چهارشنبه ۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۹
مرادخانی: درگذشت مرتضی احمدی، بخش مهمی از پژوهش تاریخی تهران را با اشکال مواجه می‌کند

علی مرادخانی، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم تشییع پیکر زنده‌یاد مرتضی احمدی با اشاره به آثار وی گفت: امسال از این هنرمند برجسته قول گرفته بودیم تا در زمینه پژوهش‌های فرهنگی و هنری درباره شهر تهران با ما همکاری کند که این امر با فوت وی متاسفانه محقق نشد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) مراسم تشییع پیکر زنده‌یاد مرتضی احمدی پیش از ظهر امروز چهارشنبه 3 دی (1393) با حضور اهالی فرهنگ و هنر از مقابل تالار وحدت برگزار شد.

 در این مراسم معاون هنری وزیر ارشاد گفت: امسال (1393) زنده‌یاد مرتضی احمدی برای اخذ مجوز انتشار آلبوم جدیدشان به معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مراجعه کردند. ایشان یک جمع‌بندی کلی از کار نگارشی و هنری استادانی که درباره تهران تحقیق کرده بودند، داشت و به همین دلیل ما در همین مراجعه از ایشان قول همکاری گرفته بودیم، اما متاسفانه این امر ناکام ماند.



وی افزود: تصمیم گرفته بودیم  مدارک فعالیت ایشان در زمینه موسیقی و اسنادی را که برای کتاب‌هایشان گردآوری کرده بودند، برای ثبت در تاریخ هنر ایران، به موزه موسیقی تحویل دهیم.

مرادخانی در ادامه با اشاره به جامع بودن مرتضی احمدی در انواع هنرها، گفت: زنده‌یاد احمدی در انواع هنرها از جمله تئاتر، موسیقی و همچنین ادبیات تخصص و تبحر ویژه داشت. همه اهل قلم نیز به قلم زیبای ایشان احترام می‌گزارند. خاطراتی که ایشان از شهر تهران نقل می‌کرد، مخاطب را با وجه دیگری از نگاه اجتماعی آشنا می‌ساخت.

معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین اظهار کرد: این هنرمند فقید در زمره عالمانی است که نبودنشان بخش مهمی از مباحث تاریخی فرهنگ و هنر ایران را با اشکال مواجه می‌کند.



حجت‌الله ایوبی، معاون سینمایی نیز در این مراسم گفت: امسال ما خزان غم‌آلود و دردناکی داشتیم و گوهرهای گرانقیمتی را به خاک سپردیم. اهالی فرهنگ و هنر بزرگان جامعه هستند و ما امروز یک الگوی مناسب را به خاک می‌سپاریم.

وی افزود: دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید پیگیر وضعیت هنرمندان مطرح و فرهیخته کشور به ویژه هنرمندان پیشکسوت باشد و ما سعی می‌کنیم این وظیفه را فراموش نکنیم.

همچنین مرضیه برومند نیز در طی سخنانی در این مراسم از نهاد فرهنگی دولتی درخواست کرد تا توجه ویژه‌ای به هنرمندان پیشکسوت داشته باشند.

بهرنگ بقایی، نوه مرتضی احمدی نیز در این مراسم از مرکز هنرهای نمایشی و مدیر کل آن حسین طاهری، انجمن هنرمندان پیشکسوت، انتشارات ققنوس، معاونت هنری و مرکز حراست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مرکز موسیقی بتهوون و مدیریت بیمارستان ایران مهر، به دلیل حمایت از زنده‌یاد مرتضی احمدی در زمان بیماری تشکر و قدردانی کرد.

همچنین صابر ابر، مجری این برنامه نیز برنامه‌های مراسم یادبود این هنرمند را به این شرح اعلام کرد: مراسم ترحیم از ساعت 15 و 30 دقیقه تا 17 جمعه 5 مهر، در مسجد جامع شهرک غرب و مراسم شب هفتم نیز از ساعت 15 تا 16 و 30 دقیقه دوشنبه 8 مهر در مسجد جامع حجت بن الحسن واقع در خیابان سهروردی برگزار می‌شود.

در این مراسم هنرمندانی چون ایرج راد، مدیرعامل خانه تئاتر، اسماعیل خلج، نمایشنامه‌نویس و بازیگر پیشکسوت تئاتر و سینما، داریوش اسدزاده، هنرمند پیشکسوت و تاریخ نگار تئاتر، بهمن مفید، بازیگر پیشکسوت سینما، بهزاد فراهانی، حسین محجوبی، نقاش و نگارگر بین‌المللی، داود فتحعلی بیگی، محقق حوزه نمایش‌های سنتی و بازیگر سینما و تئاتر، جمشید جهانزاده، بازیگر و نویسنده کتاب «استانیسلاوسکی و تاثیر او بر تئاتر ایران»، رضا ایران منش مدیر روابط عمومی مرکز هنرهای نمایشی، داریوش فرهنگ، مهدی فقیه، رضا بابک، محمود بصیری، غلامحسین عرفانی، اکبر رحمتی، ایرج نوذری و محمد هادی قمیشی نیز حضور داشتند.

حضور بهمن مفید، بازیگر قدیمی سینما و عده‌ای از کلاه مخملی‌ها از نکات جالب در این مراسم بود.

زنده‌یاد مرتضی احمدی در سال 1303، در تهران به دنیا آمد و روز گذشته یکشنبه 30 آذر (1393) در سن 90 سالگی در تهران درگذشت. از میان کتاب‌های منتشر شده این هنرمند می‌توان به «کهنه‌های همیشه نو»، «پیش پرده و پیش‌پرده خوانی»، «من و زندگی: خاطرات مرتضی احمدی»، «فرهنگ بر و بچه‌های ترون: کلمه‌های ویژه، واژه‌ها، اصطلاحات و ضرب المثل‌های تهرانی» و « پرسه در احوالات تهرون و ترونیا» اشاره کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها