دبیر علمی پانزدهمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر
پژوهشگران منتخب امسال حداقل یک تألیف در کارنامه علمی خود دارند/ سن کوتاه پژوهش در کشور
مظفر شریفی، دبیر علمی پانزدهمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر، با اشاره به معیارهای انتخاب پژوهشگران در این دوره جشنواره گفت: تدوین کتاب یکی از معیارهای گزینش پژوهشگر برتر بود و همه افراد منتخب حداقل یک تألیف در کارنامه علمی خود دارند.
امتیاز بیشتر برای کتابهای حاصل از نتایج پژوهشها
مدیرکل دفتر سياستگذاری و برنامهريزی امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری افزود: اغلب پژوهشگران منتخب حداقل تدوین یک کتاب را در کارنامه علمی خود دارند. بیشترین امتیاز به کتابهایی اختصاص پیدا کرد که نتیجه پژوهش محقق بوده است. البته ترجمه کتاب نیز بهعنوان یکی از معیارهای بررسی سوابق علمی نامزدها مدنظر بود.
شریفی درباره ویژگی پنجمین دوره جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر اظهار کرد: توجه به معیارهای کیفی در بررسی مقالات و تولیدات علمی، یکی از ویژگیهای این دوره از جشنواره است. داوران در بررسی مقالات، معیارهایی مانند کیفیت نشریات داخلی و بینالمللی که به چاپ اثر پژوهشگر اقدام کردهاند و میزان ارجاع به این مقالات را بررسی کردهاند.
دبیر علمی پنجمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر سال ادامه داد: از لحاظ کمی نیز کف امتیازات در گروههای داوری هفتگانه افزایش پیدا کرده بود، بنابراین پژوهشگر به امتیازات بیشتری نیاز داشت.
سن پژوهش در کشور کوتاه است
شریفی در ادامه درباره تمایل اندک پژوهشگران در انعکاس نتایج پژوهشهای خود در قالب کتاب گفت: برای انتشار نتایج پژوهشها در قالب کتاب، فرد باید سالیان دراز بهطور متمرکز حول یک موضوع مشخص به پژوهش اقدام کند تا در نهایت نتایج این تلاشها در قالب یک کتاب قابل ارائه باشد؛ صبر و حوصله پژوهشگر لازمه این فرایند است. از سوی دیگر مقاله نتیجه بلافصل پژوهش محسوب میشود و کتاب در مراحل بعدی قرار دارد.
مدیرکل دفتر سياستگذاری و برنامهريزی امور پژوهشی وزارت علوم ادامه داد: جوانان پژوهشگر برای تبدیل پژوهشهای خود در قالب کتاب نیازمند زمان هستند، بنابراین تا مدتی به مقالهنویسی مشغولند که برای گزینش این افراد تعداد مقالات منتشر شده آنها ملاک است.
شریفی با اشاره به تأثیر سن پژوهش در جریان تألیف اظهار کرد: باید توجه داشته باشیم که سن پژوهش در کشور ما چندان طولانی نیست، بنابراین باید منتظر بمانیم و با سیاستگذاری و برنامهریزی، فضایی را برای تبدیل پژوهش به کتاب مهیا کنیم.
نظر شما