جمعه ۲۳ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۹
طبایی: «ایبنا» باید با تبلیغ در تلویزیون مخاطب عام را جذب کند/ ناشران پولی، به فرهنگ ضربه می‌زنند

علیرضا طبایی، شاعر پیشکوست ضمن دیدار از غرفه خبرگزاری کتاب در بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها به خبرنگاران حاضر گفت که اغلب فرهیختگان کشور با فعالیت «ایبنا» آشنا هستند و این خبرگزاری باید با تبلیغ خود در تلویزیون مخاطبان عام را نیز جذب کند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) علیرضا طبایی، شاعر پیشکسوت، ضمن دیدار از بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری، به غرفه «ایبنا» آمد و با خبرنگاران حاضر در غرفه به گفت‌وگو پرداخت.

طبایی در بخشی از گفت‌وگوی خود با «ایبنا» گفت: خبرگزاری کتاب ایران می‌تواند ضمن ترویج کتابخوانی در بالندگی و باروری محتوای کتاب‌ها نیز اثرگذار باشد. تمام فرهیختگان کشور با «ایبنا» آشنا هستند، اما مردمان عادی خیر. پیشنهادم برای شما این است که با تبلیغ خبرگزاری کتاب ایران از رسانه ملی، مخاطبان عام را نیز جذب کنید.

وی افزود: خبرگزاری کتاب باید نگاه وسیع به حوزه کتاب و مشکلات آن داشته و هدفش اصلاح این مشکلات باشد. البته در ماه‌های اخیر از این منظر خبرگزاری کتاب، خط خبری‌های شاخصی را منتشر کرده است.

طبایی همچنین با اشاره به لزوم دیده شدن کتاب‌های شعرا و هنرمندان، گفت: حدیثی به نام «کنز مخفی» داریم که در آن از علاقه پروردگار به دیده شدن، بحث شده است. هنرمندان و شاعران نیز به دلیل آنکه کارشان خلق و آفرینش است و از این منظر شباهتی با پروردگار دارند، دوست دارند کارشان دیده شود و خبرگزاری کتاب مهم‌ترین عرصه برای این دیده شدن است.

این شاعر و روزنامه‌نگار پیشکسوت در ادامه به «ایبنا» پیشنهاد کرد: خبرگزاری کتاب می‌تواند با قدم گذاشتن فعال‌تر در مسیر نقد، آثار خوب را از آثار بد جدا کند. امروزه به یُمن شبکه‌های اجتماعی مانند فیسبوک همه خود را شاعر می‌دانند و با مراجعه به ناشرانی که پول می‌گیرند، کتاب منتشر می‌کنند و خود را به عنوان شاعر معرفی می‌کنند. کار ناشران پولی ضربه بسیاری به فرهنگ این مملکت می‌زند. «ایبنا» باید اشعار این گونه شاعران را بررسی کند و در ترازوی نقد بگذارد.

طبایی همچنین اظهار کرد: اگر ایبنا در این مسیر موفق عمل کند، شاعران جوانی که ذوق چندانی ندارند، اما در کتاب چاپ کردن عجله دارند، می‌فهمند باید ابتدا، فقط و فقط تجربه کرد و  میزان آشنایی خود با ادبیات کلاسیک را بالا ببرند و در نهایت با شناخت هرچه بیشتر ادبیات معاصر، کتاب‌های خود را منتشر کنند. روزگار با کسی تعارف ندارد و زمانه بسیار بی‌رحم است، بنابراین نباید هر سیاه‌ مشقی را منتشر کرد، چرا که در تاریخ ادبیات ثبت نمی‌شود.

شاعر مجموعه «جوانه‌های پاییز» در ادامه نظر خود درباره بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها به این شرح بیان کرد: از منظر غرفه آرایی این دوره از جشنواره بسیار بهتر و غنی‌تر از دوره‌های پیش است، اما از منظر اطلاع‌رسانی در بیرون شبستان، کمی ضعف وجود دارد که امیدوارم در روزهای باقیمانده برطرف شود. البته باید حتما بیان کنم که نسبت به دوره‌های قبل، این دوره مخاطبان بسیار بیشتری را جذب کرده است.

طبایی درباره کتاب‌های در نوبت نشر خود گفت: اکنون دو مجموعه شعر من زیر چاپ است. یکی از آنها با عنوان «گزارش به آینده» مجموعه‌ای از اشعار نیمایی من است و دیگری «گزیده اشعار» من است. در این مجموعه از نخستین کتابم با عنوان «جوانه‌های پاییز» که در سال 1344 منتشر شد تا آخرین آنها یعنی «تندر اما ناگهانی‌تر» که پارسال منتشر شد، اشعاری درج شده است.

«تندر اما ناگهانی‌تر»، «مادرم ایران»، «از نهایت شب»، «جوانه‌های پاییز» و «شاید گناه از عینک من باشد» نام شماری از مجموعه شعرهای منتشر شده علیرضا طبایی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها