دوشنبه ۱۵ دی ۱۳۹۳ - ۱۵:۵۷
«مکتب‌های سینمایی» تالیف غلامرضا معدنی‌پور منتشر می‌شود

کتاب «مکتب‌های سینمایی» نوشته غلامرضا معدنی‌پور از سوی انتشارات جمال هنر منتشر می‌شود. در این کتاب مکتب‌هایی همچون امپرسیونیسم، دادائیسم، سوررئالیسم، مکتب مونتاژ شوروی، رئالیسم شاعرانه فرانسه، نئورئالیسم ایتالیا، سینمای موج نوی فرانسه و سینمای نوین آلمان معرفی و بررسی شده است.

غلامرضا معدنی پور در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) عنوان کرد: کتاب «مکتب‌های سینمایی» را در 10 فصل نوشته‌ام. فصل نخست آن تعریف و شرح یکسری از اصطلاحات و مفاهیم اصلی مطالعات سینمایی مانند اصطلاحاتی چون «مکتب»، «ژانر» و «سبک» و بیان تفاوت این واژگان با همدیگر است.

وی افزود: از فصل دوم کتاب شرح مکاتب سینمایی را با تعریف مکتب امپرسیونیسم شروع کردم. فصل دوم سه بخش دارد که عبارتند از «امپرسیونیسم تصویری»، «امپرسیونیسم آوانگارد مستندساز» و «امپرسیونیسم آوانگارد داستان پرداز».

معدنی پور  با اشاره به دیگر فصول کتاب «مکتب‌های سینمایی» گفت: در فصول بعدی کتاب من مکتب‌هایی چون «دادائیسم»، «سوررئالیسم»، «اکسپرسیونیسم سینمایی»، «مکتب مونتاژ شوروی»، «رئالیسم شاعرانه فرانسه»، «نئو رئالیسم ایتالیا»، «سینمای موج نو فرانسه» و «سینمای نوین آلمان» را معرفی و بررسی می‌کنم.

این مدرس سینما در ادامه به جایگاه سینمای انگلستان در مکاتب سینمایی جهان اشاره کرد و توضیح داد: در بررسی این مکتب‌ها در هر بخش به فراخور بحث، به سینمای انگلستان هم پرداختم که تحت تاثیر سینمای نئورئالیسم ایتالیا بود. همچنین در این کتاب به مکتبی موسوم به «درایدن» اشاره‌ای نکردم چرا که با تعاریف رایج از مکتب در سینما، هماهنگی نداشت.

وی همچنین اضافه کرد: در تعریف «مکتب» در سینما بر پشتوانه فکری و محتوایی فیلم‌ها و همچنین دارا بودن ویژگی‌های مشترک و جهان‌بینی و ایدئولوژی یکسان تاکید کرده‌اند اما فیلم‌های موسوم به «مکتب درایدن» صرفا در مقوله فرم واجد ویژگی‌های یکسان هستند.

معدنی پور در ادامه در پاسخ به این سوال «ایبنا» که «آیا در بررسی مکتب سینمای نوین آلمان به آثار زنده‌یاد سهراب شهید ثالث، فیلمساز پرکار ایرانی ساکن در آلمان نیز اشاره شده است یا خیر؟» گفت: دوره موسوم به «سینمای نوین آلمان» در اوایل دهه 80 میلادی به پایان رسید و سهراب شهید ثالث از اواسط این دهه وارد آلمان شد و کار خود را به عنوان فیلمساز آغاز کرد. البته در تعریف مکتب سینمایی هم به بحث نقطه شروع و نقطه پایان اشاره شده است. بر این اساس هرچند که زنده‌یاد شهیدثالث از مکتب «سینمای نوین آلمان» الهام گرفته اما نمی‌توان فیلم‌های او را در زمره این مکتب به حساب آورد.

معدنی پور در پایان از انتشارات جمال هنر به عنوان ناشر کتاب «مکتب‌های سینمایی» نام برد.

غلامرضا معدنی پور مدرک کارشناسی ارشد سینما دارد و هم‌اکنون در دانشکده سینما و تئاتر دانشگاه هنر تهران مشغول به تدریس است.

معدنی پور همچنین عضو انجمن عکاسان ایران است و از مجموعه عکس‌های او تاکنون کتاب «چهل سالگی‌ها» منتشر شده است. برای مطالعه اطلاعات کتابشناختی «چهل سالگی‌ها» کلیک کنید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سپیده ۰۰:۲۵ - ۱۳۹۷/۰۷/۰۹
    دانلود pdf مکتب های سینمایی

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها