انتشارات چاپار، کتابی با عنوان «شیوه استناد به منابع چاپی و الکترونیکی» را به چاپ رسانده است که در آن روش استناد به منابع چاپی آموزش داده شده است.
در مقدمه کتاب حاضر آمده است: «استناد یکی از مؤلفههای اصلی در نگارش علمی است و از اصول اساسی تألیف، تدوین و گزارش آثار علمی و پژوهشی به شمار میرود.»
کتاب حاضر در دو بخش تألیف شده است. نویسندگان در بخش نخست، به قواعد استناد به منابع در داخل متن اعم از چاپی و الکترونیکی پرداختهاند.
بخش دوم از این کتاب با عنوان «قواعد استناد در فهرست منابع» چهار فصل را در خود جایداده است. در نخستین فصل از این بخش اطلاعات پدیدآورنده کتاب و اطلاعاتی درباره سال نشر در آن گنجانده شده است.
در فصل دوم از این بخش با عنوان «استناد به مقالات مجلات» مباحثی مانند استناد به مجموعه مقالات منتشرشده کنفرانس، استناد به مقالات ماهنامه، هفتهنامه، دوهفتهنامه، خبرنامه و رسالههای دکتری در اختیار خوانندگان قرارگرفته است.
مؤلفههای مشمول در استناد به منابع الکترونیکی، تاریخ دریافت، نام و محل منبع و شناسایی یک URL در فصل سوم از این بخش با عنوان «رسانههای الکترونیکی» از سوی نویسندگان در این بخش تألیف شده است.
فصل پایانی کتاب حاضر نمونههایی از استناد به منابع الکترونیکی را نیز برای مطالعه بیشتر خوانندگان در کتاب گردآوری کردهاند.
در بخشی از کتاب آمده است: «در منابع الکترونیکی، زمانی که احتمال تغییر یا به روز رسانی محتوای نقلشده وجود دارد، تاریخ دریافت اهمیت بالایی دارد. وقتی نتوان تاریخ انتشار، شماره چاپ یا شماره نگارش متون مجلد را نقل کرد، تاریخ دریافت یک نمای لحظهای محتوا را در زمان پژوهش و استناد پژوهشگر نشان میدهد. برای محتواهای دریافتی از پایگاههای باز و آزاد که تاریخ آنها مشخص نیست یا به اشکال مختلف قابلتغییر است، همانند محتواهای در حال تدوین، ذکر تاریخ دریافت ضروری است.»
کتاب«شیوه استناد به منابع چاپی و الکترونیکی» در ۷۲ صفحه، به قیمت ۶ هزار تومان از سوی نشر آوای نور به چاپ رسیده است.
نظر شما