دوشنبه ۱۵ دی ۱۳۹۳ - ۰۷:۲۱
پیشینه نمایش در شهر انجیرها خواندنی شد

«پیشینه نمایش در استهبان» پژوهش و گردآوری محمدرضا آل ابراهیم منتشر شد. در این کتاب تاریخچه هنر نمایش در شهر استهبان، از توابع استان فارس، به همراه معرفی مهم‌ترین و اثرگذارترین هنرمندان هنرهای نمایشی در این شهر، درج شده است.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)ـ کتاب «پیشینه نمایش در استهبان» پژوهش و گردآوری محمدرضا آل‌ابراهیم به بیان پیشینه و تاریخ هنر نمایش در شهرستان استهبان، از توابع استان فارس می‌پردازد.

نویسنده در اين کتاب این نکته را مطرح کرده که سرگذشت تئاتر در عموم شهرستان‌های استان فارس مشابه يکديگر است و  به‌نوعی همان مسیری را طی کرده که مرکز این استان، یعنی شهر شیراز پیموده است.

نویسنده در این کتاب تاریخچه برخی نمایش‌های آیینی و سنتی چون تعزیه و شبیه خوانی، پرده خوانی و نقالی و نمایش‌هایی چون مارگیری، خاله‌رو، تردستی و شعبده بازی را به همراه مهم‌ترین هنرمندان شاغل در این نمایش‌ها معرفی کرده است. در این پژوهش همچنین، مهم‌ترین و اثرگذارترین هنرمندان تئاتر در این شهرستان نیز با شرح زندگی هنری آنها درج شده است.

آل‌ابراهیم برای تکمیل مباحث کتاب با برخی از تئاترپیشگان شهر استهبان، اعم از جوان و پیشکسوت، گفت‌وگوهایی انجام داده است. از میان این اشخاص می‌توان به سیدمحمد سجادی، بهاالدین مرشدی، جلیل سامان، مجید توکلی، ابراهیم موید، سیدمهدی کشفی و چند هنرمند دیگر گفت‌وگو کرده است. سیدمحمد سجادی در میان هنرمندان شهر این شهر ملقب به «پدر تئاتر استهبان» است.

در این کتاب همچنین عکس‌هایی از تئاترهای اجرا شده در استهبان، بروشور و پوسترهای این اجراها و همچنین معرفی مختصری از نمایشنامه‌های به صحنه رفته در این شهر از زمان ورود تئاتر به آن تا زمان حاضر درج شده است.

«پیشینه نمایش در استهبان» پژوهش و گردآوری محمدرضا آل ابراهیم، با شمارگان هزار نسخه، 288 صفحه و بهای 20 هزار تومان از سوی انتشارات سِتَه‌بان روانه کتابفروشی‌ها شده است. برای مطالعه فایل pdf صفحات نخستین کتاب این نشانی در دسترس است.

کارنامه پژوهشی نویسنده کتاب
محمدرضا آل‌ابراهیم، متولد 1330، پژوهشگر و منتقد ادبی ساکن در استان فارسی، شهرستان استهبان است. وی همچنین درباره تاریخ و فرهنگ این شهرستان نیز کتاب‌هایی منتشر کرده است.

«تاریخ و جغرافیای استهبان»، «باورهای عامیانه مردم استهبان»، «بادام و زعفران در استهبان»، «مراسم عروسی و ترانه‌های رایج در استهبان»، «انجیر و انجیرکاری در استهبان»، «بازی‌های محلی استهبان»، «دعاها و نفرین‌ها در استهبان»، «فرهنگ مردم استهبان در محرم، رمضان و طلب باران»، «شمس استهباناتی»، «نوحه‌های شمس»، «قاضی عضدالدین ایجی، استاد حافظ»، «اردشیر بابکان؛ زاده بختگان»، ««شيخ مغربی: نگرشی كوتاه بر زندگی و گزيده‌ اشعار محمد شيرين (شمس) مغربی»، «بهشتگان پنهان در نیریز» و «داستان‌های سته‌بان در 10 جلد» نام شماری از کتاب‌های منتشر شده محمدرضا آل‌ابراهیم است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها