گزینه اشعار یدالله مفتون امینی که شامل 6 دفتر میشود و حدود یک ششم کل اشعار او را دربرمیگیرد از سوی انتشارات مروارید منتشر شد.
«این گزینه بنا بر مقتضیاتی در حدود یک ششم کلیه آثار تهیه شده و شامل نیمه اشعار مورد استقبال از جمله سرودههای آذری نیست و مجموعه کامل اشعار به زبان ترکی آذری در زیر چاپ است که امید میرود تا آخر سال وارد نشر بشود.»
شعرهای مفتون امینی مانند دیگر شعرهایش با زبانی ساده و آهنگ و وزنی دلنشین نوشته شده است. در شعری از مجموعه «از سپیدها» میخوانیم:
«آفتاب را به تو نمیدهم
تا خرده خرده بشکنیاش
و از آن هزار ستاره بسازی
ماه را به تو نمیدهم
تا به خاطر کوهی از نور
دریایی از مروارید را انکار کنی
ستارهها را به تو نمیدهم
تا بگویی
خوشا شبهای مهتاب
آسمان را به تو میدهم
تا ندانی که چه باید کرد...»
مجموعه حاضر از 6 بخش یعنی «از سپیدها»، «از نیماییها»، «از نو کلاسیکها یا به عبارتی نوقدماییها»، «از غزلها»، «سایر آثار کلاسیک» و «از تازههایی بعد از تنظیم» تشکیل میشود.
در مقدمه این کتاب که به قلم شاعر نوشته شده میخوانیم: «در حین خدمت افسری زیر پرچم و سپس اشتغال قضایی در دادگستری استان، دوست و همکار خوبی داشتم به نام اسحق اشتریه که ایشان را به بهانه واهی از دادستانی رضائیه آن موقع برداشتند و مدتی بلاتکلیف ماند تا اینکه حاضر شد برای نظارت در انتخابات دوره دکتر مصدق به بلوچستان و شهر زابل برود و در آنجا بود که از طرف مخالفین متنفّذ محلی به سرکردگی خان معروف آنجا شورشی ترتیب دادند.»
در ادامه این خاطره گویی میخوانیم: «ایشان را به همراه فرماندار محل به وضع فجیعی کشتند و خبر آن که رسید کلاً مرا منقلب و به نوعی متحول کرد و همان موقع یعنی زمستان 30 احساس کردم که بعد از مدتها متارکه ادبی نیاز به شعرگویی دارم و اولین شعر آخرین دوره شاعریام را با سرودن چهارپارهای به خاطر مرگ شهیدانه آن رفیق که دادرس رادمردی هم بود آغاز نمودم و شعر را در مجلس سوگ آنجا چاپ شده پخش کردند و اینک چند سطری که در یادم است:
دردا که چه زود رفتی ای دوست
وز رفتن خود نگفتی ای دوست
بعد از تو نصیب من غم آمد
تنهایی درد و ماتم آمد
با این همه دلخوشم که روزی
من نیز پی تو خواهم آمد...»
یدالله مفتونامینی در شهرک شاهین دژ در حومه تبریز به دنیا آمده است. وی پس از گذراندن دبستان و دبیرستان در زادگاهش به تهران آمد و در رشته حقوق قضایی دانشکده حقوق دانشگاه تهران به تحصیل پرداخت.
«اکنونهای دور»، «دریاچه»، «کولاک»، «انارستان»، «عاشیقلی کروان»، «فصل پنهان»، «تاکستان احتمال»، «سپیدخوانی روز»، «عصرانه در باغ رصدخانه»، «نهنگ یا موج»(گزینه کولاک و انارستان)، «شب 1002»، «شب هزار و دو»، «سرمهفام و خط نستعلیق» و «من و خزان و تو» از جمله آثار منتشرشده این شاعرند.
«گزینه اشعار مفتون امینی» در شمارگان هزار و 100 نسخه به قیمت 18 هزار تومان به تازگی از سوی انتشارات مروارید منتشر شده است.
امینی قبل از انقلاب شاعری غزلسرا بود که در سالهای اخیر به سرودن شعر بی وزن روی آورد. به تازگی چاپ دوم «سپیدخوانی روز» این شاعر نیز از سوی نشر ثالث منتشر شده است.
نظر شما