«نگاهی دیگر» میتواند به نوعی باب اقتباس را از تاریخ شفاهی بازکند و باعث تنوع موضوع و تکثر درونمایه آثار نمایشی شود.
همزمان که کتابهای خاطرات را جمع آوری می کردیم، شروع کردیم به خواندن کتابها، البته کار تیمی هست و خاطرات اندک اندک خوانده شد. به این نتیجه رسیدیم که تنها خاطرات مکتوب را از وضعیتهای نمایشی اش را بیرون بکشیم.
رصدی که کردیم با مشاوره آقای کمری، آقای جمشید خانیان، آقای دکتر فرهاد مهندس پور و سردار گلعلی بابایی از 100 عنوانی که کنار گذاشته بودیم در نهایت به 26 خاطره رسیدیم که این 26 کتاب خلاصهنویسی شد و خانم جلینی ظرفیتهای نمایشی خاطرات را در آورد. آقای بابایی در خلاصهها و آقای مهندس پور و آقای خانیان هم در ظرفیت ها مشاوره دادند.
هدف از این کار هم چون در تاریخ شفاهی و خاطرات مکتوب کارهای بسیار خوبی در دفاع مقدس هست و تاکنون از ظرفیت نمایشی اینها استفاده درستی نشده ما تمام تلاشمان را کردیم که نمونههایی از این ظرفیت ها را در اختیار مخاطبان نمایشنامه نویس، کارگردانهای تئاتر و حتی فیلمنامه نویسها و کارگردانهای سینما و تلویزیون قرار بدهیم.
وضعیت نمایشنامهنویسی دفاع مقدس وضعیت خوبی است، چون نمایشنامه نویسهای خوبی دارد، کسانی مثل علیرضا نادری،حمیدرضا آذرنگ، جمشید خانیان، عبدالحی شماسی و ... چون کارهای خوبی تا الان نوشتند. نسل جدید هم توی نمایشنامه دفاع مقدس کارهای خوبی نوشتند و اجراء کردند.
کار ما هم میتواند به یک نوعی باب اقتباس را از تاریخ شفاهی بازکند و باعث تنوع موضوع و تکثر درونمایه آثار نمایشی شود.
نظر شما