پنجشنبه ۶ آذر ۱۳۹۳ - ۱۷:۳۱
فروش کتاب‌های سه هزار تومانی در بساط دستفروشان کتاب/«هوشنگ دوم» در فهرست پرفروش‌های اطلاعات

گزارش این هفته (پنجشنبه ۶ آذر ۹۳) کتابفروشی‌های راسته انقلاب به دو فروشگاه انتشارات اطلاعات (رو به روی در اصلی دانشگاه تهران) و جهاد دانشگاهی (بین خیابان فلسطین و چهار راه ولیعصر) اختصاص دارد. کتابفروشی‌های این هفته به دلیل بارش باران و هوای سرد پاییزی خلوت بودند.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)- در میان جمعیتی که هر یک با سرعت خود را به سرپناه یا وسائل نقلیه می‌رسانند تا از بارش باران در امان بمانند، دستفروشی  کنار ضلع جنوبی خیابان برادران مظفر با گفتن جمله «کتاب ببر سه‌هزار تومان» مردم را به خرید یا لحظه‌ای تأمل برای دیدن کتاب‌ها دعوت می‌کند؛ فروشنده‌ای که با وجود سرمای هوا و بارش باران، با جدیت کنج دیوار دانشگاه معماری را در نبش خیابان انتخاب کرده تا همچنان به کار خود مشغول باشد. سراغ کتاب‌هایش می‌روم و خوشحالی را در چهره‌اش می‌بینم شاید به این دلیل که تنها کسی هستم که دعوتش را قبول کرده‌ام.

در میان کتاب‌هایش چشمم به «فن نمایشنامه‌نویسی» نوشته لاجوس اگری با ترجمه مهدی فروغ می‌افتد؛ کتابی که  سال ۸۳ توسط انتشارات نگاه منتشر شده است. این اثر تنها به نکات فنی نمایشنامه‌نویسی نمی‌پردازد بلکه کتابی است که مطالعه آن می‌تواند برای داستان‌نویسی و افسانه‌سرایی، داستان فیلم و انواع مختلف نویسندگی مفید باشد؛ کتابی که حتی در بین کتاب‌های خارجی نیز، در نوع خود کم‌نظیر است.

از او درباره میزان فروشش می‌پرسم. توضیح می‌دهد: ظرف چند روز گذشته که در این مکان بساط می‌کنم فروش نسبتا خوبی دارم چون حتی کتاب‌هایی را که با قیمت‌های زیاد می‌خرم بعد از خواندن و استفاده از اطلاعات آن با درصدی پایین‌تر از قیمت فروشگاه برای فروش می‌گذارم و استقبال خوبی هم از آنها می‌شود.

وی ادامه می‌دهد: دانشجویان مشتریان دائمی من هستند و استقبال از کتاب‌های درسی و رمان بین بساطم زیاد است. البته نباید هم انتظار خرید کتاب را با وجود قیمت بالایشان داشت چرا که جزو نیازهای اولیه افراد نیست. اگر به کتابفروشی‌ها هم  نگاه کنید می‌بینید که جز دانشجوها که برای خرید کتاب‌های درسی می‌آیند مشتری دیگری دیده نمی‌شوند.

تاریخ سینما و تئاتر آسیا پرفروش شدند

بعد از خداحافظی با این فروشنده به مسیر خود ادامه می‌دهم. در ویترین فروشگاه جهاد دانشگاهی نگاهم به کتاب «تاریخ سینما» می‌افتد. وارد فروشگاه می‌شوم از فروشنده که به دلیل سردی هوا کنار بخاری نشسته است خواهش می‌کنم درباره این  کتاب و دیگر کتاب‌های پشت ویترین توضیح دهد. یک جلد از کتاب را پیش‌رویم می‌گذارد و از روی آن شروع به دادن اطلاعات می‌کند.

درباره این کتاب می‌گوید: «تاریخ سینما» نوشته دیوید بوردول و کریستین تامسون و ترجمه روبرت صافاریان است و چاپ اول آن در سال ۱۳۸۳ توسط انتشارات مرکز منتشر شده. این کتاب در پنج بخش اصلی نخستین سال‌های سینمای ایران، آخرین دوره سینمای صامت (۱۹۱۹-۱۹۲۹)، توسعه سینمای ناطق (۱۹۲۶-۱۹۴۵)، دوره پس از جنگ (۱۹۴۶-۱۹۶۰) و سینمای معاصر از سال ۱۹۶۰ تا کنون تدوین شده است. این کتاب یکی از پرفروش‌های فروشگاه جهاد دانشگاهی و محبوبیت خاصی میان سینما دوستان دارد.

 درباره کتاب دیگر توضیح می‌دهد: کتاب «فلسفه هنر» نوشته گرودون گراهام با ترجمه مسعود علیا است. این کتاب ۴۱۲ صفحه‌ای در ۱۵ تیر ماه سال گذشته توسط انتشارات ققنوس منتشر و روانه بازار نشر شده است.
 
«تئاتر معاصر آسیا» عنوان کتاب دیگری است که این فروشنده به آن اشاره می‌کند و درباره آن می‌گوید: این کتاب نوشته جیمز. آر.براندون و ترجمه مجید سرسنگی است که توسط انتشارات نمایش منتشرشده است.  بخش اصلی آن مربوط به ۱۹ کشور شامل کامبوج، هند و چین، بنگلادش، هنگ‌کنگ، اندونزی، ژاپن، کره، لائوس، مالزی، نپال، اقیانوسیه، پاکستان، فیلیپین، سنگاپور، سری‌لانکا، تایوان، تایلند و ویتنام است.
 
وی ادامه می‌دهد: این کتاب توضیحاتی جامع درباره تحولات نمایش در آسیا و اقیانوسیه و اجراهای موجود امروز در این نواحی ارائه می‌دهد. مطالب «تئاتر آسیا» توسط متخصصان یک یا چند ناحیه نوشته‌شده و پوشش‌دهنده تئاتر آسیا و اقیانوسیه، از چین در شمال تا اندونزی در جنوب، پاکستان در غرب و پولینزیا در شرق است. نویسنده در این کتاب شباهت‌های مذهبی و موضوعات مشترک تئاتر این نواحی را موردبررسی قرار می‌دهد و جزو پرفروش‌های این فروشگاه است.
 
«هنر در گذر زمان» نوشته هلن گارد نر با ترجمه محمد تقی فرامرزی کتاب دیگری است که از فروشنده می‌خواهم درباره آن اطلاعاتی در اختیارم قرار دهد. او می‌گوید: این کتاب در سال ۱۳۹۲ توسط انتشارات نگاه منتشر شده است. «هلن گاردنر» از نویسندگان پرکار و مهم در حوزه هنر است که تعداد کمی از آثار او به فارسی ترجمه شده ولی کتاب «هنر در گذر زمان» او از کتاب‌های بسیار پرمخاطب در ایران است. این کتاب برای اولین بار در سال ۱۹۲۶ منتشر شد و به لحاظ ویژگی‌هایی که دارد بین پژوهشگران، هنرمندان و دیگر مخاطبان تاریخ هنر جای خود را باز کرده است.
 
«دید خلاقانه در عکاسی» نیز عنوان دیگر کتابی است که فروشنده درباره آن این‌گونه توضیح می‌دهد: این کتاب نوشته برایان پیترسون با ترجمه محمدرضا شهبازی است و یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌های این فروشگاه به حساب می‌آید که به چاپ دوم رسیده. «دید خلاقانه در عکاسی» در سال ۲۰۰۳ برای هماهنگی با پیشرفت‌های فنی و هنری جدید در زمینه عکاسی بازنویسی و به روز شد که در انتهای آن نیز بخش‌های جدیدی برای عکاسی دیجیتال و ویرایش دیجیتال عکس‌ها اضافه‌شده است.

شلوغ‌ترین کتابفروشی در یک روز سرد پاییزی

 از مسئول فروشگاه انتشارات جهاد دانشگاهی تشکر می‌کردم و سراغ کتابفروشی انتشارات اطلاعات می‌روم. این انتشارات روبه‌روی در اصلی دانشگاه تهران واقع‌شده  و در زمینه‌های ادبیات، رمان، اقتصاد، پزشکی، تاریخ و جغرافیا، زندگینامه، روان‌شناسی، ریاضی و فیزیک، کشاورزی، کودک و نوجوان و مدیریت فعالیت می‌کند.

فروشگاه انتشارات اطلاعات برخلاف سایر کتابفروشی‌ها به دلیل نزدیکی آن به دانشگاه  تهران و مراکز فرهنگی که در اطراف میدان انقلاب قرار دارند کمی شلوغ‌تر به نظر می‌رسد. فروشنده که مشغول معرفی کتاب به مشتری‌هاست متوجه حضورم نمی‌شود. بعد از معرفی خود منتظر می‌شوم تا سرش خلوت‌تر شود تا از او بخواهم درباره کتاب‌های جدید برایم توضیح دهد. او با حوصله درباره کتاب‌های ادبی و هنری تازه این کتابفروشی می‌گوید: دفتر چهارم از کتاب «شرح جامع مثنوی معنوی» عنوان کتابی است که به تازگی از سوی انتشارات اطلاعات منتشر شده است. این کتاب نوشته کریم زمانی است که به چاپ بیست و پنجم رسیده است. این کتاب با زبانی ساده و گویا بر تمامی ابیات شش دفترمثنوی معنوی مولانا جلال‌الدین محمدبلخی اشاره می‌کند.

«هوشنگ دوم» در اطلاعات پرفروش شد

بعد از معرفی کتاب‌های جدیدالانتشار انتشارات اطلاعات از فروشنده می‌خواهم اطلاعاتی درباره کتاب «هوشنگ دوم» که از سوی این انتشارات منتشر شده در اختیارم قرار دهد. او می‌گوید: این کتاب نوشته کریم فیضی و شامل گفت و گوی او با هوشنگ مرادی کرمانی است که در سال ۱۳۸۸  منتشر شد. این کتاب جزو یکی از کتاب‌های پرفروش ما محسوب می‌شود.

این فروشنده درباره مخاطبان این کتاب توضیح می‌دهد: مرادی کرمانی شخصیت صاحب نامی است و به دلیل خاطرات زیبایی که افراد با مجموعه قصه‌های مجید او دارند بسیار محبوب است. به همین دلیل نمی‌توان مخاطبان آن را تنها به یک قشر اختصاص داد.

بعد از تمام شدن سؤالاتم از فروشنده به سراغ دو دانشجوی رشته مهندسی برق که در این فروشگاه و در قفسه رمان دنبال کتاب «دو قدم مانده به صبح» نوشته مهدی نوروزی هستند می‌روم. از آنها درباره علت انتخابشان و تأثیر کتاب‌خوانی بر میزان یادگیری افراد می‌پرسم. یکی از آنها که خود را مرتضی نوری معرفی می‌کند عنوان می‌کند: علاقه زیادی به خواندن کتاب‌های رمان دارم زیرا خواندن کتاب می‌تواند بر شکل‌گیری شخصیت افراد و  درک بهتر مفاهیم مؤثر باشد.  این رمان هم توسط یکی از دوستانم به من معرفی‌شده است.

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها