شنبه ۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۹:۱۲
رونمایی از «در مسیر زیارت» در باكو

کتاب «در مسیر زیارت» نوشته ظریفه نوروزاوا در مراسمی به همت رایزنی فرهنگی ایران در جمهوری آذربایجان رونمایی شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از اداره كل روابط عمومي و اطلاع‌رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، کتاب «در مسیر زیارت» شامل خاطرات و احساسات ظریفه نوروزاوا است که بعد از زيارت و مشاهده زيارت‌گاه‌هاي ايران در قالب متن و شعر به رشته تحرير درآمده است.

مراسم رونمایی از کتاب «در مسیر زیارت» نوشته  ظریفه نوروزاوا با حضور تلی ‌پناه قزی، مجری رادیو و تلویزیون جمهوري آذربایجان، علی یوا،رئیس انجمن زنان منطقه نسیمی»، سونا چرکس، از اساتيد دانشگاه دولتی باکو و همچنين ابراهیمی، رایزن فرهنگی ایران در باکو در محل رايزنی فرهنگی ایران در باکو برگزار شد.

در اين مراسم كه جمعي از فرهيختگان و نويسندگان باكو حضور داشتند، تلی پناه قزی مجری رادیو و تلویزیون جمهوري آذربایجان، ایران را کشوری با تمدّن بسیار غنی دانست و از کمک‌های كشورمان از سال‌های ابتدايي استقلال آذربایجان تاکنون قدردانی كرد.

سپس  علی یوا رئیس انجمن زنان منطقه نسیمی به اهمیت نگارش و چاپ خاطرات و سفرنامه اشاره کرد و گفت: نويسنده كتاب «در مسیر زیارت» از جمله کسانی است که در حوزه نشر آثار فرهنگي موفق و تأثيرگذار بوده است؛ اين کتاب دومین اثر وي در رابطه با سفرهای زیارتی به كشور ايران است.

در ادامه سونا چرکس  استاد دانشگاه دولتی باکو کتاب «در مسير زيارت» را آئینه زندگی نام برد و خواندن این گونه آثار فرهنگي را برای کسانیکه تاکنون توفیق زیارت زیارتگاه‌های واقع در ایران را نداشته‌اند مؤثر دانست.

وي با اشاره به اینکه کتاب «در مسير زيارت» ادامه عمر انسان‌هاست، احترام و نیکی به پدر و مادر و همچنین مادری نمونه برای فرزندان خویش را از خصوصیات بارز نویسنده این کتاب برشمرد.

محسن پاک‌آئین، سفیر جمهوري اسلامي  ایران در باکو، نويسنده كتاب «در مسير زيارت» را مادری نمونه و همسری فداکار عنوان كرد و گفت: رايزن فرهنگي ايران به عنوان نماينده كشورمان در باكو توانسته فعاليت‌ مثمرثمري را در جهت معرفي اين اثر فرهنگي داشته باشد.

وي وطن پرستی و توجه به آداب زیارت را از خصوصیات نويسنده كتاب «در مسير زيارت» نام برد و افزود: با توجه به اینکه نویسنده در بخشی از کتاب به قره باغ اشاره و از آن به عنوان «پارچالانمیش وطنیم یارامدیر منیم»، وطن پاره شده زخم من است ياد کرده است.

با توجه به اینکه نویسنده در بخشی از کتاب به قره باغ اشاره کرده و از آن به عنوان «پارچالانمیش وطنیم یارامدیر منیم» (وطن پاره شده زخم من است) اشاره کرده است، پاک‌آئین گفت: مسئله قره باغ نه تنها زخم دل نویسنده و مردم آذربایجان را نشان مي‌دهد، بلکه به عنوان زخم دل مردم ایران است.

در پايان، رایزن فرهنگی ایران در باکو، ايران را کشوری با تمدّن و قدمت بسيار دانست و گفت: كشورمان علاوه بر داشتن زیارتگاه‌ها و شهرهای مذهبی، پیشرفت‌های علمی و فرهنگی گسترده‌اي در سطح جهانی داشته که باید مورد توجه نویسندگان قرار گیرد.

وی با اشاره به مشترکات فراوان قومی و فرهنگی دو کشور اظهار كرد: ایران و آذربایجان پیوندی ناگسستنی داشته و هیچ کشور ثالثی نمی‌تواند آنها را از يكدیگر جدا کند.

ابراهیمی با اشاره به حدیثی از پیامبر اسلام(ص) مبني بر «حب الوطن من الایمان» و به اشغال قره باغ اشاره كرد و آزادی آن را خواسته و آرزوی ملت و دولت ایران دانست.

در پايان اين مراسم رايزن فرهنگي ايران در باكو هديه‌اي به رسم يادبود به ظریفه نوروزاوا، نويسنده كتاب «در مسير زيارت» اهداء كرد.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها