توجه به اقتصاد حوزه نشر در دستور کار نمایشگاه/ نشست خبری چهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب حوزه دین برگزار شد
نشست خبری چهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب حوزه دین عصر امروز چهارشنبه 17 دی با حضور مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، معاون فرهنگی هنری مدیر کل ارشاد قم، مدیر عامل تعاونی ناشران و اصحاب رسانههای سراسری در نمایشگاه بینالمللی کتاب حوزه دین در مجتمع ناشران قم برگزارشد.
وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه حوزه دین بیان کرد: این نمایشگاه به عنوان نمایشگاه بینالمللی کتاب حوزه دین نامگذاری شده است و وزارت ارشاد در تلاش است از این طریق خدمتی به فضلا، نویسندگان، اندیشوران، حوزویان و فرهنگاندیشان دینی داشته باشد و از این راه تألیفات، کتابها و مکتوبات حوزه دین از کشورهای اسلامی به ایران بیایند.
ایزدپناه عنوان کرد: به واسطه برگزاری این نمایشگاه جدیدترین تألیفات جهان اسلام در اختیار فرهنگاندیشان حوزه دین در قم قرار خواهد گرفت. حوزه علمیه قم نیز در کنار وزارت ارشاد در برگزاری این نمایشگاه مشارکت داشته و در حقیقت نمایشگاه تخصصی کتاب دین دو متولی اصلی یعنی وزارت ارشاد و حوزه علمیه را پشتوانه خود داشته است.
حامد حجتی، معاون فرهنگی ارشادقم نیز در این نشست با اشاره به اهداف برگزاری نمایشگاه حوزه دین گفت: این نمایشگاه با یک ویژگی برجسته که همان توجه تخصصی به حوزه کتاب است برگزار میشود. نمایشگاه کتاب تهران که بزرگترین نمایشگاه کتاب ایران به شمار میرود از منظر کارشناسان یک فروشگاه بزرگ کتاب محسوب میشود.
وی بیان کرد: در چهارمین نمایشگاه بین المللی حوزه دین نگاهها تخصصی شده و با حضور ناشران بینالمللی یک نمایشگاه تخصصی برگزار میشود. تلاش ما این بوده که علاقه مندان به آثار دینی آخرین دستاوردهای حوزه نشر را مشاهده کنند. این اتفاق با حضور ۴۴ ناشر خارجی که همگی انتخاب شدهاند رقمخورده است.
حجتی با بیان این مطلب که توجه به اقتصاد حوزه نشر در دستور کار نمایشگاه تخصصی حوزه دین قرار داشته است، افزود: در طول برگزاری نمایشگاه برنامههای جنبی نیز داشتهایم که جلسات نقد کتاب از آن جمله است و در مجموع تا روز پایانی این نمایشگاه سه جلسه نقد کتاب خواهیم داشت.
حجتی با اشاره به تسهیلات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای این نمایشگاه گفت: وزارت ارشاد تسهیلات ویژهای برای حمایت از این نمایشگاه در نظر گرفته که تا روز گذشته افزون بر ۹۰ درصد این تسهیلات در قالب بن کتاب به مراجعه کنندگان ارائه شده است.
معاون فرهنگی ارشادقم بیان کرد: البته طی روزهای آتی تلاش خواهیم کرد میزان این تسهیلات را افزایش دهیم. در مجموع وزارت ارشاد افزون بر ۶۵۰ میلیون یارانه کتاب ارائه کرد که در قالب بن کارتهای ۵۰ هزار تومانی به هر بازدیدکننده و مراجعه کننده به نمایشگاه اهدا شد. در مجموع میتوان گفت در موقعیت اقتصادی موجود نمایشگاه تخصصی کتابهای دین، اعتبار مناسبی را جذب کرده است.
سیدمحمود حسینی, رئیس اتحادیه ناشران استان قم نیز در سخنانی با اشاره به متراژ مکان برگزاری نمایشگاه، بیان کرد: نمایشگاه تخصصی کتاب دین در ۱۱ هزار و ۵۰۰ متر مربع و در ۴ طبقه در ساختمانی که با سرمایه خود ناشران احداث شده است برپاست.
در این نمایشگاه ۴۴ ناشر از کشورهای لبنان، سوریه، عراق، مصر و اردن، ۱۳ هزار و ۴۰۰ عنوان کتاب عرضه کردند که عمده آنها اخیراً منتشر شده است همچنین آثار کشورهای سعودی، تونس و مغرب نیز توسط ناشران دیگر در نمایشگاه انتشار یافته است.
وی افزود: ۱۵۰ ناشر داخلی با ۳۴ هزار عنوان کتاب در نمایشگاه حضور داشتهاند. این نمایشگاه از ۱۱ تا۲۱ دی ماه به مدت ۱۰روز صبحها از ساعت ۹ تا ۱۲ و بعداز ظهرها نیز از ساعت ۱۵ تا ۲۱ شب پذیرای علاقه مندان است.
نظر شما