ساختار این اثر در سه بخش کلی است. بخش نخست به مولفههای هویتی انقلاب اسلامی میپردازد و سعی در ارائه تصویری اجمالی از اصول و ارزشهای مورد قبول انقلاب اسلامی داشته و تفاوتهای آن را با سایر انقلابها برمیشمرد.
بخش سوم و پایانی که مهمترین و حجیمترین بخش نیز است، با دستهبندی مسائل داخلی به دو دوره اصلاحات و دولت اصولگرا و یک فصل مجزا برای توضیح نقشآفرینی بسیج دانشجویی در قبال تحولات بینالمللی، تلاش میکند روایتی مستندگونه از فعل و انفعالات سیاسی داخلی و بینالمللی و کنش و واکنشهای بسیج دانشجویی در قبال این محیط پرتغییر ارائه کند.
هدف از این بخش توصیف نقش بینظیر و بیبدیل بسیج دانشجویی در مقابله با تهاجم نرم دامنهدار و مستمر کشورهای غربی به رهبری ایالات متحده آمریکاست به منظور نابودی هویت و استحاله درون مایه انقلاب اسلامی در عرصههای سیاسی اقتصادی و فرهنگی با هدف همسو کردن خط مشیهای کلی نظام جمهوری اسلامی با سیاستهای خود از طریق تربیت نسل جدیدی از نخبگان پرورش یافته با آموزههای لیبرالیستی و ایجاد تغییر نگرش در آنها و جابجایی نخبگان سیاسی- فرهنگی دلخواه با نخبگان معتقد به آرمانهای انقلاب اسلامی صورت میگرفت که در نهایت با ایستادگی دانشجویان بسیجی با ناکامی مواجه شد.
کتاب «بسیج دانشجویی و هویت انقلاب اسلامی» نوشته بهروز تقیزاده در 400 صفحه، شمارگان یکهزار و 500 نسخه و بهای 12 هزار و 500 تومان از سوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی چاپ و منتشر شده است.
نظر شما