یازدهمین شماره هفتهنامه «کتاب هفته خبر» با ادای احترام به نجف دریابندی، مترجم پیشکسوت و نامآشنای ایران منتشر شد. خوانندگان در این هفتهنامه که مصور به تصویر نجف دریابندری است میتوانند مطالبی درباره رویدادهای فرهنگی و ادبی رصد کنند.
پروندهای برای مترجم «پیرمرد و دریا»
سید فرزام حسینی در مطلبی با عنوان « مردی که میخندد» به دیدار خود با دریابندری در مراسم جشن تولد محمود دولتآبادی اشاره کرده و نوشته است:«صحبت از نجف دریابندری، این مترجم خونگرم جنوبی، قطعا صحبتی کوتاه نخواهد بود و در مجالی محدود نمیگنجد. دریابندری روشنفکری است چند وجهی که از دهه بیست تا به امروز فراز و نشیبهای زندگی را پشت سر گذاشته است.»
حسینی در ادامه مطلب خود به بیان دیدگاه محمود دولتآبادی، عبدالله کوثری و بیژن اشتری درباره دریابندری پرداخته است.
در ادامه این هفتهنامه و در صفحات مختص به این مترجم توانمند، نوشتهای از نجف دریابندری با عنوان «اخوان شاعر شکست» منتشر شده است که در آن دریابندری به بررسی و شرح آرا خود درباره شاعرانگی اخوان پرداخته است.
دریابندری در بخشی از مطلب خود نوشته است:« اخوان شاعری را با شعر کهن «ارغنون» آغاز کرد و با شعر کهن«ترا ای کهن بوم وبر دوست دارم» پایان داد. فعالیت او به عنوان سراینده شعر نو جمله معترضه مطولی است که در میان این دو هلال قرارمیگیرد. اخوان در واقع فردی بود از سلسله طولانی شعرای خراسان – یکی از همانهایی که به گفته نظامی عروضی «دستاری سگزیوار بر سر» داشتند.»
«یاران عزیز آن طرف بیشترند» عنوان گفتوگویی منتشر نشده با نجف دریابندری و همسر وی فهمیه راستکار است که خوانندگان میتوانند این گفتوگوی متفاوت با این زوج هنرمند را در این هفته نامه از نظر بگذرانند.
مرتضی پاشایی و صادق زیباکلام
خوانندگان در ادامه مطالعه این هفته نامه می توانند مطلبی با عنوان «یک اتفاق نه چندان ساده» به قلم دکتر صادق زیبا کلام درباره مرگ مرتضی پاشایی و پدیده تشییع جنازهاش را از نظر بگذرانند.
زیبا کلام در این نوشته با طرح این سوال که چرا این اتفاق افتاد؟ نوشته است:« آیا این سیل جمعیت میلیونی صرفا به واسطه صدا و موسیقی و هنر مرتضی پاشایی آمده بودند؟ آیا نحوه مرگش و اینکه یکسال با سرطانیی مهلک و بیرحم درگیر بود باعث آمدن آن جمعیت شد؟»
«بیمه قمار نیست، همیاری است!» دیگر مطلبی است که به مناسبت سیزدهم آذرماه؛ روز بیمه به قلم فریدون مجلسی نگاشته و اقبال چاپ در این هفتهنامه را پیدا کرده است.
مجلسی در نوشته خود بیمه را نوعی ایمنی شخصی در برابر بیماری و حادثه نمیداند زیرا اعتقاد دارد در این صورت مردم وقتی مساله شخصی پیش نیاید، هزینه بیماری را کاری عبث و زیانبار بهشمار میآورند و از پرداخت آن احساس غبن و زیان میکنند.
از آغداشلو تا قانون اساسی
جواد طوسی برای این شماره از هفتهنامه «کتاب هفته خبر» مطلبی با عنوان «پیر زندهدل و همچنان عاشق ما» را ارسال و منتشر کرده است. طوسی این مطلب را به بهانه برگزاری نمایشگاه نقاشی آیدین آغداشلو و نوع نگاه او به سینما نوشته است.
این منتقد سینما، آغداشلو را هنرمندی غریب دانسته و نوشته است:« البته بعضیها به زور و بهشکلی تحمیلی و متظاهرانه میخواهند شخصیت خاص و متفاوت خود را به رخ بکشند، ولی آغداشلو این گونه نبوده و نیست.»
«ارتقای فرهنگ» نوشته مهرزاد دانش به بهانه رونمایی کتاب هفت فیلمنامه اصغر فرهادی و «حق آزادی و امنیت شخصی» به قلم محمدعلی بهمنیقاجار به انگیزه دوازدهم آذرماه؛ روز تصویب قانون اساسی دیگر مطالب این هفته نامه را تشکیل میدهد.
ادبیات، هنر و طنز
سیدابوالحسن مختاباد، بیاعتنایی صداوسیما به حقوق اهل قلم و فرهنگ و هنر را بهانهای برای نگارش مطلب« اول ای جان دفع موش کن» قرار داده است و نوشته است:« صداوسیما باید علاوه بر تعیین تکلیف در زمینه حق مؤلف و مصنف در زمینه پرداخت حقوق افرادی که گمان میکنند در مواردی صداوسیما حق آنها را رعایت نمیکند به تدوین آییننامهای دست یازد که تمامی موارد به شکل جزیی در آن پیشبینی شده باشد.»
این هفتهنامه بخشی را با عنوان «در جستوجوی آن لغت تنها» را به ادبیات اختصاص داده و در آن برای مخاطبان علاقهمند به ادبیات اشعاری از امیر ارجینی، آرش شفاعی، شبنم آذر و فرزاد آبادی را منتشر کرده است.
« شکل دیگر نوشتن» بخش دیگری از هفتهنامه است که به بررسی فعالیت های نادر مشایخی، آهنگساز و رهبر ارکستر اختصاص یافته است.
«روزی نوبت به کارهای اصلی خواهد رسید» عنوان نوشته ای از امید روحانی است که در این شماره از هفته نامه به چاپ رسیده است. سهیلا میرشکاک مطلبی با عنوان « ساکن روان» را درباره فلسفه نگاشته است. این مطلب در کنار«گلهای شرقی شرمگیناند» نوشته محمد صالحعلا به چاپ رسیده است.
«درمعیت» بخشی است که در آن سیدعبدالجواد موسوی نوشتهای با عنوان «سیدی، قرص،شوکر، کلاشینکف» را منتشر کرده و در آن به سفر خود با دکتر حسنروحانی به سیستان پرداخته است.
سیدعبدالرضا موسوی در بخش پایانی «کتاب هفته خبر» یازدهیمن بخش طنز و نطنز را به نگارش مطلبی با عنوان «سوانح» اختصاص داده است.
یازدهمین شماره «کتاب هفته خبر» با موضوع ادبیات، فرهنگ، هنر و جامعه با سردبیری سیدعبدالجواد موسوی منتشر شده و به قیمت چهار هزار تومان به فروش میرسد.
نظر شما