حسین اسرافیلی در آستانه چهارمین جشنواره شعر انقلاب گفت: توجه به مقوله های ارزشی در طول تاریخ وجود داشته ولی پس از انقلاب این توجه مضاعف تر شده است.
وی به كارشكنی هایی كه توسط بعضی از مجامع و انجمن ها درمورد شعر انقلاب صورت می گیرد اشاره و عنوان كرد: انجمن هایی هستند كه در جهت مخالف تفكر انقلاب و آرمان های آن فعالیت می كنند ولی با توجه به این كه شعر انقلاب از پشتوانه خوبی برخوردار است این گونه موارد نمی تواند خللی در آن وارد كند.
وی استفاده از توصیفات خارج از عرف را در بیان مقصود شاعر امری مذموم دانست و گفت: شاعران باید در استفاده از كلمات در شعر خود محتاطانه عمل كنند تا خوانش آن ها برای مخاطبان سریع و راحت باشد و او را به درك درستی برساند.
شعر انقلاب ادامه دهنده شعر فارسی است
اسرافیلی شعر انقلاب را ادامه دهنده راه شعر فارسی دانست و خاطرنشان كرد: این جریان ادبی كشور را كه در آن از مفاهیم هدایت به راستی، بها دادن به ارزش های اسلامی و توجه به هویت های دینی و قومی بهره می برد بدون نگاه به شعر فارسی نمی توان دید.
این نویسنده متذكر شد: این موضوعات جزو ارزش های ادب فارسی به شمار می روند كه از همان ابتدای اسلام جزو مولفه های ادبی و فرهنگی ما قرار گرفت و بعد از انقلاب نیز رنگ و بوی بیشتری پیدا كرد.
وی ادامه داد: توجه به مقوله های ارزشی در طول تاریخ وجود داشته است ولی پس از انقلاب این توجه مضاعف تر شده است.
وی درخصوص این كه شعر دفاع مقدس مكمل شعر انقلاب است اظهار داشت: این گونه شعری به جنگ و مقوله های دفاع مقدس و شهدا پرداخته و چون مؤلفه شعر انقلاب نیز پرداختن به ارزش ها و بها دادن به اصول اخلاقی و رفتارهای انسانی است، بنابراین می توان شعر دفاع مقدس را نیز جزو شعر انقلاب طبقه بندی كرد.
حسین اسرافیلی از شاعران فعال در حوزه اشعار دفاع مقدس و انقلاب اسلامی است كه از جمله آثار آن می توان به در سایه ذوالفقار (مجموعه شعر دفاع مقدس)، آتش در خیمهها (مجموعه شعر عاشورایی)، عبور از صاعقه، مردان آتشنهاد، گزیده ادبیات معاصر شماره 5، آتش در گلو، آیینه و سنگ (نگاهی به شعر خواهران در موضوع جنگ)، تولد در میدان و ... اشاره كرد.
نظر شما