام است. طرف غربی این گفت‌وگو، فیلسوف و اسلام‌شناس [شهیر] پروفسور هانری کربن  است. وی پس از آنکه شاگرد فیلسوفان و استادان بزرگ و ناموری چون ادموند هوسرل، ارنست کاسیرر، امیل بریه، اتین ژیلسون، هلموت ریتر و لویی ماسینیون و دیگران و نخستین مترجم آثار مارتین هایدگر به زبان فرانسه بود، به اسلام‌شناسی روی آورد و گمشده خویش را در حکمت معنوی اسلام، خاصه در آثار شیخ اشراق سهروردی یافت و مدت پنج سال مقارن با جنگ جهانی دوم را در کتابخانه‌های شهر استانبول سپری کرد و در آنجا گنجینه‌های ارجمندی را فراچنگ آورد و چون عاشقی دلسوخته، شب و روز به مطالعه آنها پرداخت.»



موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران هفتمین چاپ کتاب «شیعه: مذاکرات و مکاتبات پروفسور هانری کربن با علامه سید محمدحسین طباطبایی» را با شمارگان هزار نسخه، 264 صفحه و بهای 13 هزار و 500 تومان روانه کتابفروشی‌ها کرده است.

چاپ پیشین (ششم) این کتاب نیز در سال 1388 با شمارگان هزار و 500 نسخه و بهای دو هزار و 500 تومان منتشر شده بود. برای مطالعه فایل pdf نخستین صفحات این کتاب به این نشانی بروید.

این کتاب همچنین با تدوین و تنظیم  حجت الاسلام سیدهادی خسروشاهی از سوی انتشارات بوستان کتاب قم نیز منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها