داستانهایی حکیمانه از ائمه معصومین (علیهمالسلام)، بزرگان و علمای دین در کتابی از رضا نظریان به چاپ دوم رسید.
وی درباره مبنای انتخاب داستانها توضیح داد: موضوع داستانها را براساس نیاز جامعه انتخاب و دستهبندی کردهام تا جنبه آموزشی و تربیتی داشته باشند. آموزش احترام به پدر و مادر، تعالیم احکام الهی، نماز و ... از جمله آنهاست.
نظریان در ادامه با اشاره به انگیزهاش برای نگارش این اثر اظهار کرد: شغل اصلی من پرستاری است اما از آنجایی که از دوران کودکی با افراد مذهبی در ارتباط بودم، به این موضوع پرداختم. بعد از چاپ، این کتاب مورد استقبال خوانندگان قرار گرفت بهگونهای که بسیاری از داستانها را دوست داشتند و از من خواستند جلد دوم آن را با عنوانهای دیگری بنویسم.
وی افزود: کتاب در سال گذشته با قیمت 12 هزار تومان توزیع شد اما برای چاپ دوم آن که در فصل پاییز امسال به چاپ رسید، قیمت 10 هزار تومان تعیین کردند. همچنین این اثر از طرف معاونت تربیتی وزارت آموزش و پرورش برای معلمان دوره راهنمایی برگزیده شده است.
این کتاب 244 صفحهای، 150 داستان با عنوان حکیمانه را در بر میگیرد. یکی از داستانهای این اثر، «راهی به بهشت» نام دارد که نویسنده، ماجرایی را از صفحه 97 جلد دوم «بحارالانوار» نقل کرده است که به سیره امام رضا (ع) اختصاص دارد. در این حکیمانه میخوانیم:
«یکی از اصحاب امام رضا (ع) به نام معمّر بن خلاد حکایت میکند: هر موقع سفره غذا برای آن حضرت پهن میگردید، کنار آن سفره نیز یک سینی آورده میشد.
پس امام (ع) از هر نوع غذا، مقداری بر میداشت و داخل آن سینی قرار میداد و به یکی از غلامان خود میفرمود که تحویل فقراء و تهیدستان داده شود.
سپس به دنبال آن، این آیه شریفه قرآن «فلا اقتحم العقبه» (آیه 11 سوره بلد) را تلاوت مینمود و میفرمود: خداوند جلّ و علا میداند که هر انسانی برای کسب مقامات عالیه بهشت، توان آزاد کردن غلام و بنده را ندارد. به همین جهت، اطعام دادن و سیر گرداندن افراد را وسیلهای برای ورود به بهشت قرار داده است.» (ص 118)
چاپ نخست کتاب «داستانهای حکیمانه» نوشته رضا نظریان، سال گذشته با شمارگان هزار نسخه و به بهای 12 هزار تومان توسط انتشارات «سفیر اردهال» روانه بازار نشر شده است.
نظر شما