بخش «فارسی و ایرانشناسی» به منظور گسترش روزافزون مناسبات فرهنگی در کتابخانه مرکزی استان سغد تاجيكستان افتتاح شد.
در مراسم گشایش این بخش، وابسته فرهنگی ایران با تأکید بر مشترکات فرهنگی ایران و تاجیکستان، راهاندازی بخش «فارسی و ایرانشناسی» را جهت شناخت و معرفی آثار گذشتگان و فراهم آوردن شرایط مطالعه و تحقیق برای علاقهمندان به میراث نیاکان مهم و مؤثر دانست.
سپس، رایزن فرهنگی ایران در تاجیکستان با اشاره به سابقه همکاریهای فرهنگی دو کشور، افتتاح این بخش را یکی از نشانههای گسترش همکاریها عنوان کرد و افزود: تأسیس این مرکز که دارای بیش از 6 هزار عنوان کتاب به خط فارسی است، بهانه خوبی برای جلب نسل جوان به کتاب و کتابخوانی خواهد بود.
در ادامه، معاون استاندار سغد با استقبال از راهاندازی بخش «فارسی و ایرانشناسی» اظهار كرد: افتتاح این مرکز به خوانندگان و علاقهمندان علم و معرفت امکان میدهد تا با آثار پر غناوت نیاکان با خط فارسی آشنا شوند و سطح دانش خویش را بالا ببرند.
محمودزاده افزود: تأسیس این مرکز در تقویت همکاریهای فرهنگی دو کشور تاجیکستان و ایران نیز تأثیر مطلوبي به دنبال خواهد داشت.
برگزاري محافل فرهنگي در بخش «فارسی و ایرانشناسی»
در بخشي ديگر از اين مراسم، رئیس کتابخانه تاش خواجه اثیری گفت: طبق تفاهمنامه ميان اين كتابخانه و رايزني فرهنگي ايران، سالانه 12 محفل فرهنگی شامل رونمایی و نقد کتاب، شب شعر و بزرگداشت مفاخر ایران و تاجیکستان و دورههای آموزش الفبای نیاکان در این بخش برپا خواهد شد.
وي در رابطه با تعامل کتابخانه مرکزی استان سغد با وابستگی فرهنگی ایران گفت: با افتتاح بخش «فارسی و ایرانشناسی» میتوان در آیندهای نزدیك شاهد توسعه همکاریهای علمی و فرهنگی مشترک دو كشور و همچنین گسترش روزافزون مناسبات فرهنگی متقابل باشیم.
آشنايي با کتابخانه تاش خواجه اثیری
اين مركز در سال 1917 تأسیس شده و هماكنون 97 سال قدمت دارد و از این حیث در ولایت سغد حائز اهمیت است.این کتابخانه با بیش از 250 هزار عنوان کتاب به زبانهای روسی، تاجیکی، فارسی و انگلیسی، روزانه میزبان بیش از 300 نفر است.همچنين، 20 بخش از جمله بخش کتابهای اقتصادی، سیاسی، ادبی، کودکان و ... را دارد و اکثر منابع آن به زبان روسی است.بخش «فارسی و ایرانشناسی» به دنبال تفاهمنامه تازه منعقد شده میان کتابخانه تاش خواجه اثیری با وابستگی فرهنگی ایران در خجند دایر شده است؛ در این بخش علاوه بر 6 هزار عنوان کتاب به خط فارسی، 60 هزار عنوان کتاب دیجیتالی فارسی، امکان اتصال به اینترنت و پیوست به کتابخانههای الکترونیکی ایران برای مراجعان فراهم شده است.
نظر شما