شنبه ۲۲ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۰
کتاب «تجارب‌السلف» هندوشاه صاحبي نخجوانی تصحیح شد

غلامرضا طباطبایی‌مجد، پژوهشگر تاریخ از تصحیح کتاب «تجارب‌السلف» نوشته هندوشاه صاحبي نخجواني خبر داد و گفت: این کتاب تصحیح و توضیحات مجددی بر اثر «تجارب‌السلف» است که پیش از این عباس آشتیانی و سیدحسن قاضی‌طباطبایی چاپ کرده‌اند.

غلامرضا طباطبایی‌مجد، نویسنده و پژوهشگر تاریخ ساکن تبریز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) از تصحیح کتاب «تجارب‌السلف» نوشته «هندوشاه صاحبي نخجواني» خبر داد و گفت: این کتاب پیش از این از سوی عباس آشتیانی در سال 1313 با ارائه متن اصلی و استاد سیدحسن قاضی‌طباطبایی در سال 1351 (از استادان وقت تبریز) با توضیحات و تصحیحات لازم چاپ شد.

وی ادامه داد: کاری که من در این کتاب انجام دادم این است که هم تصحیح و هم توضیحات مجددی را بر این کتاب نوشتم و در واقع، هر دو کتاب قبلی را در یک کتاب خلاصه کرده‌ام.

وی با بیان این‌که این کتاب، تصحیح مجدد «تجارب‌السلف» با ارائه اطلاعات و توضیحات بیشتر است، افزود: به احتمال زیاد، در چاپ این کتاب با نشر اساطیر همکاری خواهم کرد.

طباطبایی‌مجد درباره محتوای کتاب «تجارب‌السلف» عنوان کرد: این کتاب که در قرن هشتم هجری نوشته شده، خلاصه کتاب تاریخ «الفخری» ابن طقطقی است و مباحثی چون انتخاب خلیفه بعد از رحلت پیامبر(ص)، شرح حال خلفا، وزراء و مسایل تاریخی مربوط به این دوره‌ها تا قرن هشتم هجری را شامل می‌شود.

این پژوهشگر تاریخ ادامه داد: کتاب دیگری در دو جلد با عنوان «آواز قو: خیال و خاطره» در دست نگارش دارم که نوعی شرح حال و اتوبیوگرافی خودم است.

وی درباره جلد نخست این کتاب که نگارش آن به پایان رسیده و در مرحله آماده‌سازی برای چاپ است، گفت: این کتاب شرح حال 30 سال نیمه نخست زندگی‌ام یعنی از سال 1328 تا 1357 است و این شرح حال، بهانه‌ای برای بیان و شرح وقایع تاریخی-اجتماعی تبریز در طی این سال‌هاست.

مدیر پیشین کتابخانه ملی تبریز بیان کرد: این کتاب با حدود 800 صفحه، شرح حال صرف نیست و در خلال این خاطرات مسائل مردم‌شناسی، جامعه‌شناسی، باستانشناسی، تاریخ، فرهنگ و هنر تبریز به ترتیب توالی تاریخی مطرح می‌شود؛‌ این‌که چه اتفاقاتی در این دوره 30 ساله در تبریز افتاد و این رویدادها تا چه اندازه به تهران و کل ایران مربوط بود و چه تاثیراتی بر جای گذاشت؟

وی درباره جلد دوم این کتاب گفت: جلد دوم این کتاب نیز مشتمل بر سال‌های 1357 -1388 است و به همین ترتیب، ادامه همان بحث‌ و اوضاع تبریز را شامل می‌شود و عمده مباحث آن مسائل و اوضاع و احوال تبریز در بحبوبه انقلاب اسلامی در تبریز است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها