یکشنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۵
دبیر هفته کتاب: استقلال در برپایی از مزایای نمایشگاه کتب کاربردی و دانشگاهی است

برزین ضرغامی، دبیر فرهنگی بیست و دومین دوره هفته کتاب در آیین افتتاح دوازدهمین نمایشگاه کتب کاربردی و دانشگاهی استقلال از دولت را یکی از نقاط قوت این نمایشگاه دانست و گفت: هرقدر بتوانیم فاصله خود را با دولت حفظ کنیم، برای استقلال نشر مفید است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) آیین افتتاح دوازدهمین نمایشگاه کتب کاربردی و دانشگاهی، صبح امروز با حضور محمود آموزگار، رئیس اتحادیه ناشران، دکتر برزین ضرغامی، دبیر فرهنگی بیست و دومین دوره هفته کتاب و حامد میرزا بابایی، مدیرعامل انجمن فرهنگی ناشران بین‌المللی ایرانیان در دومین روز از هفته کتاب برگزار شد. 


ضرغامی در این آیین اظهار کرد: امروز دومین روز از هفته کتاب است و برنامه‌های این هفته بسیار پرکار است. از آقای میرزا بابایی به عنوان متولی برگزاری این در مورد هزینه‌ها پرسیدم و حال می‌دانم که نخست اتکا بر بخش ارزی بوده اما حالا بخش ریالی نیز اضافه شده است.

وی افزود: استقلال از دولت در این نمایشگاه اتفاق افتاده و یکی از نقاط قوت این نمایشگاه آن است که مستقل از دولت برگزار می‌شود. هرقدر بتوانیم فاصله خود را با دولت حفظ کنیم، برای استقلال نشر مفید است.
 
باید داشته‌های خود را ترجمه و به دنیا معرفی کنیم
دبیر فرهنگی بیست و دومین دوره هفته کتاب در ادامه گفت: جدا از دنیای امروز که دنیای تکنولوژی است و صداها بلندتر است، خیلی خوب است که ما هم متقابلا‌ بتوانیم داشته‌های خود را به زبان اصلی ترجمه و دنیا هم بتواند از این طریق به مباحث و یافته‌های علمی دست پیدا کند، چراکه کشورهای فارسی‌زبان بسیاری کمی برای تولید و انتشار کتاب وجود دارند و ما از این لحاظ در اقلیت قرار داریم که باید با رونق این بخش، صدای خود را به گوش ملت‌های دیگر برسانیم. 

ضرغامی عنوان کرد: طبیعی است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم باید از این فضا استفاده کند و شما خبرنگاران هم باید آیین‌های افتتاحیه این‌گونه نمایشگاه‌ها را به گوش افرادی برسانید که می‌خواهند از این نمایشگاه‌ها استفاده کنید. 

مهم‌ترین سیاست هفته کتاب، ترویج کتاب و کتابخوانی است
وی ادامه داد: هرساله متناسب با هفته کتاب، یک نشست بین مدیران فرهنگی برگزار می‌شود و مهم‌ترین سیاست هفته کتاب، ترویج کتاب و کتابخوانی است. این نمایشگاه فرصتی است که این افراد در کنار هم جمع شوند و به مسایل و مشکلات نشر بپردازند تا بتوانند برای نمایشگاه‌های بعدی تصمیمات بهتری بگیرند. امیدواریم این نشست‌ها تجربه‌ای به مدیران فرهنگی و شهری و کتابفروشان بیافزاید.

صدای ایران باید به گوش دنیا برسد
حامد میرزابابایی، مدیرعامل انجمن فرهنگی ناشران بین‌المللی ایرانیان نیز در ادامه این آیین اظهار کرد: در راستای صحبت دکتر ضرغامی باید اضافه کنم، صدای ایران باید به گوش دنیا برسد و از همین نمایشگاه بود که پروژه نماینده‌های ایرانی شروع شد و این پروژه موردی شد که در نمایشگاه‌های بعدی با حمایت دولت به مجموعه سه هزار جلدی از کتاب تبدیل و به زبان‌های مختلف از جمله ژاپنی، انگلیسی و آلمانی در نمایشگاه کتاب وجود داشت؛ کتاب‌هایی که مولفان آن‌ها ایرانی بودند. 

وی افزود: در صورت حمایت دولت، این ظرفیت در نمایشگاه‌های ما وجود داردکه بتوانیم به عدد سه هزار عنوان کتاب برسیم. حضور و حمایت دولت می‌تواند به برگزاری بهتر این نمایشگاه‌ها کمک کند. 

هم‌اندیشی ناشران و مدیران فرهنگی
محمود آموزگار، رئیس اتحادیه ناشران، نیز در آئین افتتاح دوازدهمین نمایشگاه کتب کاربردی و دانشگاهی گفت: واقعیت این است که نشست هم‌اندیشی مدیران فرهنگی، نخستین‌بار در سالن حجاب نمایشگاه بین‌المللی برگزار شد و موقعیتی به وجود آمد که ناشران توانستند با مدیران فرهنگی ارتباط برقرار کنند و ما نیز سعی کردیم مدیران بخش‌های دیگر را که در این عرصه تاثیرگذار بودند، گردهم آوریم. امیدوارم با این هماهنگی‌ها نتایج بهتری حاصل شود. 

دوازدهمین نمایشگاه کتب کاربردی و دانشگاهی که صبح امروز (25 آبان‌ماه) در دانشگاه تربیت مدرس افتتاح شد، تا 28 آبان‌ماه در این مکان آماده بازدید اهالی فرهنگ و کتاب خواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها