شنبه ۲۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۳
دو اثر جدید در حوزه GPS و مطالعات برنامه‌ریزی توسعه منتشر شد

سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، کتاب‌های «مطالعات برنامه‌ريزی سيستم‌های قدرت با استفاده از نرم‌افزار PSS/E» و «اصول طراحی گيرنده‌های GPS به روش نرم‌افزاری» را منتشر کرد.

زهرا عشق‌آبادی، رئیس انتشارات سازمان پژو‌هش‌‌های صنعتی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره انتشار جدیدترین آثار این سازمان اظهار کرد: کتاب «مطالعات برنامه‌ريزی سيستم‌های قدرت با استفاده از نرم‌افزار PSS/E» به همت دکتر بابک پركار، عضو هیأت علمی پژوهشکده برق و و فناوری اطلاعات منتشر شده است.
 
اهمیت مطالعات برنامه‌­ریزی توسعه­ شبکه
وی در ادامه با اشاره به مباحث این کتاب گفت: یکی از حوزه‌­های پراهمیت در مطالعات سیستم­های قدرت، مطالعات برنامه‌­ریزی توسعه­ شبکه است. این امر با هدف تعیین تجهیزات مورد نیاز، از نظر ویژگی و زمان بهره‌برداری و با در نظر گرفتن رشد بار، محدودیت­ها و قیود حاکم بر شبکه به منظور تأمین بار مورد نیاز مصرف­ کنندگان با کم­ترین هزینه توسعه انجام می ­پذیرد.
 
عشق‌آبادی در تشریح مفهوم توسعه شبکه ادامه داد: انواع معمول توسعه شبکه عبارتند از اتصال یک نیروگاه یا دیماند جدید به شبکه سراسری و توسعه شبکه سراسری (احداث پست و خطوط جدید) برای تأمین رشد بار که برای آن‌ها مطالعات پخش بار، اتصال کوتاه، پایداری گذرا و ملاحظات فنی و اقتصادی ضروری است.
 
کاربرد نرم‌افزار  PSS/E
رئیس انتشارات سازمان پژوهش‌های صنعتی ایران درباره نرم­ افزار PSS/E تصریح کرد: نرم‌افزار PSS/E یکی از معتبرترین و متداول­ترین نرم ­افزارها برای انجام اين مطالعات است. در این کتاب ماژول­های مختلف نسخه 30 نرم­ افزار PSS/E برای انجام بخش‌های مختلف مطالعات برنامه­ ریزی توسعه شبکه با ارائه مثال‌های کاربردی از شبکه سراسری برق کشور تبیین و تشریح شده است.
 
وی در ادامه از انتشار کتاب «اصول طراحی گيرنده‌های GPS به روش نرم‌افزاری» نوشته مشترکJames Bao Yen Tsui ،‌ با ترجمه شروين اميری و مهندس نسرين بورقانی فراهانی از اعضای هیأت علمی سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران خبر داد.  
 
آشنایی با گیرنده‌های سیستم تعیین موقعیت جهانی
عشق‌آبادی در تشریح اهداف تألیف این کتاب گفت: هدف این کتاب ارائه تفصیلی اطلاعات پایه مرتبط به گیرنده‌های سیستم تعیین موقعیت جهانی (GPS,Global Positioning System ) است. گیرنده‌های GPS در زندگی روزمره مردم مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما اصول عملکردی آن به راحتی در یک کتاب دیده نشده است.
 
رئیس انتشارات سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران در ادامه درباره مباحث کتاب افزود: شناخت انواع روش‌های تعیین موقعیت رادیویی یا ماهواره‌ای، نحوه چیدمان مورد نیاز شبکه ماهواره‌ای ‌و ایستگاه‌های مرجع، سیگنالینگ ماهواره‌های GPS، نحوه‌ استخراج موقعیت کاربر و الگوریتم‌های پیچیده آن و بسیاری نکات فنی مرتبط، در کمتر کتابی به‌صورت یکجا و یکپارچه گردآوری و ارائه شده است.
 
وی ادامه داد: کتاب «Fundamentals of Global Positioning System Receivers, A Software Approach» الگوریتم‌های مکان‌یابی را  به نحوی ارائه کرده که امکان توسعه گیرنده‌های GPS نرم‌افزاری را فراهم می‌کند؛ راهی که در آینده نه چندان دور باید پیمود و با توجه به توسعه روزافزون رادیو نرم‌افزار در کشور، قابل تحقق خواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها