شماره جدید ماهنامه «داستان همشهري» منتشر شد
روایتی از كودكيهای مسجدجامعي و داستاني از زندهياد احمد بيگدلي
چهلونهمین شماره ماهنامه «داستان همشهری» با آثاری از فریده فرجام، کامبیز درمبخش، احمد بیگدلی، احمد مسجدجامعی، محمد کشاورز، بلقیس سلیمانی، فروغ کشاورز، محمدحسن شهسواری، سوگل مهاجری، امیرمهدی حقیقت، آبتین گلکار، مهدی قاسمی، احسان عبدیپور، نینا بربروا، کورت وُنهگات جونیور، ارما بومبک، دیوید سدریس، اتان کوئن، جاناتان فرنزن، جوزف اونیل، جان گاردنر و اَن بیتی منتشر شد.
بخش «درباره زندگی» این شماره با مطلب «صدای صبح» آغاز میشود؛ روایتِ احمد مسجدجامعی، از خاطرات کودکیاش در محلههای قدیمی تهران و در روزهای محرم. روایت دوم با نام «میعاد مقدس» مواجهه بلقیس سلیمانی در دوران کودکی با بازخوانی و بازنماییِ واقعه عاشورا است. در روایت بعدی، سوگل مهاجری در «اپیدمی» خاطرات دوران تحصیلش را در دانشگاه پزشکی در آمریکا روایت میکند. احسان رضایی در «هزار و هفت شب» از تجربه پر تعداد بودن همنامهایش میگوید. روایت پنجم با عنوان «فرجام کتابخانه تورگنیف» از نینا بربروا، درباره تلاشهای اوست برای حفظ کتابخانه روسی تورگنیف. «مرئی» نیز روایت «اَن بیتی» است از لحظه کشف شهرتش، وقتی برای اولینبار میفهمد آدمها او را میشناسند و داستانهایش را میخوانند. آخرین مطلب این بخش با عنوان «دندانپزشکان بدون مرز» نوشتهای است از دیوید سدریس که با نگاهی طنازانه جنبههایی از رابطهاش با پزشکها و دندانپزشکها را روایت میکند.
بخش «داستان» اين شماره هفت داستان دارد. «مارتا» نوشته زندهیاد احمد بیگدلی، «تخت دونفره» نوشته فریده فرجام، «روباه شنی» نوشته محمد کشاورز، «زینت و مک لوهان» نوشته احسان عبدیپور، «خوار-گیاه-خامی» نوشته فروغ کشاورز، «رستگاری» نوشته جان گاردنر و «معرف» نوشته جوزف اونیل.
«روایتهای داستانی» این شماره همه به ماه محرم اختصاص دارند. «رویای محتشم» روایتی از سروده شدن ترکیببند محتشم کاشانی است. «یک صبح تا غروب» روایت شهادت مسلمبنعقیل است در شهر کوفه که راوی آن را با استفاده از منابع متعدد تاریخی بیان میکند. و در نهايت، «فتاده به هامون» كه روایت پیدا کردن مزار حضرت فاطمه دختر امام حسین (عليه السلام) در شام است.
آغازگر «روایتهای مستند» این شماره «بسا سوار که آنجا پیاده خواهد شد» روایت محسنحسام مظاهری است از سه روز پیادهروی از نجف تا کربلا. روایت تصویری این شماره عکسهای مهدی قاسمی است از زندگی در همسایگی یک فرودگاه. آخرین مطلب این بخش، «عضویت شما لغو شد» نام دارد كه خاطرات یک سردبیر محتوای دیجیتال را روايت ميكند.
در بخش «درباره داستان»، جاناتان فرنزن در مطلبی با عنوان «از خود نوشتن» از پیوندهای میان زندگی نویسنده و داستانهایش میگوید و در مطلب بعدی «نور انداختن روی زندگی» برشی از مصاحبه جان گاردنر با فصلنامه پاریس ریویو درباره داستاننویسیاش را میخوانیم. «اتان کوئن» در «داستانهای واقعی» به این سوال پاسخ میدهد: داستانها چگونه از زندگی واقعی فاصله میگیرند؟ آخرین مطلب این بخش «در مرز ملال و جنون» قسمت پنجم از سرفصل آموزشیِ دنبالهداری با عنوان کارگاه رمان است، که محمدحسن شهسواری در آن تجربیات خود را از نوشتن رمان و تدریس آن در کارگاههای متعدد با مخاطبان علاقمند به نویسندگی در میان میگذارد.
در بخش «پایان خوش» علاوه بر داستانهای دیدنیِ کامبیز درمبخش و مسابقه داستان یکخطی، سه مطلب دنبالهدار قرار دارد که اولین قسمتشان در شماره تیرماه چاپ شده بود. «طعم کوبیده واقعی» قسمت پنجم چهارپایه نوشته زهرا درمان، «قدم نورسیده مبارک» از «ارما بومبک»، طنزپرداز با ترجمه احسان لطفی و «نظر همه محترم است» گزیدهای است از نامههای «کورت ونهگات» نویسنده، که بیش از شصت سال پیش نوشته شدهاند و از دریچه نثر و نگاه طنازانه، دورهها و جنبههای مختلف زندگیاش را مرور میکنند.
شماره آبانماه ماهنامه داستان همشهری در 260 صفحه به قیمت 6 هزار تومان منتشر شده است.
نظر شما