وی افزود: سال گذشته همایش ایران و هند برپا شد و امسال هم ایران و عراق محور سلسله همایشهای مشترک است.
حجت الاسلام حسینی اشکوری عنوان کرد: در همایش ایران و عراق اتفاق خوبی افتاده است و آن این است که از چند جهت از همایش هند مفصل تر است؛ از نظر تعداد مراکز حوزوی و دانشگاهی تعدد بیشتری وجود دارد و دانشگاههای تهران، یزد اصفهان، مراکز پژوهشی حوزوی شامل حج و زیارت، حوزه و دانشگاه و مجمع الفکر اسلامی و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با این همایش همکاری میکنند.
وی با معرفی سایت iraniraqheritage.com به عنوان مرجع اطلاعات همایش، توضیح داد: اطلاعات این همایش به تفصیل در این سایت آمده است و استقبال خوبی از آن شده است.
رئیس مجمع ذخائر اسلامی اتفاق دوم در همایش میراث مشترک ایران و عراق را برگزاری پیش همایشهای متعدد دانست و افزود: بیش از 30 پیش همایش برای این همایش بینالمللی در نظر گرفته شده است که به نوعی مکمل برای همایش اصلی هستند. یک پیش همایش از این دست، در خانه کتاب برگزار شد و دو پیش همایش نیز در فرهنگسرای کوچک که وابسته به موسسه تاریخ علم و فرهنگ برگزار شده است.
وی با اشاره به برگزاری همایشی با نگاه معماری در دانشگاه یزد و پیش همایشی در دانشگاه اصفهان یادآور شد: بنیاد ایران شناسی، کتابخانه و موزه ملی ملک، کتابخانه ملی، موسسه باستان شناسی دانشگاه تهران از جمله همکاران همایش هستند.
حسینی اشکوری، سومین برتری این همایش بر همایش ایران هند را مکتوبات بیشتر دانست و گفت: این همایش دارای مکتوبات مفصلتری نسبت به همایش قبلی است و در شهرهای تهران و قم در ایران و کوفه یا نجف در عراق برگزار میشود.
وی افزود: امسال هزار و چهارصدمین سال انتقال حکومت به کوفه است و سال 36 هجری قمری سال آغاز حکومت امام علی است که به نوعی کوفه را محل مناسبی برای برگزاری این همایش نشان میدهد.
رئیس مرکز ذخائر اسلامی عنوان کرد: تنوع زبانی در این همایش بسیار است و شامل فارسی و عربی و کردی میشود و مطالعات کرد شناسی خوبی نیز انجام شده است و در حال ایجاد پل ارتباطی بین این مطالبات هستیم.
حسینی اشکوری افزود: هدف از برگزاری این همایش مثل هر سمینار علمی دیگری، به روز شدن اطلاعات مراکز علمی و پژوهشی و جریان سازی برای اهمیت بخشیدن به مهم بودن عراق در حوزههای مختلف اعم از باستان شناسی، تاریخی و دینی است و اگر این همایش به نحو خوبی برگزار شود، ملتها بسیار بهتر به هم نزدیک میشوند و در دنیایی که محل جنگ و آشوب فتنه شده است، سخن گفتن از مشترکات بسیار اهمیت دارد.
وی افزود: ما با عراق دین مشترک، ملت واحد و فرهنگ مشترکی داریم و اگر روی این مشترکات سرمایه گذاری شود، جلو بسیاری از دسیسهها گرفته میشود.
نظر شما