دوشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۰
شاهد سروده شدن اشعاری به مراتب واقع بینانه‌تر هستیم

علی آبان در آستانه برگزاری چهارمین جشنواره شعر انقلاب گفت: توجه و حمایت از پژوهشگران می‌تواند در نشان دادن بسیاری از واقعیت‌های انقلاب و دفاع مقدس به نسل جوان مؤثر باشد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از حوزه هنری، علی آبان داور سومین دوره جشنواره سراسری شعر انقلاب درباره روند این جشنواره گفت: اشعاری كه در دوره گذشته مورد داوری قرارگرفتند با موضوع جشنواره هم سویی داشتند اما اگر به گذشته شعر انقلاب نگاه شود با گذشت زمان در رویكرد شاعران تغییراتی حاصل شده است. اشعار دهه ۷۰ در مدح دفاع مقدس سروده می‌شد و از بیان احساسی بهره می‌برد اما در سال های اخیر شاهد سروده شدن اشعاری به مراتب واقع بینانه‌تر و به دور از احساسات صرف هستیم.

این استاد دانشگاه، ۸۰ درصد اشعار دوره گذشته را هم سو با شعائر انقلاب دانست و اظهار داشت: كسانی كه در این جشنواره شركت می‌كنند درخصوص موضوع انقلاب و مسائل اسلامی كه با قرآن و دین پیوند دارد به باوری درونی رسیده‌اند و در اشعارشان نیز این موضوع احساس می‌شود.

آبان اعتقاد به موضوع انقلاب را یكی از الزامات شاعران در سرایش شعر با این مضمون دانست و تصریح كرد: تعلق خاطر به انقلاب و شعائر اسلامی در بسیاری از شاعران قوی نیست و صرف تكلیف و وظیفه است كه به سرایش شعر می‌پردازند.

وی غفلت اهالی قلم از بخش پژوهش را مورد نكوهش قرار داد و گفت: توجه و حمایت از پژوهشگرانی كه درواقع خادمان بی‌اجرند، می‌تواند در نشان دادن بسیاری از واقعیت‌های انقلاب و دفاع مقدس به نسل جوان و دادن ایده به آن‌ها برای خلق اثر مؤثر باشد. نحوۀ این تحقیق‌ها نیز باید با زبان امروزی صورت گیرد تا شاعران جوان اتفاقات انقلاب را بهتر درك كنند. در روزگاری كه جوان‌ها كمتر زمانی طولانی صرف خواندن كتاب می‌كنند، قرار گرفتن تحقیق‌ها در این قالب بهره وری مناسبی نخواهد داشت.

وی در پایان عنوان كرد: اگر این موضوع را از طریق دنیای مجازی و با ساختاری متناسب برای مخاطبان خود به نمایش بگذاریم، در رسیدن به اهداف خود كه‌‌ همان جذب جوان‌ها به مطالعه است موفق‌تر هستیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها