یکشنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۸

پنجاه و دومین جلد فهرست نسخه‌های خطی کتابخانه مجلس شورای اسلامی که نسخه‌های شماره 18901 تا 19300 را در برمی‌گیرد، منتشر شد. همچنین فهرست‌نویسی اسناد انتخابات دوره بیست و یکم مجلس شورای ملی به پایان رسید.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از روابط عمومی کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی کتابخانه مجلس شورای اسلامی، در کنار کتاب‌های چاپی، اسناد و مطبوعات، گنجینه‌های خطی با ارزش و نفیسی را در خود جای داده که این گنجینه‌ها نشانگر تمدن و فرهنگ عظیم اسلامی و ایرانی است و معرفی و فهرست‌نویسی این نسخ، راه دستیابی محققان و مصححان به این گنجینه با عظمت است. 

جلد پنجاه و دوم فهرست نسخه‌های خطی کتابخانه مجلس شورای اسلامی توسط محمود نظری، فهرست‌نگار بخش خطی کتابخانه نگارش یافته است. وی در مقدمه اثر آورده است: «معرفی هر نسخه در این فهرست از دو بخش کلی تشکیل می‌شود: اول کتابشناسی که شامل شماره نسخه موجود در مخزن؛ نام کتاب و عناوین دیگر آن؛ نام مؤلف، گردآورنده، مترجم یا شارح و سال وفات یا دوره زندگانی وی؛ زبان و موضوع؛ احیاناً گزارشی از ابواب و فصول و بخش‌بندی‌های کتاب؛ منابع و مآخذ مربوطه؛ آغاز و انجام و انجامه نسخه و بخش دوم نسخه‌شناسی است که شامل نوع خط؛ کاتب؛ تاریخ و محل کتابت؛ ویژگی‌های نسخه از تزئینات، تملیکات، یادداشت‌ها و مواردی از این قبیل؛ نوع جلد و قطع و اندازه آن؛ تعداد صفحات یا برگ‌ها؛ تعداد سطرها و شماره ثبت نسخه. موارد ابهام و تردید نیز با علامت سؤال مشخص شده است.» 

در مقدمه کتاب دکتر محمد رجبی، رئیس کتابخانه مجلس شورای اسلامی نوشته است: «آثار بی‌شماری از دانشمندان ایرانی و اسلام در گنیجینه‌های نسخ خطی داخل و خارج از کشور محفوظ است که هنوز معرفی نشده‌اند و از وجود آنها اطلاعی در دست نیست. بی تردید، شناسایی این آثار و مآثر می‌تواند نقش و سهم این دانشمندان را در توسعه‌ی تاریخ علوم و معارف بشری، بهتر و بیشتر نشان دهد و جایگاه رفیع علمی و فرهنگی ایرانیان و مسلمانان را به درستی بازنماید.» 

کتابخانه مجلس شورای اسلامی، دارای یکی از مهم‌ترین گنجینه‌های مخطوطات در جهان اسلام است، سرمایه‌ای کلان که در گذر روزگاران اندوخته شده و هر روز در افزونی است، و در معرفی این ذخایر ملی و جهانی، گام‌های بلند برداشته است. 

جلد 52 فهرست نسخه‌های خطی کتابخانه‌ مجلس شورای اسلامی تألیف محمود نظری دارای نمایه‌ آثار و پدیدآورندگان و کاتبان است. این کتاب در 274 صفحه از سوی کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی منتشر شده است. 




پایان فهرست‌‌نویسی اسناد انتخابات دوره بیست و یکم مجلس شورای ملی
 

زهرا غلامحسین‌پور، کارشناس مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی از پایان یافتن فهرست‌نویسی اسناد انتخابات دوره بیست و یکم مجلس شورای ملی خبر داد و گفت: این پروژه کار مشترکی است با همکاری دکتر علی ططری (مدیر مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی) که در فاصله زمانی یک ماهه به پایان رسیده است. 

وی افزود: این فهرست مربوط به دفتر چهارم فهرست اسناد انتخابات مجلس شورای ملی است که در ادامه سه دفتر قبلی در آینده انتشار می‌یابد. 

کارشناس مرکز اسناد عنوان کرد: اسناد انتخابات ادوار دوم تا سیزدهم مجلس شورای ملی در دو مجلد منتشر شده است و اسناد انتخابات ادوار چهاردهم تا هفدهم مجلس شواری ملی نیز در آستانه انتشار است.

وی اضافه کرد: در اسناد انتخابات دوره بیست و یکم نیز همانند ادوار قبل، اسناد مرتبط با صورت جلسات انتخابات، اوراق باطله و تعرفه‌های رأی، تلگراف‌ها و نامه‌‌هایی درباره انتخابات، ناظران، میزان آراء کاندیداها، صورت جلسات، افراد واجد شرایط، حضور در انتخابات و تقلب در انتخابات و غیره وجود دارد که می‌تواند مورد استفاده پژوهشگران عرصه‌های گوناگون به ویژه تاریخ پارلمان قرار گیرد. 

اسناد انتخابات مجلس شورای ملی از مهم‌ترین بخش‌های اسناد آرشیو مجلس شورای ملی است که در طی سه سال گذشته کار شناسایی آن آغاز شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها