چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۸
غلامرضا بکتاش: بچه‌ها با نصب بیلبورد تبلیغاتی کتابخوان نمی‌شوند

غلامرضا بکتاش، نویسنده کودک و نوجوان گفت: آشنایی با کتاب خوب باید دغدغه والدین باشد، زیرا خواندن کتاب موضوع شخصی است نه دولتی.

خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، بکتاش گفت: به عقیده من خانواده‌ها باید بچه‌ها را به سمت خواندن کتاب سوق دهند چون هیچ کودک و نوجوانی با نصب بیلبورد تبلیغاتی کتابخوان نخواهد شد.

این نویسنده و شاعر کودک و نوجوان درباره کتابخوانی کودکان و نوجوانان گفت: به عقیده من خانواده‌ها می‌توانند مهم‌ترین و اصلی‌ترین گام را برای کتابخوان کردن بچه‌ها بردارند زیرا برای کتابخوان شدن نسل آینده ساز کشور نباید به دولت و آموزش و پرورش متوسل شد.
 
بکتاش گفت: من معتقدم که در محیط خانه، دو وزیر دلسوز و عاشق مانند پدر و مادر برای بچه‌ها وجود دارد که می‌توانند با برنامه‌ریزی مدون و قانون‌مند، فرزندان خود را اهل مطالعه و کتاب‌خوانی بار بیاورند.

وی در واکنش به اظهارنظر بعضی ازمسئولان آموزشی که می‌گویند ما نویسنده خوب یا کتاب خوب نداریم، گفت: خوشبختانه ما نویسنده‌هایی همچون مصطفی رحماندوست، بیوک ملکی، قیصر امین‌پور، افسانه شعبان‌نژاد، اسدالله شعبانی، جعفر ابراهیمی(شاهد)،‌ محمود پوروهاب و... را داریم که آثار ارزنده و ارزشمندی برای کودکان نوشته‌اند که نمونه‌هایش در کتاب‌های درسی هم موجود است. همه ما شاگردان این عزیزان هستیم و از آنان سرمشق گرفته‌ایم، چگونه می‌توان گفت که نویسنده و کتاب خوب درحوزه کودک و نوجوان وجود ندارد؟
 
این شاعرگفت: به گمان من اگر در خانواده‌ها برای بچه‌ها تصمیم گرفته شود و از مسائل حاشیه‌ای به دور باشند مسلما کتابخوان‌های خوبی خواهند شد. امروزه خیلی‌ها به دلیل عدم شناخت کتاب کودک و روحیات کودک، کتاب‌های بازاری تولید می‌کنند که خواندن این نوع کتاب‌ها به نفع هیچ‌کس نیست. بچه‌ها باید با مدیریت صحیح خانواده با شعر و داستان خوب آشنا شوند، باید به آنان بها داده شود تا به سمت کتاب خوب بروند.

وی در ادامه گفت: آشنایی با کتاب خوب دردرجه نخست باید دغدغه والدین باشد زیرا خواندن کتاب، موضوعی شخصی است نه دولتی. امروزه معلمان در مدارس، فقط اجازه تدریس کتاب‌های درسی را دارند و زمان به آنها اجازه نمی‌دهد تا به مسائلی چون تبلیغ کتاب بپردازند مگر اینکه معلمی دلسوز و علاقه‌مند، وقت بیشتری، خارج ازوقت اداری بگذارد و کتاب‌های غیردرسی را به بچه‌ها معرفی کند.

به گفته این نویسنده اگر نهاد خانواده را یک نهاد یا وزارتخانه بزرگ در نظر بگیریم، مسلما می‌توان روی آن حساب خوبی باز کرد زیرا والدین بیش از هر مرکز فرهنگی دیگر با روحیات کودکان خود آشنایی دارند و می‌توانند بر رفتار و عملکرد آنان تاثیر مثبت بگذارند و بچه‌های خود را به مطالعه علاقه‌مند کنند.

بکتاش اظهار کرد: کاری که دولت می تواند در این راستا انجام دهد این است که باید جلوی انتشار کتاب‌های بازاری را بگیرد زیرا بعضی از این کتاب‌ها تاثیرات به شدت مخربی دارند. خواندن شعر و داستان ضعیف، تخیل مخاطب را هم ضعیف می‌کند. وقتی برخی از مدعیان حوزه فرهنگ، برای کسب درآمد به هر قیمتی هر نوع شعر و داستانی منتشر می‌کنند دیگر نمی‌توان انتظاری زیادی از مردم عادی داشت.

غلامرضا بکتاش متولد ۱۳۵۲ در ملایر و کار‌شناس زبان و ادبیات فارسی است. از این شاعر و نویسنده تا کنون کتاب‌هایی مانند «با دعای باران»، «نوبت بهار»،‌ «آفرین به آفتاب»، «در حیاط ما»، «خدا را دعوت کنیم» و «از ماه با خبر باش» منتشر شده‌است.



 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها